Abelia 'Edward Goucher'

Abelia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Abelia 'Edward Goucher' is een prachtige struik met sierlijke, buigzame takken en glanzend donkergroen blad. In de zomer bloeit de plant met kleine, lichtroze bloemen die een heerlijke geur verspreiden. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor Abelia 'Edward Goucher' ook nog eens goed is voor de biodiversiteit in je tuin. De plant is winterhard en behoudt zijn blad in de winter, waardoor hij het hele jaar door een mooie aanvulling is voor de tuin. Abelia 'Edward Goucher' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en kan goed tegen droge grond, maar houdt er wel van om af en toe flink gesnoeid te worden om zijn vorm te behouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Abelia 'Edward Goucher' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Deze eigenschap maakt de plant een populaire keuze voor tuinen en borders.

  Abelia 'Edward Goucher' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen vorst. Het is aan te raden om de plant in strenge winters te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig verzorging nodig en kan goed tegen droge periodes. Snoeien is ook niet vaak nodig.

  Abelia 'Edward Goucher' heeft ruimte nodig om te kunnen groeien en bloeien. Houd rekening met voldoende ruimte voor de wortels om zich te verspreiden en voor de takken om uit te groeien. Plant de struik op een locatie waar hij zich vrij kan ontwikkelen.

  De Abelia 'Edward Goucher' groeit het beste op een plek met veel zonlicht. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Kies daarom liever een zonnige standplaats voor deze tuinplant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat u water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze als je wilt dat je tuin wordt bezocht door deze nuttige bestuivers.

  Abelia 'Edward Goucher' trekt met zijn bloemen en bessen vogels, bijen en vlinders aan. Hierdoor draagt het bij aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt het schuilplaats en voedsel voor verschillende insecten en kleine dieren.

  De plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel 4 maanden duren. De bloemen hebben een lichtroze tot paarse kleur en trekken vlinders en bijen aan.

  Ja, de Abelia 'Edward Goucher' kan goed tegen de volle zon. De plant gedijt het beste op een standplaats met veel zonlicht. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en te bloeien.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant met aantrekkelijke bloemen en bladeren. Het wordt niet aanbevolen om het te consumeren.

  Ja, abelia's hebben het vermogen om geluid te dempen door hun bladeren en takken. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen in de tuin of omgeving waar ze geplant zijn.

 • Abelia 'Edward Goucher' moet jaarlijks in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de overige takken tot de gewenste lengte terug. Snoei niet te rigoureus, omdat de bloei anders kan worden beïnvloed.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet compleet uitdroogt. Geef water aan de basis van de plant om schimmel en ziektes te voorkomen.

  Voor de Abelia 'Edward Goucher' is het belangrijk om te planten in goed doorlatende potgrond. Deze plant heeft het liefst een grond die licht vochtig is en rijk is aan voedingsstoffen. Water geven is dan ook belangrijk, maar let op dat de grond niet te nat wordt.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig. Vermijd zware kleigrond, want dit kan leiden tot problemen met de afwatering.

  De plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherming tegen harde wind. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, vooral als hij nog jong is. Je kunt de plant beschermen door mulch rond de wortels aan te brengen en eventueel een beschermende doek over de plant te leggen. Zorg ervoor dat de plant voldoende vochtig blijft tijdens de wintermaanden.

  Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en verwijder dode takken. Zorg voor voldoende water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Abelia 'Edward Goucher' hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Het is belangrijk om Abelia 'Edward Goucher' in het voorjaar te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of boomschors, om vocht vast te houden en onkruidgroei te remmen. De mulchlaag moet ongeveer 5-7 cm dik zijn en rond de plant worden aangebracht, zonder deze tegen de stam te laten rusten. Het helpt ook om de wortels te beschermen bij een strenge winter.

  De plant Abelia 'Edward Goucher' gedijt het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor een effectieve ongediertebestrijding bij tuinplanten is het aan te raden regelmatig de planten te inspecteren op eventuele plagen zoals luizen of spint. Insecticiden op basis van natuurlijke oliën kunnen helpen bij het bestrijden van ongedierte. Een goede hygiëne in de tuin, zoals het verwijderen van dode bladeren en plantenresten, kan ook helpen plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Abelia 'Edward Goucher' is een prachtige struik met sierlijke, buigzame takken en glanzend donkergroen blad. In de zomer bloeit de plant met kleine, lichtroze bloemen die een heerlijke geur verspreiden. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor Abelia 'Edward Goucher' ook nog eens goed is voor de biodiversiteit in je tuin. De plant is winterhard en behoudt zijn blad in de winter, waardoor hij het hele jaar door een mooie aanvulling is voor de tuin. Abelia 'Edward Goucher' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en kan goed tegen droge grond, maar houdt er wel van om af en toe flink gesnoeid te worden om zijn vorm te behouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.