Cyclamen persicum kleinbloemig 'Miniwella Bellissima Wit'

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Miniwella Bellissima Wit' is een kleine bloeiende plant met witte bloemen. Deze soort heeft compacte groei en produceert talrijke bloemen langs de stelen. De bloemen hebben een opvallende belvormige structuur en geven een verfijnde uitstraling aan de plant. Het blad is vaak groen met zilverachtige patronen en voegt een decoratief element toe aan de plant. Deze cyclaam is een mooie keuze voor binnenshuis of in potten op het terras of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en geef de plant regelmatig water. Plaats de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht.

  Ja, Cyclamen hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Een plekje voor een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Miniwella Bellissima Wit' heeft behoefte aan regelmatig water geven. Het is belangrijk dat de grond altijd licht vochtig blijft. Over het algemeen zal één keer per week water geven voldoende zijn.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de bloemen doen verwelken. Het is dus beter om de plant op een wat koelere en schaduwrijke plek te plaatsen.

  Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig 'Miniwella Bellissima Wit' houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 15-20 graden Celsius. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant uit de buurt van tocht staat.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Miniwella Bellissima Wit' bloeit normaal gesproken van september tot en met april. De bloeiperiode van deze plant duurt gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Ja, Cyclamen persicum kleinbloemig 'Miniwella Bellissima Wit' is een kamerplant die de lucht kan zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het is geen zeer krachtige luchtzuiveraar, maar het kan een positieve bijdrage leveren aan de luchtkwaliteit in huis. Het is belangrijk om de plant regelmatig van water en voeding te voorzien om zijn luchtzuiverende eigenschappen te behouden.

  Ja, je staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor jouw groei en bloei. Zorg ervoor dat je niet te dicht bij een verwarmingselement staat.

 • De bloemen van de Cyclamen kunnen na de bloei worden verwijderd door ze voorzichtig af te knippen. Verwijder ook eventueel verwelkte bladeren om de plant er verzorgd uit te laten zien. Snoei de plant niet te rigoureus, omdat dit de groei en bloei kan belemmeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd om water op het blad te spuiten. Laat de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Miniwella Bellissima Wit' gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Kamerplanten hebben baat bij potgrond die licht en luchtig is, en voldoende voedingsstoffen bevat voor gezonde groei. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren op vochtigheid en indien nodig water toe te voegen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met voldoende humus. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in natte grond staan. Het toevoegen van wat extra compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de potgrond niet te nat wordt. Zorg voor een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder uitgebloeide bloemen en geef zo nu en dan plantenvoeding voor een langere bloei.

  De bladeren van deze plant kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen en de luchtcirculatie te bevorderen. Snoei dode bloemen en bladeren regelmatig af om de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, aangezien deze de plant kunnen beschadigen.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt om gelijkmatige belichting te garanderen.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 16 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur constant is.

  Deze plant prefereert een luchtvochtigheid van ongeveer 40-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te droge omgeving kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Miniwella Bellissima Wit' gedijt het best in een lichtzure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,5 is ideaal voor deze plant. Zorg voor een goede drainage om verzuring van de bodem te voorkomen.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus bemest met mate.

 • Omschrijving

  De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Miniwella Bellissima Wit' is een kleine bloeiende plant met witte bloemen. Deze soort heeft compacte groei en produceert talrijke bloemen langs de stelen. De bloemen hebben een opvallende belvormige structuur en geven een verfijnde uitstraling aan de plant. Het blad is vaak groen met zilverachtige patronen en voegt een decoratief element toe aan de plant. Deze cyclaam is een mooie keuze voor binnenshuis of in potten op het terras of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.