Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Violet'

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Violet' is een compacte voorjaarsbloeiende plant met prachtige, donkerpaarse bloemen. De bloemen hebben een opvallende gele keel en bloeien in de lente. 'Cairo Violet' groeit goed in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een plekje in de halfschaduw. Deze plant trekt bijen en vlinders aan en is een mooie toevoeging aan de tuin of border. Met de juiste verzorging kan Primula 'Cairo Violet' jaar na jaar terugkeren en zorgen voor een kleurrijke en levendige uitstraling in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Primula's zijn over het algemeen niet groenblijvend en verliezen hun blad in de winter. Het blad van de Primula kan variëren van lichtgroen tot donkergroen, afhankelijk van de soort. Het zijn voornamelijk voorjaarsbloeiers en hebben vaak prachtige bloemen in diverse kleuren.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Violet' is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tijdens strenge vorst. In de winter kunnen extra maatregelen nodig zijn om de plant te beschermen tegen kou.

  Primula's zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen regelmatig water geven en voldoende licht. Ze gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond en kunnen zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is belangrijk om dode bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Primula houdt van een vochtige, goed doorlatende grond en kan het beste in de halfschaduw of schaduw geplant worden. Het is aan te raden om de planten ongeveer 20-30 centimeter uit elkaar te planten om voldoende ruimte te geven voor groei en bloei.

  De primula groeit het beste in de halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen felle zon, vooral in de middag. Op deze manier zal de primula goed gedijen en bloeien in uw tuin.

  De Primula (Acaulis Grp) ‘Cairo Violet’ heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, Primula's zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die deze nuttige bestuivers willen aantrekken.

  Ja, de plant Primula draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door bijen en vlinders aan te trekken met zijn bloemen. Het zorgt voor bestuiving en voedselbronnen voor verschillende insecten en vogels. Daarnaast draagt het bij aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin.

  De Primula bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloei kan ongeveer 2 tot 4 weken duren. Het is een vrolijke toevoeging aan de tuin in het voorjaar.

  De Primula Acaulis groep prefereert een standplaats in de halfschaduw tot schaduw en kan minder goed tegen de volle zon. Het is daarom aan te raden om de plant te beschermen tegen direct zonlicht. In de volle zon kan de plant verbranden en uitdrogen.

  Nee, Primula's uit de Acaulis groep zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te consumeren om gezondheidsrisico's te voorkomen. Let altijd op welke planten je in de tuin hebt staan voordat je ze consumeert.

  Sommige tuinplanten hebben geluidsdempende eigenschappen, maar over het algemeen is Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Violet' niet specifiek bekend om zijn geluidsdempende effecten. Het is voornamelijk een decoratieve plant die wordt gewaardeerd om zijn mooie bloemen.

 • De primula heeft geen specifieke snoei nodig. Verwijder dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Eventuele uitlopers kunnen worden afgeknipt om de groei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme dagen. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant te nat staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende en voedzame potgrond. Kies een potgrond die geschikt is voor bloeiende planten en zorg voor voldoende vochtigheid zonder dat de wortels te nat worden. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal helpen om de plant gezond en kleurrijk te houden.

  Deze plant heeft behoefte aan vochtige, goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Een pH-waarde tussen 6 en 7 wordt aanbevolen. Voeg compost of organische materialen toe om de bodemstructuur en vruchtbaarheid te verbeteren.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Violet' houdt van een lichte standplaats maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg voor vochtige en goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen felle middagzon.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door middel van mulch, een beschermende hoes of stro. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Geef de plant in de winterperiode minder water om schade te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig en moet op een lichte plek worden geplaatst. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft door regelmatig te bemesten en te snoeien indien nodig. In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten in het groeiseizoen, van maart tot september. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die je gebruikt.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en bij het onderdrukken van onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of compost als mulch voor een gezonde groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat blijft.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kan je preventief gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kan je regelmatig de plant inspecteren op eventueel ongedierte en deze handmatig verwijderen. Ook kan het helpen om de plant op een goede standplaats te zetten met voldoende licht en luchtstroming, zodat de kans op ongedierte beperkt blijft.

 • Omschrijving

  Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Violet' is een compacte voorjaarsbloeiende plant met prachtige, donkerpaarse bloemen. De bloemen hebben een opvallende gele keel en bloeien in de lente. 'Cairo Violet' groeit goed in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een plekje in de halfschaduw. Deze plant trekt bijen en vlinders aan en is een mooie toevoeging aan de tuin of border. Met de juiste verzorging kan Primula 'Cairo Violet' jaar na jaar terugkeren en zorgen voor een kleurrijke en levendige uitstraling in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.