Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Gevlamd

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen persicum Metis Gevlamd is een kleine bloeiende plant die bekend staat om zijn prachtige gevlekte bloemen. De bloemen zijn klein van formaat maar zeer kleurrijk en opvallend. De plant heeft een compacte groeiwijze en groeit van nature in Mediterrane gebieden. De Metis Gevlamd heeft een opvallend patroon op de bloemblaadjes, met een mix van verschillende kleuren en vlekken. Deze plant is ideaal voor binnenshuis, op een lichte plek met voldoende ventilatie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Gevlamd is redelijk makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant op een lichte plek te zetten. Ook is het goed om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Gevlamd heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar hij dagelijks wat zonlicht kan ontvangen. Let op dat de directe zonnestralen niet te fel zijn om verbranding te voorkomen.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Gevlamd heeft matig water nodig, ongeveer 1 keer per week. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht vochtig blijft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van felle zon en gedijt het beste op een plek met indirect licht. Direct zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Het is daarom aan te raden om de Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Gevlamd op een beschutte plek neer te zetten.

  Ja, de plant houdt van warmte en een constante kamer temperatuur van ongeveer 18-20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tochtige plekken te houden en in een goed verwarmde ruimte te plaatsen. Het gedijt het best bij een warme omgeving.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Gevlamd bloeit meestal van december tot april en bloeit ongeveer 8 weken lang.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap om de lucht in jouw huis te zuiveren door giftige stoffen uit de lucht op te nemen. Dit zorgt voor een gezondere leefomgeving binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de temperatuur niet te hoog of te laag is voor optimale groei en bloei. Zorg dus voor een constante, gematigde temperatuur in de ruimte waar de plant staat.

 • De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Gevlamd hoeft niet gesnoeid te worden, tenzij het nodig is om dode bladeren of bloemen te verwijderen. Snoei voorzichtig om de gezonde delen van de plant niet te beschadigen. Normaliter behoudt de plant zijn vorm en hoeft hij niet regelmatig gesnoeid te worden.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Gevlamd heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Geef de plant water aan de zijkant van de pot om te voorkomen dat er water op de bladeren komt. Laat de grond tussen gietbeurten lichtjes opdrogen.

  Voor deze plant is het aan te raden om een potgrond te gebruiken die goed draineert en rijk is aan voedingstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Het regelmatig bemesten van de plant zal zorgen voor een gezonde groei en bloei.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Gevlamd gedijt het beste in een goed doorlatende en lichtzure potgrond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig, maar niet te nat is. Het is aan te raden om de plant regelmatig te voorzien van voedingsstoffen door middel van plantenvoeding.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat blijven staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de uitgebloeide bloemen en bladeren verwijderen bevordert de groei van nieuwe bloemen.

  Je kunt de bladeren van de plant af en toe afstoffen met een zachte borstel of doek om stof te verwijderen. Het is belangrijk om dode bladeren en bloemen regelmatig te verwijderen om de plant gezond te houden. Gebruik hiervoor een scherpe schaar en knip de bladeren en bloemen dicht bij de basis af.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Gevlamd heeft graag een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle zijden gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen of tocht. Houd de plant weg van warmtebronnen zoals radiatoren en direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 40-60% liggen. Het is belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en zo nodig maatregelen te nemen, zoals het gebruik van een luchtbevochtiger. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Gevlamd heeft liever een licht zure tot neutrale bodem. Een zuurgraad tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  . De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Gevlamd heeft tijdens de groeiperiode behoefte aan regelmatige bemesting. Gebruik een vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schade veroorzaken aan de plant, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Cyclamen persicum Metis Gevlamd is een kleine bloeiende plant die bekend staat om zijn prachtige gevlekte bloemen. De bloemen zijn klein van formaat maar zeer kleurrijk en opvallend. De plant heeft een compacte groeiwijze en groeit van nature in Mediterrane gebieden. De Metis Gevlamd heeft een opvallend patroon op de bloemblaadjes, met een mix van verschillende kleuren en vlekken. Deze plant is ideaal voor binnenshuis, op een lichte plek met voldoende ventilatie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.