Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Decora

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Decora is een compacte kamerplant met kleine bloemen in diverse kleuren zoals roze, wit en paars. De bladeren zijn groen met zilverkleurige tekeningen erop. Deze plant bloeit van de herfst tot het voorjaar en gedijt goed bij een lichte standplaats en regelmatig water geven. De Metis Decora variant staat bekend om zijn rijke bloei en lange houdbaarheid. Het is een populaire plant voor binnenshuis vanwege zijn decoratieve uitstraling en gemak in onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Decora is redelijk makkelijk in onderhoud en heeft slechts wat water en indirect zonlicht nodig om goed te gedijen als kamerplant. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden maar niet te laten verdrinken om wortelrot te voorkomen. Het is ook aan te raden om dode bloemen regelmatig te verwijderen voor een betere bloei.

  Ja, Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Decora heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten waar het indirect zonlicht kan ontvangen. Plaats de plant bijvoorbeeld voor een raam op het zuiden of westen.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Decora heeft matig water nodig, ongeveer 1 keer per week. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op droogte.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Decora houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt het best op een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de bloemen laten verwelken. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan tocht of koude luchtstromen. Het regelmatig controleren en aanpassen van de locatie van de plant kan helpen om de ideale groeiomstandigheden te behouden.

  De Cyclamen bloeit van september tot april en de bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, de Cyclamen persicum is een luchtzuiverende plant die schadelijke stoffen kan absorberen en de luchtkwaliteit in huis kan verbeteren. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren af te nemen om de plant optimaal te laten functioneren. De plant helpt bij het creëren van een gezondere leefomgeving.

  Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Decora staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze kamerplant gedijt het beste bij deze temperatuur. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar het niet te koud of te warm is.

 • Knip na de bloei de uitgebloeide bloemstelen en gele bladeren weg. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat er water blijft staan in de pot. Verpot de plant om de paar jaar in verse potgrond.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond constant nat is. Geef water aan de plant zodra de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant uitdroogt.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor bloeiende kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een pH-waarde tussen 6 en 7. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig toevoegen van organische meststoffen kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Zorg voor een lichte standplaats met indirect zonlicht en geef regelmatig water, maar vermijd dat de plant met zijn voeten in het water staat. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en houd de plant vrij van dode bladeren. Geef tijdens de groeiperiode elke 2 weken plantenvoeding.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren voorzichtig afstoffen met een zachte doek of een borsteltje. Gebruik geen water om de bladeren schoon te maken, dit kan namelijk schade veroorzaken. Regelmatig stof afnemen houdt de plant gezond en voorkomt ophoping van vuil.

  Kamerplanten zoals de Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Decora hebben licht nodig om te groeien en te bloeien. Zet de plant op een plek met indirect licht en vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Deze plant gedijt het beste bij koele temperaturen tussen 10-18 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en verwarmingsbronnen te houden om optimale groei te bevorderen. Bij temperaturen boven de 20 graden Celsius kan de plant zijn bloemen verliezen.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Decora gedijt het beste in een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Het is belangrijk om de omgeving niet te vochtig te houden om schimmelvorming te voorkomen, maar ook niet te droog om uitdroging van de plant te voorkomen. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Decora heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem goed te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel. Een te lage pH-waarde kan leiden tot slechte groei en bloei van de plant.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te bevorderen. Bemest de plant elke 2-4 weken volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Decora is een compacte kamerplant met kleine bloemen in diverse kleuren zoals roze, wit en paars. De bladeren zijn groen met zilverkleurige tekeningen erop. Deze plant bloeit van de herfst tot het voorjaar en gedijt goed bij een lichte standplaats en regelmatig water geven. De Metis Decora variant staat bekend om zijn rijke bloei en lange houdbaarheid. Het is een populaire plant voor binnenshuis vanwege zijn decoratieve uitstraling en gemak in onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.