Acer platanoides 'Crimson Sentry'

Acer

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Acer platanoides 'Crimson Sentry' is een opvallende kleine boom met een compacte groeiwijze en een smalle zuilvormige kroon. Het blad is diep bordeauxrood van kleur en verandert in de herfst naar een prachtige oranje-rode tint. De boom bloeit in het voorjaar met onopvallende gele bloemen gevolgd door kleine gevleugelde zaden. 'Crimson Sentry' is een sterke en winterharde boom die goed gedijt in verschillende soorten grond en zonlicht. Het is een mooie accentplant voor in de tuin of als straatboom.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Acer platanoides 'Crimson Sentry' is een bladverliezende plant en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is geen groenblijvende plant.

  De schitterende Acer platanoides 'Crimson Sentry' is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus tegen winterse temperaturen en is geschikt voor ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  Acer platanoides 'Crimson Sentry' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig speciale zorg nodig en gedijt goed in veel verschillende omgevingen. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om de plant gezond te houden.

  Voor deze boom is een ruimte nodig van ongeveer 4 tot 6 meter in de breedte en 8 tot 10 meter in de hoogte. Zorg ervoor dat de boom voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen. Plant de boom niet te dicht bij gebouwen of andere bomen.

  De Acer platanoides 'Crimson Sentry' groeit het best in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de groei wat minder zijn en de bladkleur minder intens. Het is daarom aan te raden om de plant in een zonnige of halfschaduwrijke plek te plaatsen voor een optimale groei.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. In droge periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Acer platanoides 'Crimson Sentry' trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en nectar die het produceert. Het is een mooie aanvulling in de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken. Het zorgt voor een levendige en gevarieerde tuinomgeving.

  Acer platanoides 'Crimson Sentry' draagt bij aan de biodiversiteit door het bieden van voedsel en schuilplaatsen voor insecten en kleine dieren. Daarnaast trekt de plant bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de diversiteit van flora en fauna in de tuin. Door de aanwezigheid van deze plant kunnen verschillende soorten organismen gedijen en zorgen voor een gezond ecosysteem.

  De Acer platanoides 'Crimson Sentry' bloeit in april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt bij warme temperaturen. Zorg voor een goede vochtige bodem om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de Acer platanoides 'Crimson Sentry' is niet eetbaar. Het is een sierboom die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn prachtige bladeren en vorm. Het consumeren van het blad of de zaden kan leiden tot maagklachten of vergiftiging.

  Ja, de Acer platanoides 'Crimson Sentry' heeft een geluidsdempende werking door de bladeren die geluidsgolven absorberen. Het dichte bladerdek zorgt voor een verminderde reflectie van geluid en kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen. Dit maakt de plant een goede keuze voor het creëren van een rustige en groene omgeving in de tuin.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste gebeuren in de late winter of vroege lente. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de kroon uit om de luchtcirculatie te verbeteren. Knip takken net boven een knop af voor een gezonde en mooie groei.

  De Acer platanoides 'Crimson Sentry' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om te voorkomen dat de bladeren 's nachts nat blijven.

  Voor de Acer platanoides 'Crimson Sentry' is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur tot neutraal is en vermijd zware kleigrond. Het regelmatig aanvullen van voedingsstoffen in de potgrond helpt de plant gezond te houden.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige bodem van gemiddelde vruchtbaarheid. Een bodem met een neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plantensoort. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende voedingstoffen voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door middel van een dikke laag mulch of bladeren rond de stam. Daarnaast is het belangrijk om eventuele takken die beschadigd zijn door de vorst te snoeien om verdere schade te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vocht krijgt, aangezien uitdroging in de winterperiode kan voorkomen.

  Zorg voor regelmatige snoei om de vorm te behouden en dood hout te verwijderen. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  De Tuinplant 'Acer platanoides 'Crimson Sentry' heeft voedingsstoffen nodig om goed te groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten met een speciale meststof voor bloeiende struiken en bomen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de wortelzone wordt verdeeld.

  Mulch is nuttig voor Tuinplanten om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grondtemperatuur te reguleren. Het kan het beste in het voorjaar worden aangebracht rond de plant, maar niet direct tegen de stam. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, compost of boomschors.

  Deze boomsoort gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.5 is ideaal voor een gezonde groei en ontwikkeling van de boom. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kan er gebruik gemaakt worden van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofmijten. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie en pyrethrum helpen om ongedierte zoals bladluizen en spint te bestrijden. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook bijdragen aan een gezonde plantengroei.

 • Omschrijving

  De Acer platanoides 'Crimson Sentry' is een opvallende kleine boom met een compacte groeiwijze en een smalle zuilvormige kroon. Het blad is diep bordeauxrood van kleur en verandert in de herfst naar een prachtige oranje-rode tint. De boom bloeit in het voorjaar met onopvallende gele bloemen gevolgd door kleine gevleugelde zaden. 'Crimson Sentry' is een sterke en winterharde boom die goed gedijt in verschillende soorten grond en zonlicht. Het is een mooie accentplant voor in de tuin of als straatboom.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.