Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Wine Red'

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Wine Red' er en blomstrende plante med dybrøde blomster. Bladene er grønne og let behårede. Denne plante blomstrer om foråret og er et smukt tilføjelse til en have eller terrasse. 'Cairo Wine Red' er kompakt i størrelse og kan plantes både direkte i jorden og i en potte. Denne Primula har en iøjnefaldende farve og tiltrækker sommerfugle og bier.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Wine Red' er ikke stedsegrøn. Bladene på denne plante vil visne om vinteren og springe ud igen om foråret. Det anbefales derfor at beskytte planten i koldt vejr.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Wine Red' er vinterhårdfør ned til -20 grader Celsius og kan derfor overleve i vores klima. Det er en haveplante, der er godt beskyttet mod kolde temperaturer og frost.

  Ja, Primulaer er generelt lette at vedligeholde. De har brug for regelmæssig vanding og foretrækker et lyst sted i haven. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Wine Red' har brug for cirka 20-30 cm plads til at udvikle sig ordentligt. Plant dem cirka 15-20 cm fra hinanden for optimal vækst og blomstring. Sørg også for tilstrækkeligt lys og fugtighed til disse havplanter.

  Ja, Primula er en plante, der trives godt i skyggen. Det er vigtigt at sørge for tilstrækkelig fugtig og veldrænet jord for at fremme væksten. Blomsterne vil også trives godt i delvis skygge.

  Haveplanter som disse har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af temperaturen og luftfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Sørg for at pottemuld tørrer let ud mellem vanding.

  Ja, Primulaer er kendt for deres tiltrækningskraft på sommerfugle og bier på grund af deres klare farver og nektarfyldte blomster. Dette gør dem til et værdifuldt tilskud til haven for bestøvere. At plante Primulaer kan hjælpe med at fremme biodiversiteten i haven.

  Primulaer er attraktive for bestøvende insekter og kan bidrage til biodiversiteten i haven. De tilbyder nektar og pollen til bier og sommerfugle. Disse planter bidrager positivt til mangfoldigheden af planter i haven.

  Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Wine Red' blomstrer i marts og april måned og blomstringsperioden varer cirka 4 til 6 uger. Denne plante er en populær forårsblomst i haven.

  Primula (Acaulis Grp) planter kan godt tåle fuld sol og har brug for mindst seks timers direkte sollys om dagen. Det er vigtigt at give planten rigeligt med vand i varmt vejr og holde jorden fugtig. Overeksponering for fuld sol kan føre til forbrænding af bladene.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det anbefales ikke at bruge denne plante som fødekilde, da den kan være giftig for mennesker og dyr. Det er bedre kun at bruge denne plante til dekorative formål i haven.

  Primulaen er kendt for at være lyddæmpende. Bladene og blomsterne absorberer lydbølger, hvilket reducerer lyden i omgivelserne. Ved at placere denne plante kan det hjælpe med at skabe en rolig og afslappet stemning i din have.

 • Du kan fjerne døde blomsterstængler for at fremme yderligere vækst. Beskær også visne blade og giv planten regelmæssigt vand for at stimulere væksten. Sørg for, at planten ikke står for vådt efter beskæringen.

  Giv regelmæssigt vand til Primulaen for at holde jorden fugtig, men undgå at jorden bliver for våd. Sørg for, at planten ikke udtørrer, især i de varme sommermåneder. Giv helst vand ved plantens base og undgå bladene og blomsterne.

  Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Wine Red' trives bedst i humusrig pottemuld med god dræning. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Vand planten regelmæssigt og tilføj eventuelt gødning i vækstsæsonen.

  Primula trives bedst i en godt drænet jord med en neutral surhedsgrad. Sørg for en frugtbar jord med tilstrækkeligt organisk materiale for optimal vækst. Vær opmærksom på, at jorden ikke er for fugtig for at undgå rodrot.

  Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Wine Red' trives bedst på en placering i halvskygge til skygge. Sørg for en fugtig, veldrænet jord. Disse haveplanter trives godt i bede eller i potter og blomsterkasser.

  Det anbefales at beskytte Primulaer mod hård frost om vinteren ved f.eks. at lægge muld eller blade omkring planten. Sørg for, at planten er godt beskyttet mod kold vind og fugt om vinteren. Hvis planten er i en potte, kan den flyttes til en beskyttet placering i løbet af de kolde måneder.

  Denne plante skal regelmæssigt have vand, især i tørre perioder. Beskær døde blomster for at forlænge blomstringsperioden og fjern eventuelt ukrudt omkring planten. Giv planten en let gødning om foråret for en sund vækst.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at gøde med en organisk gødning om foråret. Brug en gødning specielt til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Overgødning kan føre til forbrænding af rødderne, så hold dig til den anbefalede mængde.

  Mulching omkring planten om foråret hjælper med at holde på fugt og undertrykker ukrudt. Brug organisk materiale som blade eller kompost. Sørg for, at muldlaget ikke ligger direkte mod plantens stængler for at undgå råd.

  Planten trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. En sur jord sikrer optimal optagelse af næringsstoffer af planten. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens pH-værdi og om nødvendigt justere den med sure gødninger.

  Til skadedyrsbekæmpelse i havenplanter kan der anvendes naturlige metoder såsom at plante insektafvisende urter eller placere specielle planter, der skræmmer skadedyr væk. Derudover kan skadedyr fjernes manuelt eller biologiske bekæmpelsesmidler såsom rovinsekter kan anvendes. Sørg for en sund jord og korrekt plantepasning for at gøre planten modstandsdygtig over for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Wine Red' er en blomstrende plante med dybrøde blomster. Bladene er grønne og let behårede. Denne plante blomstrer om foråret og er et smukt tilføjelse til en have eller terrasse. 'Cairo Wine Red' er kompakt i størrelse og kan plantes både direkte i jorden og i en potte. Denne Primula har en iøjnefaldende farve og tiltrækker sommerfugle og bier.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.