Rosa Orange Jewel

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa Orange Jewel is een prachtige rozenstruik met feloranje bloemen en een lichtzoete geur. De bloemen bloeien in grote trossen en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant kan tot 1,5 meter hoog worden en gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond en met voldoende zonlicht. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen ziektes en plagen. De Rosa Orange Jewel is een aanwinst voor elke tuin vanwege zijn kleurrijke bloemen en aangename geur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om hem regelmatig water te geven en hem op een zonnige plek te zetten. Mesten is ook aan te raden tijdens het groeiseizoen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek waar hij veel zonlicht kan ontvangen, maar vermijd direct zonlicht in de hete middaguren. Een raam op het zuiden of westen is ideaal.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt van een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 20-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en te vermijden dat hij blootgesteld wordt aan koude temperaturen. De plant zal het goed doen op een warme en zonnige plek in huis.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met september. De bloeiperiode kan ongeveer 3 tot 4 weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen om de lucht in huis te zuiveren. Het is aan te raden om deze plant in een goed verlichte ruimte te plaatsen voor optimale luchtzuiverende werking.

  Ja, de plant groeit het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht voor de beste groeiomstandigheden. Houd de plant uit de buurt van tochtige plekken.

 • Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de groei te bevorderen. Snoei jaarlijks in het voorjaar dode of beschadigde takken en knip de plant terug om de vorm te behouden. Let op voor doornen tijdens het snoeien en gebruik handschoenen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  Potgrond moet goed gedraineerd zijn en licht zuur tot neutraal. Gebruik potgrond speciaal ontworpen voor kamerplanten voor optimale groei en gezondheid. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Rosa Orange Jewel heeft een voorkeur voor goed doorlatende en vochtige grond. Zorg voor een bodem met een goede luchtigheid en een lichtzure pH-waarde. Een organische bemesting in het voorjaar zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei.

  De plant heeft nood aan regelmatig water geven en een lichte standplaats. Verwijder regelmatig dode bloemen en snoei indien nodig. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen.

  Om de plant schoon te maken kun je voorzichtig het stof van de bladeren afvegen met een zachte doek of een plantenspuit met water. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen. Het is ook goed om af en toe de dode bladeren te verwijderen voor een gezonde groei van de plant.

  De Rosa Orange Jewel heeft veel licht nodig en gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende direct zonlicht krijgt, bij voorkeur in de ochtend of avond. Vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte, dit kan de groei en bloei beïnvloeden. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel is.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig tot hoog zijn. Het helpt om regelmatig te sproeien en de plant af en toe te besproeien met water om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een luchtbevochtiger kan ook worden gebruikt om de ideale omgeving voor de plant te creëren.

  De plant verlangt een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 6,0 en 6,5 ligt voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur of te basisch is voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om zijn groei en bloei te stimuleren.

 • Omschrijving

  De Rosa Orange Jewel is een prachtige rozenstruik met feloranje bloemen en een lichtzoete geur. De bloemen bloeien in grote trossen en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant kan tot 1,5 meter hoog worden en gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond en met voldoende zonlicht. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen ziektes en plagen. De Rosa Orange Jewel is een aanwinst voor elke tuin vanwege zijn kleurrijke bloemen en aangename geur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.