Primula (Acaulis Grp) Esna Wine Red

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula (Acaulis Grp) Esna Wine Red is een winterharde vaste plant met prachtige dieprode bloemen. De bloemen hebben een opvallende wijnrode kleur en bloeien in het vroege voorjaar. De plant groeit tot ongeveer 10-15 cm hoog en wordt vaak gebruikt als borderplant of in rotstuinen. Primula Esna Wine Red houdt van een standplaats in de halfschaduw tot schaduw en gedijt goed in goed doorlatende grond. Deze plant trekt ook bijen en vlinders aan en is een kleurrijke toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Primula's zijn over het algemeen niet groenblijvend. Ze zijn vaak bladverliezend en kunnen in de winter hun bladeren verliezen. Het is daarom aan te raden om de plant af te dekken of binnen te halen in koude periodes.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant te bedekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Primula's zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en hebben weinig speciale verzorging nodig. Zolang de grond vochtig blijft en de plant op een lichte plek staat, zal deze goed gedijen. Regelmatig dood blad verwijderen en bloemen afknippen na bloei bevordert de groei.

  De Primula heeft ongeveer 15 tot 20 cm ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en schimmelvorming te voorkomen. Zorg ook voor een goede drainage in de grond om wateroverlast te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) Esna Wine Red groeit het beste in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Op deze manier zal de plant goed gedijen en bloeien.

  De Primula (Acaulis Grp) Esna Wine Red heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar voorkom dat de wortels in het water staan. In de zomer kan het nodig zijn om de plant meerdere keren per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen en heldere kleuren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivers.

  Ja, de Primula draagt ​​bij aan de biodiversiteit door bijen en vlinders aan te trekken met zijn bloemen. Daarnaast helpt hij ook bij het bestuiven van andere planten in de tuin. Het creëert zo een gezonde en diverse leefomgeving voor verschillende soorten insecten.

  Deze plant bloeit meestal van maart tot en met mei en de bloei duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Primula (Acaulis Grp) Esna Wine Red kan goed tegen de volle zon, maar verdraagt ook halfschaduw. Het is belangrijk dat de grond voldoende vochtig blijft, vooral tijdens warme periodes. Het beste is om de plant te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het kan giftig zijn als het wordt ingenomen.

  Ja, de plant heeft de potentie om geluid te dempen vanwege de bladeren en de dichte groei. Net als veel andere planten heeft deze soort een zekere mate van geluidsdempend vermogen. Het effect zal echter beperkt zijn in vergelijking met speciale geluidsdempende materialen.

 • Je kunt dode bloemen verwijderen om de bloei te bevorderen. Verwijder ook gele bladeren om de plant er gezond uit te laten zien. Snoei de plant in het najaar om nieuwe groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat er water op de bladeren komt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) Esna Wine Red heeft voedzame potgrond nodig om goed te kunnen groeien. Kies bij voorkeur potgrond speciaak voor bloeiende tuinplanten voor een gezonde en bloeiende plant. Zorg ervoor dat de potgrond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De Primula houdt van een vochtige, goed doorlatende grond. Zorg voor een humusrijke bodem met voldoende voedingsstoffen. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende beluchting in de bodem.

  De Primula (Acaulis Grp) Esna Wine Red prefereert een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige en goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen felle middagzon.

  Tijdens de winterperiode is het aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Dit kan door middel van het bedekken met bladeren, stro of een beschermhoes. Ook is het belangrijk om de plant op een beschutte plek te zetten en de grond goed te laten uitlekken om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig in de zomer, maar vermijd dat de wortels constant nat blijven. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Plant in vochtige, goed doorlatende grond en geef regelmatig voeding voor de beste groei.

  Tuinplanten zoals Primula hebben voornamelijk behoefte aan bemesting met organische meststoffen tijdens het groeiseizoen. Zorg dat de meststof speciaal is samengesteld voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie van bemesting. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus wees voorzichtig met het toevoegen van extra voedingsstoffen.

  Mulchen helpt de bodem vocht vast te houden en voorkomt onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of compost als mulch. Breng een laag van 5-8 cm aan rondom de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels komt.

  Deze plant verkiest een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7.5 voor optimale groei. Het is belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Primula (Acaulis Grp) Esna Wine Red, kunt u gebruik maken van verschillende methoden zoals natuurlijke vijanden, insecticiden of handmatig plukken van ongedierte. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte en snel actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen. Over het algemeen zijn deze planten redelijk resistent tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Primula (Acaulis Grp) Esna Wine Red is een winterharde vaste plant met prachtige dieprode bloemen. De bloemen hebben een opvallende wijnrode kleur en bloeien in het vroege voorjaar. De plant groeit tot ongeveer 10-15 cm hoog en wordt vaak gebruikt als borderplant of in rotstuinen. Primula Esna Wine Red houdt van een standplaats in de halfschaduw tot schaduw en gedijt goed in goed doorlatende grond. Deze plant trekt ook bijen en vlinders aan en is een kleurrijke toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.