Acer buergerianum

Acer

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Acer buergerianum, ook wel bekend als de trident esdoorn, is een kleine tot middelgrote loofboom met een prachtige herfstkleur van rood, oranje en geel. De bladeren zijn gelobd en hebben een subtiele glans, waardoor ze erg decoratief zijn in de tuin. De schors van de boom heeft een mooie textuur en kleur die bijdraagt aan de sierwaarde. Deze esdoornsoort wordt vaak gebruikt als bonsai boom vanwege zijn compacte groeiwijze en elegante uitstraling. Acer buergerianum gedijt goed in de zon tot halfschaduw en heeft een gematigde tot vochtige bodem nodig om gezond te blijven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst. Het is raadzaam om bij strenge vorst extra maatregelen te nemen.

  Deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien en te zorgen voor voldoende water en voedingsstoffen. Zorg voor een goed doorlatende grond en een zonnige standplaats voor optimale groei.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich te kunnen verspreiden en groeien. Het is belangrijk om de plant niet te dicht op andere planten te zetten om zo zijn groei en bloei niet te belemmeren. Een afstand van ongeveer 1 tot 2 meter tussen planten is ideaal.

  Deze plant groeit het beste in volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder goed gedijen. Zorg dus voor voldoende licht voor een optimale groei.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend en trekt deze insecten aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om bijen en vlinders aan te trekken.

  Ja, de plant Acer buergerianum trekt vogels en insecten aan en biedt beschutting en voedsel voor verschillende soorten dieren. Dit draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei kan ongeveer twee tot drie weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de plant Acer buergerianum is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren omdat het mogelijk giftig kan zijn voor mens en dier. Het is belangrijk om alleen planten te eten waarvan bekend is dat ze veilig zijn voor consumptie.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap om geluid te dempen dankzij zijn dichte bladerdek en mogelijke groeihoogte. Dit kan resulteren in een verminderd geluidsniveau in de omgeving waar de plant geplaatst is.

 • Snoei de plant in het late voorjaar of de vroege zomer. Verwijder dode of beschadigde takken en knip eventuele zijtakken terug naar een oog of knop. Zorg ervoor dat de vorm van de plant behouden blijft.

  De plant houdt van vochtige grond, dus geef regelmatig water zodat de grond niet uitdroogt. Let erop dat de plant geen last heeft van wateroverlast, dus zorg voor een goede afwatering. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven dan in de winter.

  Voor de Acer buergerianum is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voedzaam is en voldoende lucht bevat voor de wortels om te ademen. Kies bij voorkeur voor een speciale bonsai potgrond voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur licht zuur tot neutraal zijn. De plant groeit het beste in vruchtbare grond die voldoende vochtig is, maar niet te nat. Een organische bodemverbeteraar kan helpen de structuur en voedingswaarde van de bodem te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kun je doen door de plant af te dekken met bijvoorbeeld speciale winterbeschermingsdoeken. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat, dit kan namelijk bevriezing veroorzaken.

  De Acer buergerianum heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en geef de plant voldoende ruimte om te groeien. Geef de plant jaarlijks voeding om de gezondheid en groei te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een organische meststof om de groei te stimuleren. Geef in het voorjaar en de zomer maandelijks voeding, en verminder dit in de herfst en winter. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig verdeeld wordt rond de planten en water goed na het bemesten.

  Mulchen met organisch materiaal helpt de grond vochtig te houden en voedingsstoffen te behouden. Het beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en helpt onkruidgroei te verminderen. Geschikte mulchmaterialen zijn compost, houtsnippers, bladeren en stro.

  De Tuinplanten groeien het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft staan. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij het behouden van een gezonde groei van de planten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je regelmatig controleren op luizen, bladluizen en spint. Gebruik indien nodig insecticiden of zeepoplossingen om ze te bestrijden. Zorg voor een goede luchtcirculatie en voorkom overmatig vocht om schimmelinfecties te voorkomen.

 • Omschrijving

  Acer buergerianum, ook wel bekend als de trident esdoorn, is een kleine tot middelgrote loofboom met een prachtige herfstkleur van rood, oranje en geel. De bladeren zijn gelobd en hebben een subtiele glans, waardoor ze erg decoratief zijn in de tuin. De schors van de boom heeft een mooie textuur en kleur die bijdraagt aan de sierwaarde. Deze esdoornsoort wordt vaak gebruikt als bonsai boom vanwege zijn compacte groeiwijze en elegante uitstraling. Acer buergerianum gedijt goed in de zon tot halfschaduw en heeft een gematigde tot vochtige bodem nodig om gezond te blijven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.