Acer cappadocicum 'Aureum'

Acer

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Acer cappadocicum 'Aureum' is een prachtige boom met een opvallende, goudgele bladkleur die mooi contrasteert met de groene omgeving. De bladeren hebben een diep ingesneden vorm en zorgen voor een feestelijk tintje in de tuin. Deze boom wordt vaak gebruikt als accentplant vanwege zijn opvallende verschijning. In de herfst verkleuren de bladeren naar een warme oranje-gele tint, wat zorgt voor een spectaculair kleurenspektakel. De Acer cappadocicum 'Aureum' gedijt het beste op een beschutte plek in de zon of halfschaduw en heeft een gemiddelde tot vochtige grond nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Acer cappadocicum 'Aureum' is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de herfst en groeit in het voorjaar weer nieuwe bladeren. Deze plant is dus niet het hele jaar door groen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius.

  De Acer cappadocicum 'Aureum' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor voldoende vochtige grond en een zonnige standplaats voor optimale groei. Regelmatig snoeien kan nodig zijn om de vorm te behouden.

  De Acer cappadocium 'Aureum' heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg voor een ruime plantplaats waar de plant vrij kan groeien en geen andere planten in de weg staat. Houd rekening met een minimale afstand tot andere planten en objecten.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In diepe schaduw kan de groei van de plant worden belemmerd en de bladkleur minder fel zijn. Zorg voor voldoende licht voor een optimale groei.

  De Acer cappadocicum 'Aureum' heeft regelmatig water nodig, meestal één tot twee keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, vooral tijdens warme periodes. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om bestuivende insecten aan te trekken.

  Ja, de Acer cappadocicum 'Aureum' is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn bloemen en zaden. Daarnaast biedt het beschutting en voedsel aan vogels en kleine dieren. Het zorgt voor een gevarieerd ecosysteem in de tuin.

  De Acer cappadocicum 'Aureum' bloeit in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer twee tot drie weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Het blad kan verbranden als de plant te weinig water krijgt in de volle zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar en kan giftig zijn bij consumptie. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten. Het is beter om de plant uitsluitend als sierplant te gebruiken in de tuin.

  Ja, de bladeren van deze plant kunnen geluid enigszins dempen door het absorberen van geluidstrillingen. Het is echter geen plant die specifiek is gekend om zijn geluidsdempende eigenschappen. Over het algemeen kunnen planten met dikke bladeren en dichte groei geluid enigszins dempen.

 • De Acer cappadocicum 'Aureum' kan het beste gesnoeid worden in de late herfst tot de vroege winter. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken voor een gezonde groei. Knip takken schuin af net boven een zijtak of knop om nieuwe groei te stimuleren.

  De Acer cappadocicum 'Aureum' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig om de wortels gezond te houden.

  De plant gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem met een neutrale tot licht zure pH. Zorg ervoor dat de grond vruchtbaar is en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de bodemkwaliteit te behouden.

  De Acer cappadocicum 'Aureum' gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en vruchtbaar. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Het is belangrijk om Acer cappadocicum 'Aureum' tijdens de winter te beschermen tegen koude temperaturen en sterke wind. Dit kan worden gedaan door de plant af te dekken met een stro of mulch laag rond de wortels. Ook kan een beschermende doek of jutezak over de plant worden geplaatst om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken en verwijder onkruid rond de plant om de groei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  Deze plant heeft baat bij een regelmatige bemesting in het voorjaar en de zomer. Gebruik een algemene meststof voor tuinplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overmatige bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig en bemest niet te vaak.

  Mulch zorgt voor vochtbehoud en onderdrukt onkruidgroei. Het wordt aangeraden om een laag mulch aan te brengen rondom de plant. Let op dat de mulch niet tegen de stam van de plant komt te liggen om verstikking te voorkomen.

  De Acer cappadocicum 'Aureum' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,5 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen preventieve maatregelen zoals regelmatig controleren op luizen en spint worden genomen. Indien nodig kunnen insecticiden op natuurlijke basis worden gebruikt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en te behandelen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Acer cappadocicum 'Aureum' is een prachtige boom met een opvallende, goudgele bladkleur die mooi contrasteert met de groene omgeving. De bladeren hebben een diep ingesneden vorm en zorgen voor een feestelijk tintje in de tuin. Deze boom wordt vaak gebruikt als accentplant vanwege zijn opvallende verschijning. In de herfst verkleuren de bladeren naar een warme oranje-gele tint, wat zorgt voor een spectaculair kleurenspektakel. De Acer cappadocicum 'Aureum' gedijt het beste op een beschutte plek in de zon of halfschaduw en heeft een gemiddelde tot vochtige grond nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.