Albizia julibrissin var. rosea

Overig bomen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Albizia julibrissin var. rosea, ook wel bekend als de Perzische slaapboom of zijdeboom, is een prachtige boom met een kenmerkende parapluvormige kroon en fijn geveerd blad. De boom bloeit in de zomer met grote pluimen van roze tot lichtrode bloemen, die een heerlijke zoete geur verspreiden. Na de bloei vormen zich lange peulen met zaden die rammelen in de wind. Deze boom staat bekend om zijn snelle groei en opvallende verschijning in de tuin of het landschap. De Albizia julibrissin var. rosea gedijt goed in een zonnige locatie en goed doorlatende grond, en is een prachtige toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Albizia julibrissin var. rosea is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en krijgt in het voorjaar weer nieuwe bladeren.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant te beschermen bij strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te mulchen en eventueel af te dekken met een beschermhoes.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en groeit goed in de meeste bodemsoorten. Snoei kan nodig zijn om de vorm en grootte te behouden.

  Albizia julibrissin var. rosea heeft ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zijn volledige formaat te bereiken. Houd rekening met de groeisnelheid en de uiteindelijke grootte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Deze plant groeit het beste in volle zon tot lichte schaduw. In diepe schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant moeite hebben met bloeien. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven voor optimale groei.

  De Albizia julibrissin var. rosea heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water. Zorg ervoor dat de plant niet constant in drassige grond staat.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de zoete geur van de bloemen en de nectar die ze produceren. Het trekt ook andere bestuivers aan, zoals hommels en kolibries. Het is een prachtige toevoeging aan elke tuin om biodiversiteit te bevorderen.

  Albizia julibrissin var. rosea trekt bijen, vlinders en vogels aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten. Het is een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin.

  De Albizia julibrissin var. rosea bloeit meestal van juni tot en met september. De bloei duurt meestal enkele weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Pas op met felle middagzon, vooral in de zomer. Zorg voor voldoende water tijdens droge periodes om de plant gezond te houden.

  Nee, de bloemen en zaden van deze plant zijn niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant in voedsel te verwerken.

  Ja, Albizia julibrissin var. rosea heeft de eigenschap om geluid te dempen vanwege zijn dichte bladerdak en het absorberen van geluidsgolven. Het is daarom een goede keuze voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • De Albizia julibrissin var. rosea kan het beste gesnoeid worden in het vroege voorjaar of na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en knip takken terug tot een gezonde knop of vertakking. Zo behoudt de plant een mooie vorm en bevordert u de bloei in het volgende seizoen.

  De Albizia julibrissin var. rosea heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant pas water wanneer de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond, bij voorkeur verrijkt met organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei en bloei.

  Albizia julibrissin var. rosea groeit het beste in een goed doorlatende en vochtige bodem met een neutrale tot zure pH. Het is belangrijk dat de bodem voedzaam is en voldoende organisch materiaal bevat. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen uit de bodem voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Vermijd te natte of te droge grond en bescherm de plant tegen harde wind. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te halen of te beschermen tegen vorst.

  De Albizia julibrissin var. rosea heeft winterbescherming nodig, zoals het afdekken met mulch of het inpakken met vliesdoek, om de gevoelige delen van de plant te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en geef extra water voor de winterperiode om uitdroging te voorkomen. Het is ook aan te raden om vorstgevoelige planten in potten naar een beschutte plek te verplaatsen tijdens de koudste maanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar. Geef de plant een beschutte plek met volle zon.

  Tuinplanten zoals Albizia julibrissin var. rosea kunnen baat hebben bij een evenwichtige bemesting met organische meststoffen in het voorjaar. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot een teveel aan bladgroei en minder bloei.

  Mulchen met een laag organisch materiaal zoals compost of boomschors kan helpen om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te voeden. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant wordt aangebracht om wortelrot te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De Albizia julibrissin var. rosea gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en geen water blijft staan. Het toevoegen van organisch materiaal kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Als de plant last heeft van ongedierte, zoals bladluizen of spint, kunnen deze bestreden worden met biologische of chemische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op tekenen van schade door ongedierte en indien nodig actie te ondernemen om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om preventieve maatregelen te nemen, zoals het planten van afweerplanten of het bevorderen van biodiversiteit, om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Albizia julibrissin var. rosea, ook wel bekend als de Perzische slaapboom of zijdeboom, is een prachtige boom met een kenmerkende parapluvormige kroon en fijn geveerd blad. De boom bloeit in de zomer met grote pluimen van roze tot lichtrode bloemen, die een heerlijke zoete geur verspreiden. Na de bloei vormen zich lange peulen met zaden die rammelen in de wind. Deze boom staat bekend om zijn snelle groei en opvallende verschijning in de tuin of het landschap. De Albizia julibrissin var. rosea gedijt goed in een zonnige locatie en goed doorlatende grond, en is een prachtige toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.