Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Orange'

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Orange' is een prachtige voorjaarsbloeiende plant met heldere oranje bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en produceert grote bloemhoofden die opvallen in de tuin of op het terras. De 'Cairo Orange' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende bodem en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. Deze Primula is geschikt voor borders, rotstuinen en als bloeiende potplant. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren en de plant er verzorgd uit te laten zien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Orange' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die meerjarig is en bloeit in het voorjaar. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken tegen vorst.

  Deze plant is winterhard tot -10 graden Celsius en kan dus in de meeste Nederlandse tuinen overleven. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende bescherming heeft tegen strenge vorst. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Orange' is makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond vochtig blijft en de plant regelmatig te bemesten, maar verder heeft de plant weinig speciale zorg nodig. Het is een perfecte keuze voor in de tuin.

  De Primula heeft ongeveer 15 centimeter ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte heeft rondom de wortels. Zo'n 30 centimeter tussen elke plant is aan te raden.

  "De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Orange' groeit het best in de halfschaduw tot volle zon. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en minder goed groeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei."

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Orange' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, dus vaak water geven is belangrijk. Over het algemeen is het voldoende om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldere oranje bloemen. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers.

  Ja, primula's zijn goed voor de biodiversiteit omdat ze bijen en andere bestuivende insecten aantrekken met hun nectarrijke bloemen. Ze dragen bij aan de bestuiving van andere planten in de omgeving, wat essentieel is voor een gezond ecosysteem. Het is daarom een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het behoud van biodiversiteit.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Orange' bloeit meestal in de maanden maart en april. De bloeiperiode kan tot wel 4 weken duren.

  Deze plant kan beter gedijen in de halfschaduw tot schaduw en kan verbranden als hij te veel direct zonlicht krijgt. Het is daarom aan te raden om de plant te beschermen tegen de volle zon.

  De Primula planten zijn niet eetbaar en worden voornamelijk gekweekt voor hun decoratieve bloemen. Eetbare bloemen zijn meestal afkomstig van specifieke planten die hiervoor zijn geteeld. Het is belangrijk om alleen planten te eten die als eetbaar zijn aangemerkt.

  Ja, de Primula 'Cairo Orange' heeft een geluidsdempende werking doordat de bladeren en bloemen geluidsgolven absorberen. Het plaatsen van deze plant in de tuin kan dus helpen bij het verminderen van achtergrondgeluiden.

 • Knip uitgebloeide bloemen regelmatig weg om de plant te stimuleren nieuwe bloemen te produceren. Verwijder dode bladeren en takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. In het najaar kan de plant snoeien helpen de groei te bevorderen in het volgende seizoen.

  Geef regelmatig water aan de Primula ('Cairo Orange') en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Vermijd dat de plant uitdroogt of te veel water krijgt om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten en de bladeren droog te houden tijdens het water geven.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Gebruik een potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Orange' gedijt het best in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale tot zure pH. De bodem moet rijk zijn aan organisch materiaal en moet regelmatig bemest worden voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt, maar vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een plek in de tuin met halfschaduw tot volle schaduw. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond voor optimale groei en bloei. Bescherm de plant tegen felle middagzon om verbranding te voorkomen.

  Om de plant te beschermen tijdens de wintermaanden, kunt u een laag mulch aanbrengen rond de basis. Dit beschermt de wortels tegen vorst. Ook is het mogelijk om de plant af te dekken met een vliesdoek of jutezak om vorstschade te voorkomen. Het is belangrijk om de plant niet te laten verdrinken in te natte grond gedurende de winter.

  De Primula heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  Tuinplanten zoals Primula's hebben een jaarlijkse bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de grond wordt verdeeld en houd de aanbevolen dosering aan.

  Mulch helpt om vocht vast te houden en de temperatuur van de grond te reguleren. Het vermindert ook onkruidgroei en beschermt de wortels tegen kou. Gebruik organische materialen zoals compost, bladeren of houtsnippers voor het beste resultaat.

  Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Orange' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig de juiste bemesting toe te passen om een optimale groei en bloei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant te voorzien van een goed doorlatende en vruchtbare grond.

  Houd de plant vrij van bladluizen en spint door regelmatig de bladeren te inspecteren. Gebruik indien nodig insecticiden of een harde waterstraal om het ongedierte te verwijderen. Een goede luchtcirculatie helpt ook bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Orange' is een prachtige voorjaarsbloeiende plant met heldere oranje bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en produceert grote bloemhoofden die opvallen in de tuin of op het terras. De 'Cairo Orange' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende bodem en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. Deze Primula is geschikt voor borders, rotstuinen en als bloeiende potplant. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren en de plant er verzorgd uit te laten zien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.