Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Fantasia Magenta'

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Fantasia Magenta' is een prachtige kamerplant met opvallende donkerroze bloemen. De plant heeft elegante, hartvormige bladeren die contrasteren met de felgekleurde bloemen. De bloemen hebben een opvallend penseelachtig patroon in het midden en bloeien rijkelijk in de wintermaanden. De 'Halios Fantasia Magenta' gedijt goed op een lichte standplaats en houdt van een vochtige grond. Het is een sierlijke en kleurrijke plant die een vrolijke sfeer brengt in elke kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Fantasia Magenta' is vrij gemakkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en gedijt goed bij kamertemperatuur en indirect zonlicht. Regelmatig verwijderen van verwelkte bloemen en bladeren is voldoende om de plant gezond te houden.

  Ja, de Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Fantasia Magenta' heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot zwakke groei en minder bloei.

  De Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Fantasia Magenta' heeft behoefte aan regelmatig, maar spaarzaam water geven. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden en de plant ongeveer 1-2 keer per week water te geven. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van felle zon, maar prefereert een lichte en koele plek in huis. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Plaats hem daarom op een plek met indirect zonlicht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme, lichte plek te zetten en te vermijden dat hij blootstaat aan tocht of kou. Het regelmatig controleren van de temperatuur en zorgen voor een constante warmte zal de plant helpen gezond te blijven.

  De Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Fantasia Magenta' bloeit normaal gesproken van september tot en met april. De bloeiperiode kan wel tot ongeveer zes maanden duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de bloei te bevorderen. Plaats de plant dus niet op een plek waar grote temperatuurschommelingen voorkomen.

 • Snoei verwelkte bloemen regelmatig af om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. Verwijder ook dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om te voorkomen dat de plant wordt beschadigd.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef water aan de zijkant van de pot om te voorkomen dat er water op de bladeren komt. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan humus. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet te nat. Kies een potgrond speciaal voor kamerplanten voor optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende, voedzame grond met een licht zure pH. Vermijd natte en compacte grond, aangezien dit de kans op wortelrot vergroot. Het regelmatig bemesten van de plant zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof van de bladeren en bloemen afvegen met een zachte doek. Je kunt ook af en toe de plant onder een lauwwarme douche zetten om stof en eventuele insecten weg te spoelen. Zorg ervoor dat de plant na het schoonmaken goed kan drogen om schimmel te voorkomen.

  De Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Fantasia Magenta' heeft graag een lichte standplaats en staat het liefst op een plek met indirect zonlicht. Plaats de plant niet in de volle zon om verbranding van de bladeren te voorkomen. Regelmatig draaien van de pot zorgt voor gelijkmatige belichting van alle kanten van de plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden bij tocht en extreme temperaturen. Zorg ook voor een constante temperatuur voor een gezonde groei.

  De optimale luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is rond de 60-70%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat en de lucht droger kan zijn. Een luchtbevochtiger kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Fantasia Magenta' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant optimaal groeit en bloeit. Het toevoegen van meststoffen zoals turfmolm kan helpen om de zuurgraad van de bodem op peil te houden.

  Kamerplanten zoals de Cyclamen persicum grootbloemig hebben regelmatig voeding nodig tijdens de groeiperiode. Gebruik een vloeibare meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant ongeveer één keer per maand tijdens de lente en zomer.

 • Omschrijving

  De Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Fantasia Magenta' is een prachtige kamerplant met opvallende donkerroze bloemen. De plant heeft elegante, hartvormige bladeren die contrasteren met de felgekleurde bloemen. De bloemen hebben een opvallend penseelachtig patroon in het midden en bloeien rijkelijk in de wintermaanden. De 'Halios Fantasia Magenta' gedijt goed op een lichte standplaats en houdt van een vochtige grond. Het is een sierlijke en kleurrijke plant die een vrolijke sfeer brengt in elke kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.