Cyclamen persicum kleinbloemig 'Tianis Wit'

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Tianis Wit' is een elegante en compacte plant met winterharde bloemen die wit van kleur zijn. De bloemen hebben een subtiel en fijn uiterlijk en hebben een scherpe punt aan het einde van de bloemblaadjes. Deze plant bloeit voornamelijk in de herfst en winter en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. De bladeren zijn groen met een tijgerprintachtig patroon en voegen een decoratief element toe aan de plant. De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Tianis Wit' staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is een populaire keuze voor beplanting in potten en borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig specifieke zorg nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant op een lichte plek te plaatsen, maar uit direct zonlicht. Het regelmatig verwijderen van verwelkte bloemen bevordert de bloei.

  Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig 'Tianis Wit' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek waar het voldoende indirect zonlicht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  Deze plant heeft wekelijks water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen. Overbewatering kan leiden tot wortelrot. Water geven aan de plant in de ochtend wordt aanbevolen.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Tianis Wit' houdt niet van direct zonlicht en doet het het beste op een plek met indirect licht. Te felle zon kan de bladeren beschadigen en de plant laten verwelken. Het is dus beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, ik hou van warmte. Ik gedij het beste bij temperaturen tussen de 15 en 20 graden Celsius. Plaats mij dus op een plek met voldoende warmte en licht.

  De Cyclamen bloeit meestal van januari tot april en kan bloeien gedurende 4 tot 6 weken. Deze plant is een populaire keuze voor in huis vanwege de prachtige bloemen en lange bloeiperiode.

  Ja, de plant is luchtzuiverend. Dit betekent dat hij schadelijke stoffen kan opnemen en deze omzetten in zuurstof. Het hebben van deze plant kan zorgen voor een schonere en gezondere lucht in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor de optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen en vergeelde bladeren regelmatig te verwijderen. Dit kan de groei van nieuwe bloemen bevorderen en de plant er gezond uit laten zien. Snoei met een scherpe schaar dicht bij de basis van de bloem of het blad.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Tianis Wit' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef water aan de rand van de pot en zorg ervoor dat overtollig water goed kan weglopen. Laat de grond tussen gietbeurten lichtjes opdrogen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond die licht vochtig gehouden moet worden. Gebruik een pot met drainagegaten om wateroverlast te voorkomen. Het regelmatig bijmesten van de plant zal de groei en bloei bevorderen.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende, lichtzure grond met een goede vochtigheidsbalans. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor kamerplanten.

  Deze plant heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig water, maar zorg dat de plant niet met zijn wortels in het water staat. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van de plant af te vegen met een vochtige doek. Als er dode bladeren of bloemen aan de plant zitten, kunnen deze voorzichtig worden verwijderd. Het is aan te raden om de plant af en toe onder de douche te zetten om stof en eventuele insecten te verwijderen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een plek met helder, indirect zonlicht. Plaats de plant niet in de volle zon, omdat dit de bladeren kan verbranden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  Deze plant gedijt het beste bij een gematigde temperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme warmte of kou om de groei te bevorderen. Binnenhuis is een constante kamertemperatuur ideaal voor deze plant.

  De Cyclamen persicum houdt van een hoge luchtvochtigheid. Dit kan worden opgevangen door regelmatig te sproeien met water. Plaats de plant niet in de buurt van een verwarming om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd te zure grond om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Tianis Wit' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof met een hoger kaliumgehalte om de bloei te bevorderen. Geef de plant geen teveel mest om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Tianis Wit' is een elegante en compacte plant met winterharde bloemen die wit van kleur zijn. De bloemen hebben een subtiel en fijn uiterlijk en hebben een scherpe punt aan het einde van de bloemblaadjes. Deze plant bloeit voornamelijk in de herfst en winter en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. De bladeren zijn groen met een tijgerprintachtig patroon en voegen een decoratief element toe aan de plant. De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Tianis Wit' staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is een populaire keuze voor beplanting in potten en borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.