Cyclamen persicum Silverado

Cyclamen overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen persicum Silverado is een prachtige kamerplant met opvallende zilvergrijze bladeren en delicate bloemen in verschillende tinten roze en paars. De bloemen hebben een opvallende vorm en bloeien rijkelijk gedurende de wintermaanden. Deze plant gedijt het beste op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. De Cyclamen persicum Silverado is een elegante toevoeging aan elk interieur en zorgt voor een sfeervolle en kleurrijke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Geef hem regelmatig water en zet hem op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, de Cyclamen persicum Silverado heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een lichte plek met indirect zonlicht. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het oosten of westen voor voldoende licht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  De plant houdt niet van direct felle zonlicht, het is beter om hem op een plek te zetten met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en de bloei verminderen. Het beste is om de plant op een lichte plek te zetten met wat schaduw.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant op een warme plek staat, beschermd tegen koude tocht en temperatuurwisselingen. Warmte bevordert de groei en bloei van de plant.

  De Cyclamen persicum Silverado bloeit meestal in de wintermaanden van december tot maart. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de Cyclamen persicum Silverado heeft een luchtzuiverende werking en kan schadelijke stoffen uit de lucht filteren. Deze plant kan dus bijdragen aan een betere luchtkwaliteit in huis.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen, dit kan schade veroorzaken. Zorg er dus voor dat de plant zich op een stabiele en comfortabele temperatuur bevindt.

 • Snoei de plant na de bloei door de bloemstelen en verwelkte bladeren tot aan de basis af te knippen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik een scherpe, schone snoeischaar voor het snoeien van de plant.

  De Cyclamen persicum Silverado heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Geef water aan de plant wanneer de grond droog aanvoelt, meestal één keer per week. Vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  De Cyclamen persicum Silverado gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zuur pH-niveau. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar overtollig water te voorkomen om wortelrot te voorkomen. Het wordt aanbevolen om af en toe de potgrond te vervangen om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft een goed doorlatende en vochtige bodem nodig. Het is belangrijk dat de grond humusrijk en licht zuur is. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kunt u een zachte doek of een plumeau gebruiken. Spuit geen water direct op de bladeren, omdat dit vlekken kan veroorzaken. Regelmatig schoonmaken zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en goed kan ademen.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor de groei van deze plant. Het is belangrijk om regelmatig de standplaats te controleren en de plant indien nodig te verplaatsen voor voldoende licht.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen, tocht of direct zonlicht. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Kamerplanten zoals Cyclamen persicum Silverado gedijen het best bij een luchtvochtigheid tussen de 40-60%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bloemen. Het is aan te raden om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en indien nodig te verhogen met behulp van een luchtbevochtiger.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH tussen de 6.0 en 7.0 is ideaal voor de groei van deze kamerplant. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  De plant heeft tijdens het groeiseizoen behoefte aan regelmatige bemesting met een vloeibare meststof voor bloeiende planten. Geef de plant eens in de 2-4 weken mest, maar houd de dosering lager dan aanbevolen om wortelverbranding te voorkomen. Stop met bemesten tijdens de rustperiode in de zomer.

 • Omschrijving

  De Cyclamen persicum Silverado is een prachtige kamerplant met opvallende zilvergrijze bladeren en delicate bloemen in verschillende tinten roze en paars. De bloemen hebben een opvallende vorm en bloeien rijkelijk gedurende de wintermaanden. Deze plant gedijt het beste op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. De Cyclamen persicum Silverado is een elegante toevoeging aan elk interieur en zorgt voor een sfeervolle en kleurrijke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.