Acer palmatum 'Burgundy Lace'

Acer

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Acer palmatum 'Burgundy Lace' is een Japanse esdoorn met diep ingesneden bladeren en een opvallende burgundy-rode kleur. In de lente verschijnen er rode bladeren aan de boom die uiteindelijk naar prachtige dieppaarse tinten verkleuren in de zomer. De boomschors heeft een mooie textuur en kan variëren in kleur van grijs tot bruin. Deze esdoorn is een langzaam groeiende boom die een compacte vorm heeft en een maximale hoogte van ongeveer 4-5 meter kan bereiken. Acer palmatum 'Burgundy Lace' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en is een mooie aanvulling op elke tuin of landschap.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, je bent niet groenblijvend. Je verliest je bladeren in de herfst en blijft kaal gedurende de winter. Na de winter groeien er weer nieuwe bladeren aan de plant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  De plant Acer palmatum 'Burgundy Lace' heeft gemiddeld onderhoud nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en te zorgen voor goede drainage. Verder kan de plant af en toe gesnoeid worden om de vorm te behouden.

  De Acer palmatum 'Burgundy Lace' heeft ruimte nodig voor zijn wortels om goed te groeien en te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen spreiden en te groeien. Het is aan te raden om de plant te planten op een locatie waar hij genoeg ruimte heeft om zich te ontwikkelen.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs beter presteren in gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt, maar direct zonlicht kan verbranding van de bladeren veroorzaken. Het is aan te raden om de plant in de ochtend- of late middagzon te plaatsen.

  De Acer palmatum 'Burgundy Lace' heeft een gemiddelde waterbehoefte en moet regelmatig worden bewaterd. Over het algemeen hebben deze planten ongeveer één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht vochtig te houden.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren en aantrekkelijk zijn voor deze insecten. Het is een aanwinst voor de tuin en draagt bij aan de biodiversiteit.

  De plant Acer palmatum 'Burgundy Lace' draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van insecten en vogels. De plant biedt beschutting en nestgelegenheid voor dieren in de tuin. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten aan te planten om de biodiversiteit te bevorderen.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en de bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  De plant kan beter in de halfschaduw staan en verdraagt geen felle zon. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het beste is om de plant op een plek te zetten met lichte schaduw.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en niet geschikt voor consumptie. Het is een decoratieve tuinplant die bekend staat om zijn prachtige bladeren en herfstkleuren. Het wordt ook wel de Japanse esdoorn genoemd.

  Ja, als tuinplant draag je bij aan het verminderen van geluid doordat je geluid absorbeert en de reflectie ervan vermindert. Je bladeren en takken kunnen geluidsgolven absorberen en omzetten in warmte.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in de late winter of vroege lente. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei takken altijd terug tot net boven een knop of vertakking.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnattigheid om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant vereist een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Meng eventueel compost door de potgrond voor extra voedingsstoffen.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten dient goed doorlatend en licht zuur tot neutraal te zijn. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te nat is, zodat de plant goed kan groeien en bloeien. Het toevoegen van compost of organische mest kan de bodemkwaliteit verbeteren en de groei van de plant bevorderen.

  De plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek uit de felle middagzon. Een vochtige, goed doorlatende grond is ideaal voor deze tuinplant.

  Het is belangrijk om Acer palmatum 'Burgundy Lace' in de winter te beschermen tegen extreme vorst en harde wind. Een mulchlaag van bladeren of stro rond de wortels kan helpen om de plant te beschermen tegen bevriezing. Indien mogelijk kunt u ook een beschermende doek of vliesdoek over de plant leggen.

  De plant heeft een voorkeur voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven in droge periodes en jaarlijks snoeien in de winter zorgt voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om dode takken en bladeren regelmatig te verwijderen om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft behoefte aan een regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof. Gebruik bij voorkeur een organische meststof om de plant gezond en vitaal te houden. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor optimale groei en bloei.

  Het is aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant komt.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot zure bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 wordt als ideaal beschouwd. Zorg dus voor een geschikte zuurgraad om de plant gezond te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van plagen. Natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen, kunnen helpen bij de bestrijding van ongedierte. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden om plagen te verminderen.

 • Omschrijving

  Acer palmatum 'Burgundy Lace' is een Japanse esdoorn met diep ingesneden bladeren en een opvallende burgundy-rode kleur. In de lente verschijnen er rode bladeren aan de boom die uiteindelijk naar prachtige dieppaarse tinten verkleuren in de zomer. De boomschors heeft een mooie textuur en kan variëren in kleur van grijs tot bruin. Deze esdoorn is een langzaam groeiende boom die een compacte vorm heeft en een maximale hoogte van ongeveer 4-5 meter kan bereiken. Acer palmatum 'Burgundy Lace' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en is een mooie aanvulling op elke tuin of landschap.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.