Calluna vulgaris Callu Nova 3 kleuren

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calluna vulgaris Callu Nova is een bepaalde variëteit van de struikhei met drie verschillende kleuren. Deze plant heeft prachtige paarse, roze en witte bloemen die elk jaar opnieuw bloeien. De bladeren van Callu Nova zijn groen van kleur en vormen een mooi contrast met de bloemen. Het is een veelzijdige plant die goed gedijt in zowel de volle zon als in de halfschaduw. De kleuren van Calluna vulgaris Callu Nova zorgen voor een levendige en kleurrijke toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Calluna vulgaris wordt vaak 'struikheide' genoemd en is een bladhoudende plant. Dit betekent dat de plant zijn bladeren in de winter behoudt. Hierdoor geeft de plant het hele jaar door structuur aan de tuin.

  Deze plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -20 graden Celsius overleven. Het is dus geschikt om het hele jaar door buiten te groeien. Zorg wel voor voldoende bescherming tegen harde wind en vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor goed doorlatende grond en geef regelmatig water. Deze plant gedijt goed in de volle zon of halfschaduw.

  De Calluna vulgaris Callu Nova 3 kleuren heeft ongeveer een ruimte van 50 cm nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en goede drainage heeft voor optimale groei. Deze plant kan zowel in de volle grond als in een pot worden geplant.

  Calluna vulgaris groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei minder optimaal zijn en kan de plant minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor een goede groei en bloei.

  De Calluna vulgaris Callu Nova 3 kleuren heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid van de omgeving. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet constant nat. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, Calluna vulgaris is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een populaire plant in de tuin vanwege zijn aantrekkingskracht op bestuivers. De bloemen van Calluna vulgaris zijn een goede bron van voedsel voor vlinders en bijen.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij insecten aantrekt en een belangrijke voedselbron is voor bijen. Daarnaast helpt hij de bodem te verbeteren en zorgt hij voor variatie in de tuin.

  De Calluna vulgaris Callu Nova 3 kleuren bloeit meestal van augustus tot en met oktober. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren. Na de bloei blijft de plant nog een lange periode zijn kleur behouden.

  Ja, Calluna vulgaris Callu Nova 3 kleuren kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg voor voldoende water en drainage om de plant gezond te houden.

  Nee, de Calluna vulgaris is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt als sierplant in de tuin. Eetbare planten worden specifiek gekweekt voor consumptie en de Calluna vulgaris behoort niet tot deze categorie. Het is belangrijk om enkel planten te eten die veilig zijn voor consumptie.

  Ja, Calluna vulgaris heeft een geluidsdempend effect door de dichte bladeren die geluidsgolven absorberen. Dit maakt het een goede keuze voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • Calluna vulgaris Callu Nova 3 kleuren moet jaarlijks na de bloei gesnoeid worden tot net boven de grond om de plant compact te houden en nieuwe groei te stimuleren. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar of vroege zomer. Verwijder daarnaast ook dode of beschadigde takken gedurende het hele jaar.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd een teveel aan water. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmel te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in zure potgrond en heeft een goede drainage nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te nat. Vermijd kalkrijke grond voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende grond met een licht zure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Voeg eventueel turfmix toe om de bodemkwaliteit te optimaliseren.

  De Calluna vulgaris Callu Nova 3 kleuren gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed waterdoorlatend is en niet te vochtig blijft. Deze plant is geschikt voor in de tuin, op het balkon of in een rotstuin.

  Het is aan te raden om de Calluna vulgaris in de winter te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de plant aan te brengen. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan harde wind. Houd de grond goed gedraineerd om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant vraagt weinig onderhoud en gedijt het beste in goed doorlatende bodem en volle zon. Regelmatig water geven en jaarlijks bemesten is voldoende om de plant gezond en kleurrijk te houden. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  De Calluna vulgaris Callu Nova 3 kleuren heeft weinig behoefte aan bemesting, een keer per jaar bijmesten met organische mest is voldoende. Gebruik bij voorkeur een meststof die speciaal is samengesteld voor heideplanten. Overbemesting kan leiden tot een minder compacte groei en verlies van kleurintensiteit.

  Mulch zorgt ervoor dat de grond vochtig blijft en onkruid wordt onderdrukt. Het is belangrijk om de mulch laag niet direct tegen de plant aan te leggen om verstikking te voorkomen. Een laag van ongeveer 5-7 cm dikte is vaak voldoende voor een goede bedekking.

  Calluna vulgaris Callu Nova 3 kleuren gedijt het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Het is daarom belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te zuren met bijvoorbeeld tuinturf. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze plant, kunt u gebruik maken van milieuvriendelijke methoden zoals het verwijderen van besmette delen en het gebruik van natuurlijke insectenwerende middelen. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk om een mogelijke plaag vroegtijdig aan te pakken. Het is aan te raden om bij ernstige plagen professioneel advies in te winnen.

 • Omschrijving

  Calluna vulgaris Callu Nova is een bepaalde variëteit van de struikhei met drie verschillende kleuren. Deze plant heeft prachtige paarse, roze en witte bloemen die elk jaar opnieuw bloeien. De bladeren van Callu Nova zijn groen van kleur en vormen een mooi contrast met de bloemen. Het is een veelzijdige plant die goed gedijt in zowel de volle zon als in de halfschaduw. De kleuren van Calluna vulgaris Callu Nova zorgen voor een levendige en kleurrijke toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.