Acer shirasawanum

Acer

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Acer shirasawanum, også kendt som Shirasawa-løn, er et langsomt voksende prydtræ med smukke efterårsfarver. Bladene er dybt indskårne og har en unik, næsten håndformet struktur. Denne lønart er kendt for sin fremragende tolerance over for skygge og modstand mod sygdomme og skadedyr. Acer shirasawanum trives bedst i fugtig, veldrænet jord og kan nå en højde på 6 til 8 meter. På grund af sit elegante udseende og lave vedligeholdelsesbehov er dette træ populært til brug i haver og parker.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Acer shirasawanum er ikke stedsegrøn. Den taber sine blade om efteråret. Det er en løvfældende haveplante.

  Planten er vinterhårdfør ned til -15 grader Celsius. Denne plante kan derfor godt tåle kolde temperaturer og behøver ikke ekstra vinterbeskyttelse. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand under frostperioder.

  Denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver minimal pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vand og sørge for tilstrækkeligt sollys. Beskæring er kun nødvendigt lejlighedsvis for at bevare plantens form.

  Acer shirasawanum har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig fuldt ud og vokse. Sørg for en placering, hvor planten har nok plads til at sprede sig og hvor den ikke bliver hindret af andre planter i haven. En rummelig planteafstand mellem forskellige eksemplarer anbefales.

  Acer shirasawanum trives godt i skyggen. Denne plante kan trives godt et sted med mindre sollys. Sørg for at give planten regelmæssigt vand og hold jorden fugtig.

  Acer shirasawanum har brug for vand to til tre gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke gennemblødt. Sørg for at planten får tilstrækkeligt med vand, især i varme perioder.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle med dens blomster, der er rige på nektar. Også bier tiltrækkes af denne plantes blomster. Det er derfor et godt valg, hvis du vil tiltrække disse dyr i din have.

  Ja, planten bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bestøvende insekter og fugle. Det skaber et varieret og afbalanceret have miljø.

  Acer shirasawanum blomstrer i april og maj månederne. Blomstringen varer cirka 2 til 3 uger.

  Denne plante tåler bedre delvis skygge end fuld sol. Et sted i morgensolen eller filtreret sollys anbefales. Direkte eksponering for stærkt sollys kan resultere i forbrænding af bladene.

  Bladene på planten er ikke spiselige og kan endda være giftige for menneskelig forbrug. Det frarådes kraftigt at indtage dele af denne plante. Det er bedre at vælge andre planter, der er sikre at spise.

  Ja, haveplanter har generelt en begrænset støjdæmpende virkning på grund af deres blade og stængler, men effekten er minimal. For signifikant støjreduktion anbefales andre metoder.

 • Beskæring af denne plante bør udføres sent om vinteren eller tidligt om foråret for at bevare formen og størrelsen. Fjern døde eller beskadigede grene og tynd planten ud for at lade lys og luft passere. Vær opmærksom på, at overdreven beskæring kan føre til nedsat vækst og sundhed hos planten.

  Planten har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Giv helst vand ved plantens base for at forhindre svampesygdomme.

  Planten trives bedst i godt drænet jord med en let sur pH-værdi. Det anbefales at tilføje organisk materiale til pottemuld for optimal vækst. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd.

  Jorden skal være godt drænet og fugtig, uden at der dannes vandpytter. En let sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5 anbefales til optimal vækst. Sørg for en humusrig jord med tilstrækkelige næringsstoffer for at holde planten sund.

  Planten trives bedst på et sted i halvskygge til skygge. Sørg for et beskyttet sted mod kraftig vind og skarpt sollys. Plant Acer shirasawanum i fugtig, veldrænet jord.

  Om vinteren kan det være nødvendigt at give haveplanter ekstra beskyttelse mod frost. Dette kan gøres ved at dække planterne med f.eks. halm, blade eller en speciel frostsikringspose. Det er også vigtigt at sikre, at planten er godt pakket ind og beskyttet mod hård vind.

  Planten foretrækker en fugtig, veldrænet jord og en placering i halvskygge. Beskær døde, beskadigede eller krydsende grene om foråret. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  For haveplanter generelt er det vigtigt at gøde regelmæssigt med organiske gødninger i vækstperioden. Dette sikrer en god vækst og blomstring af planten. Brug helst en gødning specielt til haveplanter.

  Mulch hjælper med at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Det beskytter også rødderne mod ekstreme temperaturer og fremmer væksten af planterne. Det er vigtigt at forny mulchet regelmæssigt for at holde planterne sunde.

  Acer shirasawanum trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med organisk materiale eller specifik gødning til sur jord. Korrekte jordbundsforhold kan bidrage til en sund vækst og blomstring af denne haveplante.

  For haveplanter som Acer shirasawanum kan der træffes forebyggende foranstaltninger mod skadedyr, såsom regelmæssig inspektion af bladene og fjernelse af inficerede dele. Om nødvendigt kan naturlige pesticider som neemolie bruges til at bekæmpe skadedyr som bladlus og spindemider. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt og gribe hurtigt ind ved forekomst af skadedyr.

 • Beskrivelse

  Acer shirasawanum, også kendt som Shirasawa-løn, er et langsomt voksende prydtræ med smukke efterårsfarver. Bladene er dybt indskårne og har en unik, næsten håndformet struktur. Denne lønart er kendt for sin fremragende tolerance over for skygge og modstand mod sygdomme og skadedyr. Acer shirasawanum trives bedst i fugtig, veldrænet jord og kan nå en højde på 6 til 8 meter. På grund af sit elegante udseende og lave vedligeholdelsesbehov er dette træ populært til brug i haver og parker.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.