Rosa Baby Jewel

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa Baby Jewel er en kompakt buskrose med små, lyserøde blomster, der spreder en behagelig duft. Blomsterne blomstrer i klaser og vises i løbet af sommeren til efteråret. Denne rose har skinnende grønne blade og trives godt i sollys og frugtbar, veldrænet jord. Det er et smukt tilføjelse til bede, blomsterbede eller stenbede og tiltrækker sommerfugle og bier. Rosa Baby Jewel er en let at vedligeholde rosetype, der kræver lidt vedligeholdelse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Denne plante er ret nem at vedligeholde og kræver ikke meget særlig pleje. Den trives godt med regelmæssig vanding og en lys placering uden direkte sollys. Det er vigtigt at give planten næring med jævne mellemrum.

  Planten har brug for masser af lys og trives bedst et sted med masser af indirekte sollys. Placér ikke planten i direkte sollys for at undgå forbrænding. Det anbefales at dreje planten regelmæssigt, så alle dele bliver jævnt udsat for lyset.

  Planten har brug for vand cirka en til to gange om ugen, afhængigt af miljøforholdene og størrelsen på potten. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vandingerne. Det er også vigtigt ikke at drukne planten ved at give for meget vand.

  Denne plante kan ikke lide skarpt sollys og skal bedst placeres et sted med indirekte sollys. For meget sollys kan beskadige bladene. Det anbefales at placere planten et sted, hvor lyset bliver filtreret.

  Ja, denne plante kan lide varme og har brug for et sted, hvor temperaturen er konstant. Varme og en god luftfugtighed er afgørende for plantens sundhed. Placer derfor planten på et varmt og lyst sted i hjemmet.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne maj til september. Blomstringsperioden for denne plante kan vare cirka 6 til 8 uger.

  Ja, planten er luftrensende og bidrager til en sundere luft i dit hjem. Den hjælper med at fjerne skadelige stoffer fra luften og sikrer en bedre luftkvalitet. Derfor er det et godt valg som stueplante.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde temperaturen stabil for en sund vækst. Sørg også for, at planten ikke udsættes for træk eller temperatursvingninger.

 • Planten skal beskæres årligt tidligt om foråret. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær planten til den ønskede form og størrelse. Brug en skarp beskæresaks for at undgå skade på planten.

  Denne plante kan lide at få regelmæssig vanding, men sørg for, at jorden ikke bliver for gennemblødt. Lad det øverste lag af jorden tørre let, før du giver vand igen. Giv helst vand ved stuetemperatur.

  Denne plante trives bedst i en potte med speciel pottemuld til stueplanter. Sørg for, at jorden er veldrænet og holder på tilstrækkeligt med fugt. Vand regelmæssigt og tilføj lejlighedsvis gødning for at sikre en sund vækst.

  Jorden skal være godt drænet og rig på næringsstoffer. Sørg for en pH-værdi på omkring 6 til 7. Gød planten regelmæssigt med organisk gødning for optimal vækst.

  Planten har gavn af regelmæssig vanding og en lys placering. Beskær planten om foråret for at fremme væksten. Giv planten næring til blomstrende planter i vækstsæsonen.

  Bladene på denne plante kan rengøres med en fugtig klud for at fjerne støv og holde bladene støvfri. Undgå at bruge glansmiddel på bladene for at undgå skader. Planten kan også lejlighedsvis tage et brusebad for at holde bladene friske.

  Planten har brug for masser af klart, indirekte lys for at trives godt. Placer planten ved et vindue mod øst eller vest for tilstrækkeligt lys. Undgå direkte sollys for at forhindre bladforbrænding.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 18 og 22 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperaturer under 15 grader Celsius. Undgå også pludselige temperaturændringer.

  Luftfugtigheden for stueplanter som Rosa Baby Jewel bør være gennemsnitlig. Sørg for en luftfugtighed på omkring 60% til 70% i rummet, hvor planten befinder sig. Dette kan opnås ved at sprøjte regelmæssigt eller bruge en luftfugter.

  Den ideelle surhedsgrad i jorden for stueplanter ligger mellem 5,5 og 6,5 på pH-skalaen. Det er vigtigt regelmæssigt at teste jordens surhedsgrad og eventuelt justere den med specifik gødning. En for sur eller for basisk jord kan hæmme væksten og sundheden af stueplanter.

  Planten har brug for regelmæssig ernæring i løbet af vækstsæsonen. Brug en flydende gødning specielt designet til stueplanter. Gød planten hver anden uge i henhold til den anbefalede dosering på emballagen.

 • Beskrivelse

  Rosa Baby Jewel er en kompakt buskrose med små, lyserøde blomster, der spreder en behagelig duft. Blomsterne blomstrer i klaser og vises i løbet af sommeren til efteråret. Denne rose har skinnende grønne blade og trives godt i sollys og frugtbar, veldrænet jord. Det er et smukt tilføjelse til bede, blomsterbede eller stenbede og tiltrækker sommerfugle og bier. Rosa Baby Jewel er en let at vedligeholde rosetype, der kræver lidt vedligeholdelse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.