Cyclamen persicum kleinbloemig Tianis Fantasia Fuchsia

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cyclamen persicum small-flowered Tianis Fantasia Fuchsia er en elegant og kompakt plante med små, fuchsia farvede blomster. Blomsterne har et iøjnefaldende tvefarvet udseende med hvide kanter og en dyb rosa til lilla farve i midten. Bladene på denne plante er mørkegrønne og har en markant tegning af sølvagtige pletter. Cyclamen persicum er en populær stueplante på grund af dens lange blomstringsperiode og dekorative udseende. Planten trives godt på en lys placering med regelmæssig vanding og kan tilføre en livlig berøring i hjemmet.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde. Den kræver lidt vand og trives godt ved en gennemsnitstemperatur i rummet. Regelmæssigt lys og den rette mængde vand er tilstrækkeligt for denne stueplante.

  Ja, Cyclamen persicum småblomstrede Tianis Fantasia Fuchsia har brug for meget lys for at kunne vokse ordentligt. Placer planten et sted med tilstrækkeligt indirekte sollys for det bedste resultat. For lidt lys kan resultere i en mindre sund vækst og blomstring.

  Cyclamen persicum lilleblomstret Tianis Fantasia Fuchsia har brug for regelmæssig vanding, men lad ikke jorden blive gennemblødt. Generelt er det tilstrækkeligt at vande planten en til to gange om ugen, afhængigt af omgivelsestemperaturen og luftfugtigheden. Sørg for, at pottejorden ikke bliver udtørret mellem vandingerne.

  Cyclamen persicum lilleblomstret Tianis Fantasia Fuchsia kan ikke lide direkte sollys og trives bedre på et sted med indirekte lys. For meget sol kan beskadige bladene og få planten til at visne. Ideelt set er en lys placering med lidt skygge optimal.

  Ja, planten elsker varme og trives bedst på et varmt sted i huset. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde temperaturer. Sørg også for tilstrækkeligt lys, men undgå direkte sollys.

  Cyclamen persicum lilleblomstret Tianis Fantasia Fuchsia blomstrer normalt fra september til april og kan blomstre i op til 10 uger. Blomstringsperioden kan variere afhængigt af forholdene i huset.

  Ja, Cyclamen persicum lilleblomstret Tianis Fantasia Fuchsia er en stueplante, der kan rense luften i dit hjem ved at absorbere giftige stoffer og omdanne dem til næringsstoffer til sig selv. Det er derfor et godt valg, hvis du leder efter en luftrensende plante til hjemmet.

  Ja, planten trives bedst et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for at fremme vækst og blomstring. Placer derfor ikke planten i nærheden af træk eller varme.

 • Beskæring af denne plante bør helst udføres efter blomstringen er afsluttet, for at bevare formen og fremme ny vækst. Fjern døde blade og blomsterstængler ved at klippe dem tæt på basen med en skarp beskæresaks. Sørg for, at planten har tilstrækkelig tid til at komme sig, før ny vækst begynder.

  Giv regelmæssigt vand til planten, men undgå at jorden bliver alt for våd. Lad jorden tørre let mellem vanding i foråret og efteråret, og sørg for at planten ikke udtørrer om sommeren. Brug lunkent vand ved stuetemperatur og undgå kalkholdigt vand.

  Denne plante har specifikke krav til planteskov. Den foretrækker at stå i veldrænet planteskov, der holder på fugtigheden, men ikke er for våd. Sørg for, at planteskovet ikke er for kompakt, så rødderne får tilstrækkelig med ilt.

  For indendørs planter som denne er det vigtigt at sørge for en godt drænet pottemuld med tilstrækkelige næringsstoffer. Undgå for våd jord, da det kan føre til rodrot. En luftig og fugtig jord er ideel for sund vækst af planten.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men undgå at rødderne bliver for våde. Placer planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  Bladene på denne plante kan forsigtigt fjernes med en fugtig klud for at fjerne støv og snavs. Undgå brug af aggressive rengøringsmidler, da de kan beskadige bladene. Regelmæssig rengøring hjælper med at holde planten sund og sikrer god luftcirkulation.

  Cyclamen persicum småblomstret Tianis Fantasia Fuchsia har brug for meget lys, men undgå direkte sollys. Placér planten et sted med klart indirekte lys, f.eks. ved et vindue mod øst eller vest. For lidt lys kan føre til reduceret blomstring og vækstproblemer.

  Den optimale væksttemperatur for denne stueplante er mellem 15-20 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperaturer under 10 grader Celsius, da dette kan hæmme væksten. Det er vigtigt at placere planten et sted, hvor temperaturen er stabil og ikke svinger meget.

  En høj luftfugtighed er gavnlig for denne plante, ideelt set mellem 50-70%. Du kan øge luftfugtigheden ved at sprøjte regelmæssigt og sætte planten på en bakke med vand. Undgå dog at pottejorden forbliver for fugtig for længe for at undgå rodrot.

  Den Cyclamen persicum foretrækker en let sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhed og om nødvendigt justere den med specielle gødningsstoffer eller kalk. En for sur eller for basisk jord kan føre til næringsproblemer og dårlig vækst af planten.

  Denne stueplante har brug for regelmæssig gødskning i vækstsæsonen for at forblive sund og blomstre. Brug en afbalanceret gødning til blomstrende planter og følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering. Undgå overgødskning for at undgå skade på rødderne.

 • Beskrivelse

  Cyclamen persicum small-flowered Tianis Fantasia Fuchsia er en elegant og kompakt plante med små, fuchsia farvede blomster. Blomsterne har et iøjnefaldende tvefarvet udseende med hvide kanter og en dyb rosa til lilla farve i midten. Bladene på denne plante er mørkegrønne og har en markant tegning af sølvagtige pletter. Cyclamen persicum er en populær stueplante på grund af dens lange blomstringsperiode og dekorative udseende. Planten trives godt på en lys placering med regelmæssig vanding og kan tilføre en livlig berøring i hjemmet.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.