Cyclamen persicum grootbloemig Halios Dhiva

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cyclamen persicum storblomstret Halios Dhiva er en smuk plante med markante, store blomster i forskellige nuancer af lyserød og lilla. Planten har hjerteformede blade, der smukt kontrasterer med blomsterne. Den blomstrer primært om efteråret og vinteren og kan dyrkes både indendørs og udendørs. Cyclamen persicum Halios Dhiva har en kompakt vækst og egner sig til potter eller blomsterkasser. Denne plante kræver en veldrænet jord og regelmæssig vanding for at trives optimalt.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Den Cyclamen persicum storblomstret Halios Dhiva er relativt let at vedligeholde. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og giv regelmæssig vand, men undgå at jorden bliver for våd. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  Ja, Cyclamen persicum storeblomstrende Halios Dhiva har brug for meget lys for at vokse og blomstre godt. Placer planten på et lyst sted med indirekte sollys for det bedste resultat. Undgå direkte sollys for at undgå bladforbrænding.

  Planten har brug for vand cirka en gang om ugen. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere, om planten har brug for vand.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys og foretrækker derfor et sted i halvskygge. For meget sol kan beskadige bladene og få planten til at brænde. Det er bedst at placere planten et sted, hvor den kan modtage indirekte sollys.

  Ja, Cyclamen persicum med store blomster, Halios Dhiva, kan lide varme og kræver en konstant temperatur på cirka 18-20°C. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde temperaturer. En varm og lys placering er ideel for denne plante.

  Cyclamen persicum stortblomstret Halios Dhiva blomstrer normalt fra september til april. Blomstringsperioden kan vare cirka 4 til 6 uger.

  Ja, potteplanter som Cyclamen persicum har generelt en luftrensende virkning. Det er kendt, at planter kan forbedre luftkvaliteten ved at absorbere skadelige stoffer og frigive ilt. At lufte rummet regelmæssigt, hvor planten står, kan også hjælpe med at forbedre luftkvaliteten.

  Ja, denne plante foretrækker at stå et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette giver optimale vækstbetingelser og blomstring. Så placer planten et varmt og moderat sted i hjemmet.

 • For at holde planten sund, anbefales det at fjerne visne blomster og blade regelmæssigt. Beskær planten om foråret for at opretholde formen og stimulere ny vækst. Klip blomsterstænglerne tæt ved basen med en skarp saks.

  Cyklamenplanten har brug for regelmæssigt vand, men undgå at jorden bliver for våd. Giv planten vand, når det øverste lag af jorden føles tørt. Sørg for, at planten aldrig står med rødderne i vandet.

  For denne plante er det vigtigt at bruge en god drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, uden at rødderne bliver for våde. Brug helst en pottemuld, der er specielt egnet til stueplanter.

  Denne plante trives bedst i en veldrænet og næringsrig pottemuld. Sørg for, at jorden er let sur med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Brug helst en pottemuld specielt til stueplanter for optimal vækst og blomstring.

  Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke for våd. Placer planten et lyst sted, men ikke i direkte sollys. Giv regelmæssigt plantenæring i blomstringsperioden.

  For at rengøre denne plante er det bedst at forsigtigt støve blade af med en blød klud eller en plantesprøjte med lunkent vand. Fjern regelmæssigt døde blade og blomster for at holde planten sund. Det er vigtigt ikke at bruge aggressive rengøringsmidler, da dette kan være skadeligt for planten.

  Planten har brug for masser af lys og foretrækker at stå et sted med indirekte sollys. Undgå direkte sollys for at undgå forbrænding af bladene. Placer planten i nærheden af et vindue for tilstrækkelig lys.

  Den optimale temperatur for denne plante ligger mellem 15 og 20 grader Celsius. Undgå ekstrem varme eller kulde, da dette kan hæmme vækst og blomstring. Sørg for en konstant temperatur og undgå træk.

  Luftfugtigheden bør være gennemsnitlig til høj for denne plante. Det er vigtigt at sprøjte planten regelmæssigt for at opretholde en sund luftfugtighed. Placer ikke planten tæt på en varmekilde eller aircondition for at undgå udtørring.

  Denne plante trives i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt for at sikre, at planten kan vokse og blomstre optimalt. Ved at tilføje speciel pottemuld til stueplanter kan det hjælpe med at holde jordens surhedsgrad på det rette niveau.

  For denne plante er det vigtigt at gøde regelmæssigt i løbet af vækstperioden, helst med en generel flydende plantemad. Hold gødskning minimal under hvileperioden. Overgødskning kan forårsage skade på plantens rødder.

 • Beskrivelse

  Cyclamen persicum storblomstret Halios Dhiva er en smuk plante med markante, store blomster i forskellige nuancer af lyserød og lilla. Planten har hjerteformede blade, der smukt kontrasterer med blomsterne. Den blomstrer primært om efteråret og vinteren og kan dyrkes både indendørs og udendørs. Cyclamen persicum Halios Dhiva har en kompakt vækst og egner sig til potter eller blomsterkasser. Denne plante kræver en veldrænet jord og regelmæssig vanding for at trives optimalt.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.