Cyclamen persicum grootbloemig Halios Falbala

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen persicum grootbloemig Halios Falbala is een prachtige en kleurrijke kamerplant met grote bloemen. De bloemen hebben een opvallend patroon en komen in diverse tinten zoals roze, wit en paars. Deze plant bloeit van de herfst tot het voorjaar en voegt een vrolijke sfeer toe aan elke ruimte. Het blad is donkergroen en heeft een marmerachtige tekening. Deze Cyclamen heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte omgeving met regelmatig water geven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en geef de plant regelmatig water. Zet de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de Cyclamen persicum grootbloemig Halios Falbala heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels in een laag water staan. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Het is daarom het beste om het op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Geen felle zon voor deze plant.

  Ja, Cyclamen persicum grootbloemig Halios Falbala houdt van warmte en gedijt het best bij een temperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht, omdat dit de groei kan belemmeren. Het is dan ook aan te raden om de plant op een warme en lichte plek te zetten.

  Ik bloei van december tot en met april en mijn bloeiperiode kan wel 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, Cyclamen zijn luchtzuiverende planten en kunnen helpen bij het zuiveren van de lucht in uw huis. Het is bekend dat ze schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen kunnen absorberen. Plaats de plant op een goed verlichte plek voor optimale luchtzuivering.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden voor een optimale groei en bloei. Plaats de plant dus op een plek waar deze temperaturen worden gehandhaafd.

 • Het snoeien van de cyclaam is niet noodzakelijk, maar dode of beschadigde bladeren kunnen op elk moment worden verwijderd. Het is belangrijk om de plant niet te snoeien tijdens de bloeiperiode om de bloei niet te verstoren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant te stimuleren nieuwe knoppen te vormen.

  De Cyclamen persicum grootbloemig Halios Falbala heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de plant in een laagje water staat. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant niet te veel water krijgt om wortelrot te voorkomen.

  Voor de Cyclamen persicum grootbloemig Halios Falbala is het belangrijk om gebruik te maken van hoogwaardige potgrond die goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de plant in te natte grond staat. Het regelmatig bemesten van de plant kan bijdragen aan een gezonde groei en bloei.

  De Cyclamen persicum grootbloemig Halios Falbala gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de grond zal helpen om de plant gezond en vitaal te houden.

  De Cyclamen persicum grootbloemig Halios Falbala heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een zachte borstel. Gebruik lauwwarm water om eventuele vieze plekken voorzichtig te verwijderen. Vermijd te allen tijde het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een heldere locatie, bij voorkeur met indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot weinig bloei.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 15 en 20°C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur stabiel is.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te droge lucht, omdat dit de bloei en groei kan belemmeren. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Deze plant vereist een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Een te hoge of te lage zuurgraad kan problemen veroorzaken voor de plant en de opname van voedingsstoffen belemmeren. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te maken.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant om de twee weken voor een gezonde groei en bloei.

 • Omschrijving

  De Cyclamen persicum grootbloemig Halios Falbala is een prachtige en kleurrijke kamerplant met grote bloemen. De bloemen hebben een opvallend patroon en komen in diverse tinten zoals roze, wit en paars. Deze plant bloeit van de herfst tot het voorjaar en voegt een vrolijke sfeer toe aan elke ruimte. Het blad is donkergroen en heeft een marmerachtige tekening. Deze Cyclamen heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte omgeving met regelmatig water geven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.