Acer palmatum 'Bloodgood'

Acer

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Acer palmatum 'Bloodgood' is een Japanse esdoorn die bekend staat om zijn diep paarse bladeren die in de herfst verkleuren naar helder rood. Deze langzaam groeiende boom heeft een compacte vorm en kan uiteindelijk een hoogte van ongeveer 5 meter bereiken. De 'Bloodgood' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een plek in de halfschaduw tot volle zon. Deze sierlijke boom is een mooie aanvulling op de tuin en trekt vlinders aan door zijn nectarrijke bloemen. De 'Bloodgood' is ook geschikt voor in een pot op het terras of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Acer palmatum 'Bloodgood' is geen groenblijvende plant. Het blad van deze plant verandert van kleur en valt in de herfst af. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om extra bescherming te bieden tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de "Acer palmatum 'Bloodgood'" is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant vereist regelmatig water geven en snoeien voor een gezonde groei. Het is belangrijk om hem te beschermen tegen harde wind en vorst.

  De Acer palmatum 'Bloodgood' heeft een ruimte nodig van ongeveer 2 tot 3 meter breed en 4 tot 6 meter hoog. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te kunnen ontwikkelen en uit te groeien tot een volwassen exemplaar. Houd ook rekening met de wortelgroei en plaats de plant niet te dicht bij andere beplanting.

  De Acer palmatum 'Bloodgood' gedijt het beste in gedeeltelijke schaduw tot volle zon. Het is belangrijk om de plant te voorzien van voldoende zonlicht voor een goede groei en gezonde bladkleur. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmerd worden.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Zorg ervoor dat de grond goed doorweekt is en laat deze dan weer opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren om te bepalen wanneer hij water nodig heeft.

  De Acer palmatum 'Bloodgood' is niet bekend om vlinders en bijen aan te trekken. Het is voornamelijk een decoratieve boom voor in de tuin. Over het algemeen zijn er andere planten die beter geschikt zijn voor het lokken van vlinders en bijen.

  Ja, de Acer palmatum 'Bloodgood' is een aantrekkelijke plant voor vogels, insecten en andere dieren vanwege de beschutting en voedselbronnen die het biedt. Het helpt dus bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  De bloeiperiode van deze plant is in het voorjaar, meestal in de maanden april tot mei. De bloei duurt doorgaans ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en verdraagt ook lichte schaduw. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft, vooral tijdens warme periodes. Het is altijd verstandig om de plant voldoende water te geven, vooral in droge periodes.

  Nee, de bladeren, zaden en schors van de Acer palmatum 'Bloodgood' zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor mensen en dieren. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te consumeren. Het is beter om deze plant enkel voor decoratieve doeleinden in de tuin te gebruiken.

  Ja, de bladeren van de Acer palmatum 'Bloodgood' kunnen geluid dempen door geluidstrillingen te absorberen. Het dichte bladerdak zorgt voor een natuurlijke geluidsdemping in uw tuin. Het is echter niet de meest effectieve plant om geluid te dempen, andere soorten zijn beter geschikt voor dit doel.

 • De plant kan het beste gesnoeid worden in de late herfst of vroege winter. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de kroon uit om luchtcirculatie te bevorderen. Vermijd het snoeien van te veel takken om de vorm van de plant te behouden.

  De Tuinplant Acer palmatum 'Bloodgood' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmel te voorkomen.

  De Acer palmatum 'Bloodgood' gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg voor voldoende voeding en vochtigheid om de plant gezond te houden. Verpot de plant indien nodig om de groei te bevorderen.

  De plant vraagt om een goed doorlatende bodem die licht zuur tot neutraal is. Zorg voor vochtige grond, maar vermijd wateroverlast. Voeg organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en vochtig blijft. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst. Je kunt dit doen door de wortels te bedekken met een laag mulch. Zorg er ook voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan harde wind.

  De Acer palmatum 'Bloodgood' heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Regelmatig snoeien is aan te raden om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder gevallen bladeren en dode takken om de gezondheid van de plant te behouden.

  Voor een goede groei en gezondheid van deze plant is het belangrijk om in het voorjaar en de zomer te bemesten met organische meststoffen. Gebruik een meststof speciaal voor zuurminnende planten om de juiste zuurtegraad van de grond te behouden. Pas op met het overbemesten, dit kan leiden tot verbranding van de wortels.

  Mulchen is belangrijk voor de plant om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het helpt ook voedingsstoffen toe te voegen aan de grond en de wortels te beschermen tegen vorst. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, compost of boomschors als mulch.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Acer palmatum 'Bloodgood' ligt tussen de pH 5,5 en 6,5. Het is belangrijk dat de bodem licht zuur is voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Een te hoge of te lage zuurgraad kan problemen veroorzaken.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine. Daarnaast helpt het regelmatig controleren van de bladeren en stengels op ongedierte om vroegtijdige actie te ondernemen. Het is ook aan te raden om regelmatig de omgeving van de plant schoon te houden om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Acer palmatum 'Bloodgood' is een Japanse esdoorn die bekend staat om zijn diep paarse bladeren die in de herfst verkleuren naar helder rood. Deze langzaam groeiende boom heeft een compacte vorm en kan uiteindelijk een hoogte van ongeveer 5 meter bereiken. De 'Bloodgood' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een plek in de halfschaduw tot volle zon. Deze sierlijke boom is een mooie aanvulling op de tuin en trekt vlinders aan door zijn nectarrijke bloemen. De 'Bloodgood' is ook geschikt voor in een pot op het terras of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.