Cyclamen persicum kleinbloemig 'Metis Decora Paars'

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen persicum 'Metis Decora Paars' is een kleine bloeiende plant met paarse bloemen. De bloemen van deze plant zijn klein en decoratief van vorm. De bladeren van de plant hebben een golvende rand en een glanzend donkergroen uiterlijk. De 'Metis Decora Paars' is een populaire keuze voor binnenshuis als kamerplant. Deze plant bloeit van de herfst tot het voorjaar en heeft weinig verzorging nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is redelijk eenvoudig te onderhouden en heeft niet veel speciale zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant uit direct zonlicht te houden. Af en toe bemesten zal helpen bij een goede groei.

  Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig 'Metis Decora Paars' heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Metis Decora Paars' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de kluit vochtig te houden, maar niet te laten staan in water. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Te felle zon kan de bladeren beschadigen. Het is dus beter om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 15 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten, uit de buurt van tocht en kou. Het regelmatig controleren van de temperatuur en lichtinval is essentieel voor een gezonde groei van de plant.

  De plant bloeit meestal in de maanden september tot en met maart en de bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, Cyclamen planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. De plant heeft de mogelijkheid om giftige stoffen uit de lucht op te nemen en te zuiveren, wat kan bijdragen aan een gezonder binnenklimaat. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van deze plant kan de luchtkwaliteit positief beïnvloeden.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Plaats de plant niet in direct zonlicht of bij tocht.

 • Na de bloei kunnen de uitgebloeide bloemstelen worden afgeknipt met een schaar. Verwijder ook eventueel verdorde bladeren om de plant er verzorgd uit te laten zien. Snoei de plant niet te rigoureus, omdat dit de groei en bloei kan belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar houdt er niet van om met natte voeten te staan. Geef daarom matig water en zorg ervoor dat de potgrond tussen gietbeurten in iets opdroogt. Giet water bij voorkeur bij de wortels en vermijd dat er water op het blad komt.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen. Een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen zal de gezondheid en bloei van de plant bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in een laag water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om verwelkte bloemen en bladeren regelmatig te verwijderen om de groei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig de dode bloemen en bladeren verwijderen met je vingers of een klein schaartje. Daarnaast kun je de bladeren afstoffen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Zorg er wel voor dat de plant niet te nat wordt tijdens het schoonmaken.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats hem op een heldere locatie zonder tocht. Zorg ervoor dat de plant voldoende daglicht krijgt voor een gezonde groei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet idealiter tussen de 50% en 60% liggen. Een te droge lucht kan leiden tot uitdroging van de bladeren en bloemen, terwijl een te vochtige lucht schimmelgroei kan bevorderen. Het is daarom belangrijk om regelmatig te controleren en indien nodig de luchtvochtigheid te reguleren.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om goed te kunnen groeien en bloeien. Gebruik een algemene kamerplantenmeststof om de plant van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Let op dat je niet te veel meststof geeft om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Cyclamen persicum 'Metis Decora Paars' is een kleine bloeiende plant met paarse bloemen. De bloemen van deze plant zijn klein en decoratief van vorm. De bladeren van de plant hebben een golvende rand en een glanzend donkergroen uiterlijk. De 'Metis Decora Paars' is een populaire keuze voor binnenshuis als kamerplant. Deze plant bloeit van de herfst tot het voorjaar en heeft weinig verzorging nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.