Acer palmatum 'Linearilobum'

Acer

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Acer palmatum 'Linearilobum' is een Japanse esdoorn met een opgaande groeiwijze en fijn vertakte, elegante takken. De bladeren hebben een diepgroene kleur en zijn smal en lobbig van vorm, met een opvallende lineaire structuur. In de herfst verkleuren de bladeren naar prachtige tinten van geel, oranje en rood. Deze sierlijke esdoorn is een prachtige toevoeging aan een Japanse tuin of als solitaire boom in een tuin met een oosterse sfeer. De Acer palmatum 'Linearilobum' vraagt een standplaats in de halfschaduw tot volle zon en een goed doorlatende bodem.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aanbevolen om deze plant te beschermen bij extreme vorst. Het is geschikt voor in de tuin en kan dus buiten overwinteren.

  Deze plant vereist weinig onderhoud, zolang hij regelmatig water krijgt en goed wordt bemest. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei. Het snoeien van de plant kan helpen om de vorm en grootte te behouden.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om uit te groeien tot een struik of kleine boom. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tot andere planten om de groei niet te belemmeren. Een minimale afstand van 1,5 tot 2 meter is aan te raden.

  De Acer palmatum 'Linearilobum' gedijt het beste in lichte schaduw tot halfschaduw. Een te donkere standplaats kan de groei en ontwikkeling van de plant belemmeren. Zorg voor voldoende licht om een gezonde groei te bevorderen.

  De Acer palmatum 'Linearilobum' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te nat. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de kleine bloemen die worden geproduceerd. Het zal zeker bijen en vlinders aantrekken naar je tuin.

  Acer palmatum 'Linearilobum' trekt insecten aan en biedt beschutting voor kleine dieren, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is echter altijd goed om te zorgen voor variatie in plantensoorten om de biodiversiteit te bevorderen. Over het algemeen kan worden gesteld dat Tuinplanten bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer twee weken.

  De plant kan beter geplaatst worden op een plek met gefilterd zonlicht of halfschaduw. Direct zonlicht kan verbranding van de bladeren veroorzaken. Het is daarom aan te raden om de plant te beschermen tegen de felle middagzon.

  Nee, de bladeren van de plant zijn niet eetbaar. Het is een decoratieve plant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn esthetische waarde in de tuin. Eetbaarheid van de plant wordt niet aanbevolen.

  Ja, door de aanwezigheid van bladeren en takken kan deze plant geluid dempen. Echter, het effect zal beperkt zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen. Over het algemeen kan het planten van groen in de tuin wel bijdragen aan het verminderen van omgevingsgeluiden.

 • Je kunt deze plant het beste snoeien in de wintermaanden wanneer deze in rust is. Verwijder dode, beschadigde of kruisende takken om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Knip takken terug tot aan een knop of vertakking om nieuwe groei te stimuleren.

  De Acer palmatum 'Linearilobum' heeft regelmatig water nodig, met name tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water zodat de plant voldoende vocht heeft gedurende de dag.

  De Acer palmatum 'Linearilobum' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een organische potgrond voor een optimale groei van de plant.

  Deze plant groeit het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de grond goed te verbeteren met organisch materiaal zoals compost of bladaarde. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw tot volle zon. Zorg voor een beschutte plek uit de harde wind. De grond moet goed doorlatend en vochtig zijn.

  Deze plant vereist winterbescherming zoals mulchen rond de wortels en het gebruik van een beschermende doek of noppenfolie. Zorg ervoor dat de plant goed is bewaterd voordat de vorst intreedt. Plaats de plant op een beschutte locatie om te beschermen tegen koude wind.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om dode takken en bladeren regelmatig te verwijderen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Een jaarlijkse bemesting in het voorjaar kan de groei en bloei van de plant verbeteren.

  Voor de beste groei en bloei dient deze plant regelmatig bemest te worden. Gebruik een algemene meststof voor tuinplanten in het voorjaar en zomer. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen is gunstig voor deze plant, omdat het de vochtigheid en temperatuur van de bodem reguleert, onkruid onderdrukt en de voedingsstoffen in de bodem vasthoudt. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals houtsnippers of bladeren en breng een laag van ongeveer 5 cm aan rond de basis van de plant. Vernieuw de mulchlaag elk jaar in het voorjaar voor optimale groei van de plant.

  De plant vereist een neutrale tot zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met behulp van specifieke bodemverbeteraars. Planten in een te zure bodem kunnen problemen met de groei en gezondheid ondervinden.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum gebruikt worden. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op aanwezigheid van ongedierte en indien nodig te behandelen. Het is ook aan te raden om de planten in goede conditie te houden door ze voldoende water en voeding te geven.

 • Omschrijving

  Acer palmatum 'Linearilobum' is een Japanse esdoorn met een opgaande groeiwijze en fijn vertakte, elegante takken. De bladeren hebben een diepgroene kleur en zijn smal en lobbig van vorm, met een opvallende lineaire structuur. In de herfst verkleuren de bladeren naar prachtige tinten van geel, oranje en rood. Deze sierlijke esdoorn is een prachtige toevoeging aan een Japanse tuin of als solitaire boom in een tuin met een oosterse sfeer. De Acer palmatum 'Linearilobum' vraagt een standplaats in de halfschaduw tot volle zon en een goed doorlatende bodem.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.