Acer palmatum 'Dissectum Rubrum'

Acer

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Acer palmatum 'Dissectum Rubrum' er en langsomt voksende japansk løn med dybt indskårne, bregnelignende blade, der har en dyb rød farve. Bladene på denne plante skifter farve fra rød til mørkelilla i løbet af sæsonen, hvilket gør den til et iøjnefaldende tilføjelse til haven. 'Dissectum Rubrum' trives bedst i veldrænet jord og har brug for lidt læ mod skarp sol og vind. Om efteråret udvikler denne løn smukke orange og røde efterårsfarver, hvilket gør den til en ægte blikfang. Denne plante er et populært valg til japanske haver, stenbede og som accentplante i bede.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Acer palmatum 'Dissectum Rubrum' er ikke stedsegrøn. Den mister sit løv om efteråret og får nyt løv om foråret. Det er en løvfældende plante.

  Acer palmatum 'Dissectum Rubrum er hårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod streng frost for at undgå skader. I vinterperioden anbefales det at dække planten til med f.eks. et lag muld.

  Ja, denne plante er generelt ret let at vedligeholde. Sørg for tilstrækkeligt fugtig jord og en beskyttet placering væk fra direkte sollys. Beskær regelmæssigt for at vedligeholde plantens form og størrelse.

  Acer palmatum 'Dissectum Rubrum' har brug for tilstrækkelig plads til at udfolde sin karakteristiske spredende vækst. Sørg for tilstrækkelig afstand til andre planter og genstande. Et rummeligt plantehul med god dræning anbefales til denne plante.

  Ja, Acer palmatum 'Dissectum Rubrum' trives bedst i halvskygge eller skygge. For meget direkte sollys kan forårsage skade på bladene. Sørg for et beskyttet sted i haven med lidt indirekte sollys.

  Acer palmatum 'Dissectum Rubrum' har brug for vand hver uge, især under tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden jævnt fugtig, men sørg for, at planten ikke står i for våd jord. Overvanding kan føre til rodsygdomme.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne og nektaren, de producerer. Det er et populært valg til haver, der ønsker at tiltrække insekter.

  Ja, Acer palmatum 'Dissectum Rubrum' kan helt sikkert bidrage til biodiversiteten i haven på grund af sin tiltrækningskraft på bestøvende insekter og fugle. Den tilbyder ly og mad til forskellige små dyr og bidrager dermed til et sundt økosystem. Det er en værdifuld tilføjelse til en biodivers have.

  Denne plante blomstrer i månederne april til maj. Blomstringsperioden varer cirka 2 uger.

  Planten bør helst ikke placeres i direkte sollys. Den foretrækker en placering i halvskygge eller skygge. For meget sollys kan få bladene til at brænde.

  Nej, Acer palmatum 'Dissectum Rubrum' er ikke spiseligt. Det er en dekorativ haveplante og ikke en spiselig plante. At indtage dele af planten kan være skadeligt for helbredet.

  Planten "Acer palmatum 'Dissectum Rubrum'" har ikke lyddæmpende egenskaber. Det er primært en dekorativ haveplante.

 • Den bedste tid at beskære er om vinteren eller tidlig forår, før den nye vækst begynder. Fjern døde eller beskadigede grene og tynd planten ud for at fremme lys og luftcirkulation. Beskær lige over en knop for at stimulere ny vækst.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at give for meget vand. Det er bedst at vande planten om morgenen for at forhindre skimmeldannelse.

  For denne plante er det vigtigt at sørge for en god drænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Vælg helst en speciel pottemuld til følsomme planter, og sørg for, at potten har en god dræning. Hold pottemulden fugtig, men ikke for våd.

  Acer palmatum 'Dissectum Rubrum' trives bedst i en fugtig, veldrænet jord. Jordbunden skal være let sur til neutral og rig på organisk materiale. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rodrot.

  Planten trives bedst på en placering i halvskygge til skygge. Sørg for, at jorden er godt drænet og ikke bliver for våd. Beskyt planten mod hård vind og skarp sol.

  Sørg for vinterbeskyttelse ved at dække planten med et lag muld eller halm. Beskyt rødderne mod frost ved at dække jorden omkring planten med blade eller kompost. Ved hård frost anbefales det at beskytte planten med specielle vinterovertræk.

  Planten kræver regelmæssig beskæring for at bevare deres form. Sørg for en veldrænet jord og vand regelmæssigt, især i tørre perioder. Giv planten gødning en gang om året for at forblive sund.

  Haveplanter som Acer palmatum 'Dissectum Rubrum' har brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en afbalanceret gødning med tilstrækkeligt kvælstof, fosfor og kalium til optimal næring. Gød planten om foråret og eventuelt igen om sommeren for de bedste resultater.

  Mulch kan hjælpe med at holde på fugt og undertrykke ukrudt ved denne haveplante. Det er vigtigt at forny mulchlaget årligt for at holde planten sund. Brug organisk materiale som blade, bark eller kompost som mulch.

  Acer palmatum 'Dissectum Rubrum' trives bedst i sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,5. Det er vigtigt at opretholde den rette surhedsgrad i jorden for at holde planten sund og få den til at vokse godt. Regelmæssig testning og justering af pH-værdien i jorden kan hjælpe med at skabe et optimalt miljø for planten.

  For at undgå skadedyr på denne plante, kan du regelmæssigt kontrollere for bladlus, spindemider og snegle. Brug biologiske bekæmpelsesmidler eller naturlige fjender som mariehøns i tilfælde af en skade. Det er vigtigt at passe godt på planten og holde den sund, så den er bedre rustet mod skadedyr.

 • Beskrivelse

  Acer palmatum 'Dissectum Rubrum' er en langsomt voksende japansk løn med dybt indskårne, bregnelignende blade, der har en dyb rød farve. Bladene på denne plante skifter farve fra rød til mørkelilla i løbet af sæsonen, hvilket gør den til et iøjnefaldende tilføjelse til haven. 'Dissectum Rubrum' trives bedst i veldrænet jord og har brug for lidt læ mod skarp sol og vind. Om efteråret udvikler denne løn smukke orange og røde efterårsfarver, hvilket gør den til en ægte blikfang. Denne plante er et populært valg til japanske haver, stenbede og som accentplante i bede.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.