Cyclamen persicum 'Midori Scarlet'

Cyclamen overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cyclamen persicum 'Midori Scarlet' er en type klematis med iøjnefaldende lyserøde blomster, der ligner sommerfugle. Planten har en kompakt vækstform og trives godt i potter og hængende kurve. Bladene på 'Midori Scarlet' er mørkegrønne og har en let skinnende udstråling. Blomstringsperioden for denne plante er normalt om efteråret og vinteren, hvilket gør den til et smukt tilføjelse til haven eller indretningen i de køligere måneder. Denne Cyclamen art er kendt for sin lange blomstringsperiode og lette vedligeholdelse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Cyclamen persicum 'Midori Scarlet' er generelt nem at passe. Denne plante kræver lidt vand og trives godt på et lyst sted uden direkte sollys. At fjerne de gamle blomster regelmæssigt fremmer blomstringen.

  Ja, Cyclamen persicum 'Midori Scarlet' har brug for masser af lys for at vokse ordentligt. Placer planten derfor på et lyst sted, men undgå direkte sollys. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys for at forblive sund.

  Stueplanter har generelt brug for vand en til to gange om ugen, afhængigt af størrelsen på potten og miljøforholdene. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vandingerne og undgå, at rødderne står i vand. Det er også en god idé at lejlighedsvis kontrollere jordens fugtighed, før du vander.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys, da det kan føre til forbrænding af bladene. Det er bedst at placere den et sted, hvor den får tilstrækkeligt lys, men ikke direkte i den skarpe sol. Det foretrækkes at den står et sted med indirekte lys.

  Ja, Cyclamen persicum 'Midori Scarlet' trives i varme og trives godt ved stuetemperatur. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for træk eller direkte sollys. Planten vil trives bedst på et sted med en konstant temperatur og let, men indirekte sollys.

  Cyclamen persicum 'Midori Scarlet' blomstrer fra december til marts, og blomstringsperioden kan vare ca. 4 til 6 uger.

  Ja, Cyclamen persicum 'Midori Scarlet' er luftrensende og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten derhjemme. Den har evnen til at absorbere skadelige stoffer fra luften og omdanne dem til oxygen. Det gør den derfor til et godt valg for et sundere miljø at leve i.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at opretholde en konstant temperatur for optimal vækst og blomstring. Pludselige temperatursvingninger kan forårsage stress for planten.

 • For at beskære en alpeviol skal du klippe de visne blomsterstilke helt tilbage til bunden af planten. Fjern også døde blade og stængler for at holde planten sund. Beskær kun, når det er nødvendigt, og brug en skarp beskæresaks for at undgå beskadigelse.

  Giv planten regelmæssigt vand, men undgå, at rødderne står i vand. Lad jorden tørre let mellem vanding. I vinterperioden har planten mindre behov for vand.

  Den Cyclamen persicum 'Midori Scarlet' har brug for pottemuld, der er godt drænet og rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men undgå, at plantens rødder er i et alt for vådt miljø. Brug helst en pottemuld specielt til blomstrende planter.

  Jorden skal være godt drænet og let sur til neutral med en pH-værdi. En pottemuld specielt designet til stueplanter er velegnet til denne plante. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå roduddød.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, så sørg for at jorden ikke tørrer ud. Det er vigtigt at fjerne døde blomster og blade regelmæssigt. Giv planten en gang hver anden uge lidt plantenæring.

  For at rengøre planten anbefales det bedst at forsigtigt støve bladene af med en blød klud eller en børste. Undgå brug af vand på bladene for at undgå skade. Hvis nødvendigt kan døde eller beskadigede blade klippes af med en skarp saks.

  'Cyclamen persicum 'Midori Scarlet'' har brug for masser af lys, men undgå direkte sollys. Placér planten i et lyst rum, som f.eks. en vindueskarm mod øst eller vest. For lidt lys kan resultere i nedsat blomstring og vækst af planten.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 15°C og 20°C. Undgå ekstreme temperaturer under 10°C og over 25°C, da dette kan hæmme væksten. Placer planten på et lyst sted, men undgå direkte sollys.

  Luftfugtigheden for denne plante bør være moderat, omkring 50-60%. Planten tåler ikke godt for tør luft, så det er vigtigt at sprøjte regelmæssigt eller bruge en luftfugter. Det anbefales også at holde planten væk fra varme- eller airconditionenheder.

  Cyclamen persicum 'Midori Scarlet' trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med specielle jordforbedrere. En god surhedsgrad er afgørende for en sund vækst og blomstring af denne stueplante.

  Cyclamen persicum 'Midori Scarlet' har brug for regelmæssig gødning under vækstperioden for at forblive sund. Det anbefales at bruge en afbalanceret gødning, der er egnet til stueplanter. Overgødskning kan skade planten, så følg den anbefalede dosering på emballagen.

 • Beskrivelse

  Cyclamen persicum 'Midori Scarlet' er en type klematis med iøjnefaldende lyserøde blomster, der ligner sommerfugle. Planten har en kompakt vækstform og trives godt i potter og hængende kurve. Bladene på 'Midori Scarlet' er mørkegrønne og har en let skinnende udstråling. Blomstringsperioden for denne plante er normalt om efteråret og vinteren, hvilket gør den til et smukt tilføjelse til haven eller indretningen i de køligere måneder. Denne Cyclamen art er kendt for sin lange blomstringsperiode og lette vedligeholdelse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.