Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Dhiva Wit'

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Dhiva Wit' is een prachtige plant met grote, witte bloemen met een lichtgroen hart. Deze cyclaam heeft een compacte groeiwijze en groeit goed zowel binnen als buiten. De bladeren van de plant zijn donkergroen en hartvormig, waardoor ze een mooie aanvulling vormen op de bloemen. De 'Halios Dhiva Wit' bloeit van de herfst tot het voorjaar en geeft een vrolijke uitstraling aan elke plek waar hij staat. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en bloeit jaar na jaar opnieuw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Geef hem regelmatig water en zet hem op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Zorg ook voor een koele standplaats om de bloei te verlengen.

  Ja, de Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Dhiva Wit' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een zonnige plek, bij voorkeur met wat ochtend- of avondzon. Het liefst niet in direct felle zonlicht.

  De Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Dhiva Wit' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef de plant eens per week water en laat de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  De Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Dhiva Wit' houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt beter bij helder indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de bloemen doen verwelken. Plaats de plant dus op een plek waar het licht gefilterd wordt of in de halfschaduw.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen tocht en extreme temperaturen. Het beste is om de plant op een lichte plek te zetten, maar uit de directe zon.

  Deze plant bloeit in de maanden januari tot en met mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken. Na de bloei kunnen de bloemen verwelken en is het tijd voor rust.

  Ja, kamerplanten zijn over het algemeen luchtzuiverend doordat ze CO2 omzetten in zuurstof. Het is aan te raden om regelmatig te ventileren voor optimale luchtkwaliteit in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur constant te houden om de optimale groeiomstandigheden te behouden. Plaats de plant niet op een te warme of te koude plek.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, omdat de bloemen en bladeren van nature afsterven. Verwijder wel regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Knip deze voorzichtig af met een scherpe schaar of snoeischaar.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot om rotting te voorkomen. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft en vermijd dat de wortels in water blijven staan. Het is aanbevolen om de plant regelmatig te voeden met plantenvoeding om de bloei te stimuleren.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende grond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Vermijd te hoge concentraties meststoffen, dit kan de plant schaden.

  De Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Dhiva Wit' heeft weinig onderhoud nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De plant kan af en toe stof verzamelen op de bladeren, dit kan worden verwijderd door ze voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Overmatig water geven kan leiden tot schimmelgroei, dus zorg ervoor dat de plant niet te nat staat. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Dhiva Wit' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte locatie, maar let op voor te felle zonnestralen. Een standplaats met indirect zonlicht is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 10-15 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een koele plek staat, maar niet in de buurt van tocht of radiatoren. Besproei de bladeren regelmatig met lauwwarm water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Kamerplanten, zoals deze Cyclamen, gedijen goed bij een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Te droge lucht kan leiden tot droge bladeren en bloemen.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde van ongeveer 5,5 tot 6,5 is ideaal voor de gezonde groei van de plant. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed doorlatend is.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens de groeiperiode, vanaf de lente tot de herfst. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor bloeiende kamerplanten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  De Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Dhiva Wit' is een prachtige plant met grote, witte bloemen met een lichtgroen hart. Deze cyclaam heeft een compacte groeiwijze en groeit goed zowel binnen als buiten. De bladeren van de plant zijn donkergroen en hartvormig, waardoor ze een mooie aanvulling vormen op de bloemen. De 'Halios Dhiva Wit' bloeit van de herfst tot het voorjaar en geeft een vrolijke uitstraling aan elke plek waar hij staat. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en bloeit jaar na jaar opnieuw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.