Acer palmatum 'Beni-komachi'

Acer

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Acer palmatum 'Beni-komachi' is een Japanse esdoorn met een opvallende rode bladkleur. De bladeren van deze plant zijn diep ingesneden en hebben een elegante vorm. In de herfst veranderen de bladeren naar felrode en oranje tinten, waardoor de plant een prachtige herfstkleur krijgt. De 'Beni-komachi' groeit langzaam en kan uiteindelijk een compacte bolvormige struik worden. Deze plant voelt zich het beste op een plek met gefilterd zonlicht en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Acer palmatum 'Beni-komachi' is niet groenblijvend. Deze plant behoort tot de categorie tuinplanten die hun blad verliezen in de herfst en in de winter kaal zijn.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. In de winter kan de plant ook profiteren van extra bescherming, zoals een laag mulch rond de wortels.

  Ja, de Acer palmatum 'Beni-komachi' is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende vochtige grond en geef de plant regelmatig water. Verder heeft de plant weinig speciale verzorging nodig.

  De Acer palmatum 'Beni-komachi' heeft ruimte nodig voor zijn wortels om goed te kunnen groeien. Het is aan te raden om minimaal 1 meter ruimte te houden tussen de plant en andere objecten in de tuin. Door voldoende ruimte te geven, kan de plant zich optimaal ontwikkelen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is belangrijk dat de grond vochtig is en de locatie niet te droog is. De schaduw zorgt ervoor dat de bladeren niet verbranden en de plant gezond blijft.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te nat worden. Over het algemeen heeft de plant 1-2 keer per week water nodig.

  Ja, de plant Acer palmatum 'Beni-komachi' trekt vlinders en bijen aan dankzij de bloemen die ze produceert. Het is daarom een goede keuze voor tuinen die deze bestuivers willen aantrekken. Let op dat de aanwezigheid van bestuivers kan variëren afhankelijk van externe factoren zoals locatie en klimaat.

  Ja, de Acer palmatum 'Beni-komachi' is een goede aanvulling voor de biodiversiteit in je tuin vanwege zijn bladeren die voedsel en schuilplaatsen bieden voor insecten en vogels. Daarnaast kan de plant helpen bij het aantrekken van bestuivers, zoals bijen en vlinders.

  De plant bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Deze plant kan het beste geplant worden op een plek met lichte schaduw of halfschaduw. Hij kan niet goed tegen de volle zon en kan hierdoor verbranden. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen direct zonlicht.

  Nee, de bladeren of zaden van deze plant zijn niet eetbaar. Het is een decoratieve plant die voornamelijk wordt gebruikt in tuinen en landschappen. Het is belangrijk om geen delen van de plant in te nemen.

  Ja, veel tuinplanten hebben de eigenschap geluid te dempen door hun bladeren en stengels. Dit helpt om geluid in de omgeving te absorberen en te verminderen.

 • . De Japanse esdoorn kan het beste gesnoeid worden in het late najaar of vroege winter. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en dun de kroon uit om lucht en licht door te laten. Snoei nooit meer dan een derde van de takken in één keer om de plant niet te veel te belasten.

  De Acer palmatum 'Beni-komachi' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant water bij de wortels en vermijd dat de grond uitdroogt. Zorg ervoor dat de plant voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is. Vermijd te zware of te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vochtig zijn, met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de grond rijk is aan organisch materiaal voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het is aan te raden om regelmatig te mulchen en te bemesten voor een goede verzorging.

  De Acer palmatum 'Beni-komachi' gedijt het best op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. De grond dient goed doorlatend te zijn en liefst licht zuur. Deze plant is geschikt voor in de tuin als decoratieve toevoeging.

  In de winter kan het nodig zijn om een beschermende mulchlaag aan te brengen rond de plant om de wortels te beschermen tegen vorst. Ook is het aan te raden om de plant tijdens strenge vorst af te dekken met een fleecehoes om schade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant goed geïsoleerd en beschermd is tegen extreme temperaturen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig, maar regelmatig water geven is belangrijk. Snoei dode of zieke takken weg in het voorjaar om de gezondheid van de plant te bevorderen. Voeg in het voorjaar organische mest toe voor een goede groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor heesters en houd de dosering volgens de aanbevolen hoeveelheid op de verpakking. Bemest bij voorkeur in het voorjaar en de zomermaanden voor een optimale groei.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en onderdrukt onkruidgroei rond de plant. Het kan helpen om de wortels van de plant te beschermen tegen strenge vorst in de winter. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals bladeren, compost of boomschors.

  De bodem moet licht zuur tot neutraal zijn voor optimale groei en gezondheid van deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te meten en zo nodig bij te sturen met bijvoorbeeld mulch of speciale meststoffen. Houd de pH-waarde bij voorkeur tussen de 5.5 en 7.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals deze, kunt u natuurlijke vijanden van ongedierte aantrekken, zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen. Een ander mogelijkheid is om de plant regelmatig te inspecteren op tekenen van ongedierte en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Tot slot kunt u ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum.

 • Omschrijving

  Acer palmatum 'Beni-komachi' is een Japanse esdoorn met een opvallende rode bladkleur. De bladeren van deze plant zijn diep ingesneden en hebben een elegante vorm. In de herfst veranderen de bladeren naar felrode en oranje tinten, waardoor de plant een prachtige herfstkleur krijgt. De 'Beni-komachi' groeit langzaam en kan uiteindelijk een compacte bolvormige struik worden. Deze plant voelt zich het beste op een plek met gefilterd zonlicht en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.