Acer pseudoplatanus 'Atropurpureum'

Acer

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Acer pseudoplatanus 'Atropurpureum' er en kultivar af den almindelige løn med blad i en lilla farve. Træets blade har en dyb og rig lilla farve, hvilket skaber en iøjnefaldende kontrast i haven. Træet kan nå en højde på ca. 15-20 meter og har en bred, rund krone. Om foråret producerer Acer pseudoplatanus 'Atropurpureum' små, diskrete blomster efterfulgt af vingede frø. Dette elegante træ er et smukt tilføjelse til enhver have på grund af dets iøjnefaldende blade og elegante udseende.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Acer pseudoplatanus 'Atropurpureum' er en løvfældende plante og mister sine blade om efteråret. Planten er ikke stedsegrøn og vil derfor tabe sine blade hvert år.

  Planten er hårdfør til omkring -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod streng frost. Denne plante kan overvintre godt i vores klima.

  Denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver minimal beskæring. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere for skadedyr og sygdomme. Planten har et gennemsnitligt vandbehov og trives godt i fuld sol til halvskygge.

  Acer pseudoplatanus 'Atropurpureum' har brug for masser af plads for at vokse ordentligt. En placering i fuld sol eller halvskygge er ideel. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse til sin fulde størrelse.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil væksten sandsynligvis være lidt mindre. Det anbefales at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Planten har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vanding, uden at rødderne konstant er i sumpede forhold. Det anbefales at kontrollere regelmæssigt, om planten har brug for vand.

  Denne plante er ikke særlig attraktiv for sommerfugle og bier på grund af de mørke blade. Det er primært et dekorativt træ, der er kendt for sine lilla blade. Planter som lavendel eller echinacea er bedre muligheder for at tiltrække sommerfugle og bier.

  Acer pseudoplatanus 'Atropurpureum' bidrager til biodiversiteten med sine blade, blomster og frø, der giver føde og skjulesteder til insekter, fugle og små dyr. Planten tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til befrugtningen af andre planter i området. Som en del af en varieret have eller grøn område kan planten hjælpe med at understøtte et sundt økosystem.

  Acer pseudoplatanus 'Atropurpureum' blomstrer i månederne maj og juni. Blomstringen varer cirka to uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt, at jorden er godt fugtig under varme perioder. Sørg også for tilstrækkelig beskyttelse mod hård vind.

  Nej, bladene og frøene fra denne plante er giftige for mennesker og dyr og er ikke egnet til at spise. Det anbefales ikke at indtage nogen dele af denne plante.

  Ja, Acer pseudoplatanus 'Atropurpureum' har egenskaben til at dæmpe lyd. Dette skyldes træets tætte blade og træ, der absorberer og reflekterer lydbølger. På denne måde kan planten bidrage til at reducere støjgener i en have eller anden udendørs område.

 • Denne plante bør beskæres bedst i vintermånederne, når den er i hvile. Fjern døde, beskadigede eller syge grene og udtynd planten om nødvendigt. Beskær altid tilbage til en sund knop eller sideskud.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i varme og tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Vand planten ved roden og undgå at sprøjte vand direkte på bladene for at undgå sygdomme.

  Planten trives i fugtig, veldrænet pottemuld. Brug helst en blanding med have-tørv og kompost. Sørg for, at potten har tilstrækkeligt drænhuller til at dræne overskydende vand.

  Planten trives bedst i fugtig, veldrænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden er let sur til neutral. Undgå stillestående vand for at forebygge rodrot.

  Denne plante trives bedst på en placering i fuld sol eller halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Beskyt planten mod kraftig vind for at undgå skade på bladene.

  Denne plante har brug for vinterbeskyttelse, såsom mulch omkring basen og et lag organisk materiale på rødderne. Det anbefales også at beskytte planten mod hård vind og frost. Overvej en beskyttende klud eller flyt planten til et beskyttet sted i haven.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær døde eller beskadigede grene om foråret og fjern eventuelt ukrudt omkring planten. Gød planten om foråret med organisk gødning for at fremme sund vækst.

  Haveplanter som Acer pseudoplatanus 'Atropurpureum' har gavn af en regelmæssig gødskning om foråret. Brug en gødskning specielt sammensat til løvfældende buske og træer. Overgødskning kan føre til forbrænding af rødderne, så følg instruktionerne på emballagen nøje.

  Mulch hjælper med at holde jorden omkring planten fugtig og bekæmper ukrudt. Det hjælper også med at opretholde en konstant temperatur i jorden. Brug organisk mulch som blade eller bark for det bedste resultat.

  Jordens surhedsgrad, hvor denne plante trives, bør være neutral til let sur. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,5 anbefales til optimal vækst. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  For at bekæmpe skadedyr på Acer pseudoplatanus 'Atropurpureum', kan du tage forebyggende foranstaltninger såsom regelmæssig beskæring og fjernelse af syge blade. Du kan også tiltrække naturlige fjender af skadedyr, såsom mariehøns eller fugle. Hvis skadedyrene stadig bliver et problem, kan du overveje at bruge biologiske bekæmpelsesmidler.

 • Beskrivelse

  Acer pseudoplatanus 'Atropurpureum' er en kultivar af den almindelige løn med blad i en lilla farve. Træets blade har en dyb og rig lilla farve, hvilket skaber en iøjnefaldende kontrast i haven. Træet kan nå en højde på ca. 15-20 meter og har en bred, rund krone. Om foråret producerer Acer pseudoplatanus 'Atropurpureum' små, diskrete blomster efterfulgt af vingede frø. Dette elegante træ er et smukt tilføjelse til enhver have på grund af dets iøjnefaldende blade og elegante udseende.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.