Primula (Acaulis Grp) Esna Cream Yellow

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Primula (Acaulis Grp) Esna Cream Yellow is een prachtige en opvallende plant met crèmekleurige bloemen die een vleugje geel hebben. De bloemen hebben een licht zoete geur en bloeien in het vroege voorjaar. De plant vormt een compacte bos met groene bladeren die mooi contrasteren met de bloemen. Het is een winterharde plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Ideaal voor borders, rotstuinen en als potplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Primula (Acaulis Grp) Esna Cream Yellow is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de winter zijn blad verliest. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te snoeien.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Hij overleeft dus vrij koude winters zonder bescherming. Het is aan te raden om hem in de winter wel te beschermen tegen strenge vorst.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Trim regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  De Primula (Acaulis Grp) Esna Cream Yellow heeft gemiddeld 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht, water en voedingsstoffen krijgt. Houd ook rekening met de grootte van de pot of de ruimte in de tuin waar de plant geplaatst wordt.

  De Primula Acaulis Grp Esna Cream Yellow groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder goed bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht krijgt.

  De Primula Esna Cream Yellow heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant één tot twee keer per week water, afhankelijk van de vochtigheid van de grond. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend en zal deze insecten aantrekken in uw tuin. Het is een mooie toevoeging aan uw tuin om biodiversiteit te bevorderen. Het zal kleur en leven brengen in uw buitenruimte.

  Primula's dragen bij aan de biodiversiteit door bijen en andere bestuivers aan te trekken met hun bloemen, en kunnen helpen om tuinen aantrekkelijker te maken voor verschillende soorten dieren. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te stimuleren. Het is ook aan te raden om inheemse planten te kiezen, omdat deze beter zijn aangepast aan de lokale omgeving.

  Deze plant bloeit vanaf de lente tot aan het begin van de zomer. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  De Primula (Acaulis Grp) Esna Cream Yellow kan goed tegen de volle zon. Het is echter belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg daarnaast voor een goede afwatering van de grond.

  Nee, de Primula (Acaulis Grp) Esna Cream Yellow is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te consumeren die bekend staan als veilig voor consumptie.

  Ja, de Primula (Acaulis Grp) Esna Cream Yellow heeft het vermogen om geluid te dempen dankzij zijn bladeren en wortels. Dit kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in uw tuin of buitenruimte. Over het algemeen zijn tuinplanten een goede keuze voor het absorberen van geluid en het creëren van een rustige omgeving.

 • De uitgebloeide bloemstelen van de Primula (Acaulis Grp) Esna Cream Yellow kunnen worden afgeknipt om de plant er verzorgd uit te laten zien. Verwijder ook eventuele oude of beschadigde bladeren om de groei van nieuwe bladeren te bevorderen. Snoei de plant bij voorkeur na de bloei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels langdurig in natte grond staan om wortelrot te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) Esna Cream Yellow gedijt goed in vochtige potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is en regelmatig vochtig wordt gehouden. Vermijd dat de wortels van de plant te nat worden om wortelrot te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) Esna Cream Yellow gedijt het beste in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Primula (Acaulis Grp) Esna Cream Yellow gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Deze planten zijn geschikt voor in de tuin.

  In de winter heeft deze plant extra bescherming nodig tegen vorst. Bedek de plant met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de grond rond de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) Esna Cream Yellow plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag. Snoei dode bloemen regelmatig om de bloeiperiode te verlengen.

  Voor tuinplanten zoals Primula is het aan te raden om organische mest te gebruiken in het voorjaar en de zomer, wanneer de plant actief groeit. Vermijd te veel voeding om wortelverbranding te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een speciale meststof voor bloeiende planten.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met een laagje organisch materiaal om de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Zo blijft de plant gezond en kan hij optimaal groeien. Mulch kan bijvoorbeeld bestaan uit compost, schors of houtsnippers.

  De Primula (Acaulis Grp) Esna Cream Yellow houdt van een bodem met een lichtzure tot neutrale pH. Een goede zuurgraad bevordert de gezonde groei en bloei van de plant. Het is aan te raden om de bodem af en toe te testen en indien nodig te corrigeren met speciale meststoffen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventueel ongedierte, zoals bladluizen of trips. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie kan helpen bij het bestrijden van ongedierte. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om de kans op ongedierte te verminderen.

 • Omschrijving

  De Primula (Acaulis Grp) Esna Cream Yellow is een prachtige en opvallende plant met crèmekleurige bloemen die een vleugje geel hebben. De bloemen hebben een licht zoete geur en bloeien in het vroege voorjaar. De plant vormt een compacte bos met groene bladeren die mooi contrasteren met de bloemen. Het is een winterharde plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Ideaal voor borders, rotstuinen en als potplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.