Sinningia Sonata

Sinningia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Sinningia Sonata is een prachtige kamerplant met opvallende trompetvormige bloemen in diverse kleuren zoals roze, paars en wit. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot ongeveer 30 cm hoog worden. Sinningia Sonata bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en heeft behoefte aan een lichte standplaats maar geen direct zonlicht. Deze plant heeft regelmatig water nodig en gedijt goed bij een gematigde kamertemperatuur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant regelmatig te voorzien van voeding. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, de Sinningia Sonata heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek met helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Sinningia Sonata heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. In de winter kan de waterbehoefte afnemen, dus controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  De Sinningia Sonata houdt niet van direct zonlicht en dagelijkse blootstelling aan felle zon kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt of in de halfschaduw staat. Let er dus op dat de plant niet volledig wordt blootgesteld aan de felle zon.

  Ja, de Sinningia Sonata houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te koude temperaturen.

  De Sinningia Sonata bloeit meestal vanaf de lente tot aan het begin van de herfst. De bloeiperiode kan 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de Sinningia Sonata is een luchtzuiverende plant. Het helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Te warme of te koude temperaturen kunnen de groei en bloei van deze plant negatief beïnvloeden. Plaats de plant daarom op een geschikte plek in huis waar deze optimale temperatuur wordt behouden.

 • De plant moet regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te behouden. Het snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar of de vroege zomer.

  De Sinningia Sonata heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. In de lente en zomer kan de plant wat vaker water nodig hebben dan in de herfst en winter.

  De "Sinningia Sonata" gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de potgrond is belangrijk voor een gezonde groei van de plant.

  Zorg voor een goed doorlatende en voedzame potgrond. Vermijd zware en compacte grondsoorten. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat.

  De plant heeft regelmatig water en indirect zonlicht nodig. Verwijder regelmatig dode bladeren en geef af en toe voeding voor een gezonde groei. Zorg voor een constante kamertemperatuur en vermijd tocht.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig verwijderen met een zachte doek of een plumeau. Je kunt ook de bladeren voorzichtig schoonmaken met lauw water en een beetje milde zeep. Zorg ervoor dat de plant goed opdroogt voordat je het terugzet op zijn plek.

  De Sinningia Sonata heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan te koude temperaturen, aangezien dit schade kan veroorzaken. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is en vermijd tocht.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn en mag niet te hoog zijn, anders kan dit leiden tot schimmelvorming. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale omgeving te creëren. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan ook bijdragen aan de juiste luchtvochtigheid.

  De Sinningia Sonata heeft een voorkeur voor een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Het toevoegen van compost of speciale bodemverbeteraars kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  De Sinningia Sonata heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten om de groei en bloei te bevorderen. Bemest de plant ongeveer eens in de 4-6 weken volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Sinningia Sonata is een prachtige kamerplant met opvallende trompetvormige bloemen in diverse kleuren zoals roze, paars en wit. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot ongeveer 30 cm hoog worden. Sinningia Sonata bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en heeft behoefte aan een lichte standplaats maar geen direct zonlicht. Deze plant heeft regelmatig water nodig en gedijt goed bij een gematigde kamertemperatuur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.