Acer palmatum 'Red Pygmy'

Acer

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Acer palmatum 'Red Pygmy' is een langzaam groeiende Japanse esdoorn met een compacte groeiwijze. De bladeren van deze plant zijn diep ingesneden en hebben een prachtige rode kleur die in de herfst nog intenser wordt. De 'Red Pygmy' kan een maximale hoogte van ongeveer 1,5 meter bereiken en heeft een brede spreiding. De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en heeft een beschutte standplaats nodig tegen harde wind. Deze cultivar is geliefd vanwege zijn mooie vorm en opvallende bladkleur, waardoor het een eyecatcher is in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Acer palmatum 'Red Pygmy' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende plant die in de herfst zijn bladeren verliest. Het is een tuinplant die vooral bekend staat om zijn mooie herfstkleuren.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Zorg voor een beschutte plek en eventueel extra mulch rond de wortels.

  Ja, de plant is relatief makkelijk in onderhoud en heeft geen bijzondere zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien en de grond vochtig te houden. De plant gedijt het beste op een plek met halfschaduw tot volle zon.

  Acer palmatum 'Red Pygmy' heeft ongeveer 2 meter ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de wortels om zich te verspreiden. Houd rekening met de grootte van de plant bij het kiezen van een plantlocatie.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw en kan ook in de schaduw groeien, maar de groei kan vertragen en de bladkleur kan minder intens worden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een goede drainage om gezonde groei te stimuleren.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de watergeefbeurten door en geef matig water om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceren. Dit maakt het een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers naar de tuin.

  Ja, deze plant trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders en draagt zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor kleine dieren. Het is dus zeker goed voor de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit in de maanden april tot mei en de bloeitijd duurt ongeveer twee weken.

  De plant kan het beste worden geplant op een plek met gefilterd zonlicht of halfschaduw. Directe blootstelling aan de volle zon kan leiden tot verbranding van het blad. Het is daarom raadzaam om de plant te beschermen tegen te felle zon.

  Deze plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn als het wordt ingenomen. Het wordt aanbevolen om geen delen van deze plant te consumeren. Deze plant is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, de bladeren van de Acer palmatum 'Red Pygmy' kunnen geluid absorberen en daardoor zorgen voor een zekere mate van geluidsdemping in de tuin. Echter, het effect zal beperkt zijn. Over het algemeen zijn planten niet de meest effectieve geluidsdempers.

 • : Snoei deze plant bij voorkeur in de winter of de vroege lente. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant uit om de vorm te behouden. Gebruik altijd schoon en scherp gereedschap om schade te minimaliseren.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant houdt van zure tot neutrale potgrond en heeft graag een goed doorlatende bodem. Het is aan te raden om regelmatig te bemesten met organische mest voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is en voorzien is van drainagegaten om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vochtig zijn voor optimale groei. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5. Vermijd zware, compacte of erg zure grond.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Plaats de plant bij voorkeur in een beschutte tuin of op een beschut balkon of terras.

  Zorg tijdens de wintermaanden voor bescherming tegen strenge vorst door de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Plaats een beschermende doek of jutezak over de plant om hem te beschermen tegen koude wind en vorstschade. Zorg ervoor dat de plant voldoende vochtig blijft tijdens de winter om uitdroging te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht en voeding krijgt, vooral in het voorjaar en de zomer. Snoei de plant in het late najaar of vroege winter om de vorm en gezondheid te behouden. Bescherm de plant tegen harde wind en felle zon.

  De Tuinplanten heeft regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor Tuinplanten in het voorjaar en de zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en toepassing.

  Mulch rond de plant helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of houtsnippers als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant komt om schimmelgroei te voorkomen.

  De Acer palmatum 'Red Pygmy' geeft de voorkeur aan een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met speciale meststoffen of bodemverbeteraars. Het aanhouden van de juiste zuurgraad zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei van deze tuinplant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u overwegen om regelmatig de bladeren en stelen te inspecteren op tekenen van luizen, bladluizen of spint. U kunt ze besproeien met een milieuvriendelijke insecticide of neemolie om ze te bestrijden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte en luchtcirculatie heeft om de kans op plagen te verminderen.

 • Omschrijving

  De Acer palmatum 'Red Pygmy' is een langzaam groeiende Japanse esdoorn met een compacte groeiwijze. De bladeren van deze plant zijn diep ingesneden en hebben een prachtige rode kleur die in de herfst nog intenser wordt. De 'Red Pygmy' kan een maximale hoogte van ongeveer 1,5 meter bereiken en heeft een brede spreiding. De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en heeft een beschutte standplaats nodig tegen harde wind. Deze cultivar is geliefd vanwege zijn mooie vorm en opvallende bladkleur, waardoor het een eyecatcher is in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.