Cotyledon orbiculata var. oblonga

Cotyledon

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cotyledon orbiculata var. oblonga er en tropisk fedtplante fra Sydafrika. Den har tykke, saftige blade, der har en oval form og er grønne. Planten kan producere små, hvide blomster, der vises på lange, opretstående stængler. Det er en let at vedligeholde plante, der trives godt i solrige og tørre miljøer. Cotyledon orbiculata var. oblonga er kendt for sit arkitektoniske udseende og kan dyrkes både indendørs og udendørs.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde. Den kræver lidt vand og trives godt både i direkte sollys og let skygge. Regelmæssig beskæring for at fremme væksten anbefales.

  Ja, Cotyledon orbiculata var. oblonga har brug for masser af lys for at forblive sund og vokse godt. Et sted ved vinduet eller i nærheden af et vindue mod syd eller vest er ideelt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt sollys dagligt.

  Cotyledon orbiculata var. oblonga har brug for vand ca. 1-2 gange om ugen i gennemsnit. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt ud mellem vanding for at undgå rodrot. Pas på med at give for meget vand, da dette kan være skadeligt for planten.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering, men kan også trives i halvskygge. Det er vigtigt at beskytte planten mod skarp eftermiddagssol for at undgå forbrænding. Generelt kan planten godt tåle sollys.

  Ja, denne plante kan lide varme og trives bedst ved stuetemperatur. Det er vigtigt at placere planten et varmt og solrigt sted for at forblive sund. Temperaturer under 10 grader Celsius kan være skadelige for denne plante.

  Cotyledon orbiculata var. oblonga blomstrer normalt om foråret og sommeren, og dette kan vare i flere uger.

  Ja, indeplanter er generelt meget effektive til at rense luften derhjemme. Det kan hjælpe med at reducere giftige stoffer og forbedre luftkvaliteten i det rum, hvor det står. Regelmæssig pleje af planten kan sikre, at den forbliver optimal som luftrenser.

  Ja, planten trives bedst ved en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette er en ideel temperatur for planten til at trives og forblive sund. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og ekstreme temperatursvingninger.

 • Indendørsplanter som denne bør bedst beskæres om foråret eller sommeren for at fremme væksten. Fjern døde blade og grene regelmæssigt for at holde planten sund. Sørg altid for at bruge rene og skarpe beskæresaks for at undgå skade på planten.

  Planten har brug for moderat vand og bør vandes regelmæssigt om foråret og sommeren. Lad jorden tørre mellem vanding for at undgå rodrot. Giv mindre vand om vinteren og undgå for meget fugt ved rødderne.

  Det er vigtigt at bruge god drænet jord til Cotyledon orbiculata var. oblonga. Sørg for, at jorden ikke bliver for fugtig, da det kan føre til rodælt. Indendørs planter har generelt brug for luftig jord for at forblive sunde.

  De Cotyledon orbiculata var. oblonga har brug for godt drænet jord med en neutral til let sur pH. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer, men også ikke holder for meget vand for at forhindre rodrot. Undgå tung lerjord og sørg for tilstrækkelig dræning i potten.

  Denne plante har brug for lidt vand og bør stå i en godt drænet pottemuld. Placer planten et solrigt sted med tilstrækkeligt lys, og gød den lejlighedsvis i vækstsæsonen. Beskær døde blade og blomster regelmæssigt for et sundt udseende.

  For at rense planten kan du bruge en blød klud eller køkkenrulle til at tørre støv af bladene. Du kan også bruge en mild opløsning af vand og sæbe til at fjerne mere genstridigt snavs. Sørg for, at planten tørrer ordentligt for at undgå skimmeldannelse.

  Denne plante har brug for masser af lys for at trives godt. Placer den på et solrigt sted i huset, som f.eks. ved et vindue mod syd. Undgå direkte sollys i de varmeste timer på dagen for at undgå forbrænding.

  Den ideelle temperatur for denne plante er mellem 15 og 25 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for ekstreme temperaturer eller træk. Placer planten et sted med tilstrækkeligt lys og undgå direkte sollys.

  Luftfugtigheden for planten skal være gennemsnitlig, ikke for tør eller for fugtig. At sprøjte planten lejlighedsvis kan hjælpe med at øge luftfugtigheden omkring planten. Det er vigtigt at undgå at udsætte planten for for tør luft.

  Cotyledon orbiculata var. oblonga trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. En pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel for denne plantesort. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt for at sikre plantens sundhed.

  Planten har ikke specielle gødningsbehov og har nok med en almindelig indendørsplantegødning. Det er vigtigt ikke at overgøde planterne for at undgå rodforbrænding. Brug en afbalanceret gødning og følg instruktionerne på emballagen.

 • Beskrivelse

  Cotyledon orbiculata var. oblonga er en tropisk fedtplante fra Sydafrika. Den har tykke, saftige blade, der har en oval form og er grønne. Planten kan producere små, hvide blomster, der vises på lange, opretstående stængler. Det er en let at vedligeholde plante, der trives godt i solrige og tørre miljøer. Cotyledon orbiculata var. oblonga er kendt for sit arkitektoniske udseende og kan dyrkes både indendørs og udendørs.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.