Acer palmatum 'Garnet'

Acer

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Acer palmatum 'Garnet' er en lille, langsomt voksende japansk ahorn med en smuk rød til mørkelilla blade farve. Bladene er dybt indskårne og har en delikat tekstur. Om efteråret skifter bladene til en lyserød farve, før de falder af. Denne ahorn trives bedst i fugtig, veldrænet jord og en let til halvskygge placering. 'Garnet' er en elegant og iøjnefaldende tilføjelse til enhver have eller landskab.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Acer palmatum 'Garnet' er ikke en stedsegrøn plante. Den taber sine blade om efteråret og forbliver nøgen om vinteren. Det er en løvfældende plante.

  Planten er hårdfør i zonerne 5 til 8, hvilket betyder, at den kan tåle temperaturer ned til -29°C. Denne plante kan derfor overleve i kolde forhold.

  Ja, planten er generelt lette at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er vigtigt at holde jorden fugtig og regelmæssigt gøde planten. Beskæring kan være nødvendig for at bevare plantens form og størrelse.

  Acer palmatum 'Garnet' har brug for cirka 2-3 meter plads til at vokse og udvikle sig ordentligt. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads, så planten kan folde sig optimalt ud. Plant ikke 'Garnet' for tæt på andre planter, så den får tilstrækkeligt med lys og luft.

  Acer palmatum 'Garnet' trives bedst i fuld sol til halvskygge. Den kan også vokse rimeligt godt i skygge, men vil vokse lidt langsommere og udvikle mindre dybe efterårskulører. Sørg for tilstrækkelig fugtig og frugtbar jord for optimal vækst.

  Planten har brug for vand i gennemsnit 1 til 2 gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig, men undgå at lade den drukne. Om sommeren kan det være nødvendigt at give vand oftere.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der indeholder nektar. Dette bidrager til bestøvningen og øger biodiversiteten i haven.

  "Acer palmatum 'Garnet' bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække insekter med sine blomster og frø. Derudover giver planten ly og mad til små dyr i haven. Endelig kan planten bidrage til diversiteten af plantearter i området."

  Blomstringsperioden for denne plante er i april og maj månederne. Blomstringen varer i gennemsnit 2 til 3 uger.

  Planten trives bedre i delvis skygge og tåler ikke direkte sollys. Det anbefales at beskytte planten mod direkte sollys for at undgå forbrænding af bladene. Sørg for et sted med tilstrækkeligt lys, men undgå direkte eksponering for solen.

  Nej, bladene og frøene fra denne plante er ikke spiselige og kan endda være giftige for mennesker og dyr. Det anbefales derfor kraftigt ikke at indtage denne plante. Det bedste er at beundre denne plante i haven eller i en offentlig park.

  Ja, Acer palmatum 'Garnet' har en tæt blade struktur, der kan hjælpe med at absorbere lydbølger. Dette kan give en vis grad af støjnedsættelse i en have eller udendørs rum.

 • Acer palmatum 'Garnet' bør bedst beskæres sent på efteråret eller tidligt om vinteren. Fjern døde grene og udtynd kronen for at lade luft og lys passere igennem. Ældre grene kan også beskæres tilbage for at fremme plantens form og sundhed.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden jævnt fugtig, men undgå at rødderne står i våd jord. Giv gerne vand ved plantens base og undgå at få vand på bladene.

  Acer palmatum 'Garnet' trives bedst i en fugtig pottemuld med god dræning. Sørg for, at pottemulden er let sur og rig på næringsstoffer. Regelmæssig kontrol og tilpasning af pottemulden vil fremme plantens sundhed.

  Jordkvaliteten for haveplanter bør være godt drænende og helst let sur til neutral. En god jordstruktur med tilstrækkelige næringsstoffer er essentiel for en sund vækst og blomstring af haveplanter. Det anbefales at gøde regelmæssigt og holde jorden fugtig, men ikke for våd.

  Planten trives bedst på en placering i halvskygge til sol. Sørg for et beskyttet sted mod vind. Jorden skal være veldrænet og fugtig.

  For at beskytte Acer palmatum 'Garnet' om vinteren anbefales det at mulch rodderne godt med kompost eller blade. Dæk også planten med et beskyttende klæde eller jute for at forhindre frostskader. Sørg for, at planten ikke tørrer ud under strenge frostperioder, og giv ekstra vand om nødvendigt.

  Planten kræver regelmæssig beskæring for at bevare deres form og lade luften cirkulere gennem grenene. Sørg for en veldrænet jord og giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Gød planten om foråret med organisk gødning for en sund vækst.

  Have i det store hele brug for gødning om foråret, efter vinterperioden. Det anbefales at bruge organiske gødninger, der specifikt er beregnet til blomstrende planter. For meget gødning kan være skadeligt, så følg altid den anbefalede dosis på emballagen.

  Det anbefales at bruge mulch til denne plante for at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudtsvækst. Brug organisk mulchmateriale som blade, træbark eller kompost. Påfør et lag mulch på cirka 5 cm rundt om plantens base, men sørg for, at mulchen ikke kommer helt op ad stammen.

  Acer palmatum 'Garnet' trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med de rigtige gødninger eller jordforbedringsmidler. En pH-værdi der er for høj kan føre til dårlig vækst og blomstring af planten.

  For at bekæmpe skadedyr i havenplanter kan du bruge naturlige skadedyrsbekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum. Det er også vigtigt at kontrollere regelmæssigt for bladlus, spindemider og uldlus for at undgå skadedyr. Det er vigtigt at inspicere planterne regelmæssigt og hurtigt håndtere eventuelle skadedyrsangreb for at undgå skader.

 • Beskrivelse

  Acer palmatum 'Garnet' er en lille, langsomt voksende japansk ahorn med en smuk rød til mørkelilla blade farve. Bladene er dybt indskårne og har en delikat tekstur. Om efteråret skifter bladene til en lyserød farve, før de falder af. Denne ahorn trives bedst i fugtig, veldrænet jord og en let til halvskygge placering. 'Garnet' er en elegant og iøjnefaldende tilføjelse til enhver have eller landskab.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.