Aralia elata 'Silver Umbrella'

Aralia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aralia elata 'Silver Umbrella' is een opvallende en elegante heester met zilverachtige, getande bladeren die lijken op een paraplu. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 3 meter en heeft een opgaande groeiwijze. In de zomer produceert de 'Silver Umbrella' kleine witte bloemen die gevolgd worden door decoratieve zwarte bessen. Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. De 'Silver Umbrella' is een prachtige toevoeging aan een border of siertuin en trekt met zijn unieke bladstructuur en bessen zeker de aandacht.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Aralia elata 'Silver Umbrella' is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de herfst en krijgt in het voorjaar weer nieuw blad. Het is een bladverliezende struik.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een winterhoes. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Daarnaast is het aan te raden om dode bladeren en takken te verwijderen voor een gezonde groei.

  De Aralia elata 'Silver Umbrella' heeft voldoende ruimte nodig om uit te kunnen groeien tot een volwassen plant. Zorg voor een plek waar de plant zich goed kan vertakken en ruimte heeft om te groeien. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de juiste plantlocatie.

  Ja, Aralia elata 'Silver Umbrella' groeit goed in de schaduw. Deze plant kan ook goed gedijen in minder zonnige omstandigheden en behoudt zijn mooie uitstraling. Zorg er wel voor dat de grond goed doorlatend is.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de omgevingscondities. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  Ja, Aralia elata 'Silver Umbrella' is een vlinder- en bijenlokkende plant. Het heeft bloemen die deze bestuivers aantrekken met hun nectar en kleuren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om bijen en vlinders aan te trekken.

  Ja, de Aralia elata 'Silver Umbrella' is goed voor biodiversiteit. Deze plant trekt verschillende insecten aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan een gezonde biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor verschillende diersoorten.

  Deze plant bloeit in de maanden juli en augustus en de bloei kan ongeveer 3 tot 4 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden tijdens warme periodes. Het is een sterke en zonbestendige tuinplant.

  Nee, de bessen van deze plant zijn giftig voor consumptie en kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken bij mensen en dieren. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze plant te eten. Het is verstandig om alleen eetbare planten te consumeren.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap om geluiden te dempen door de bladeren en takken die geluidsgolven absorberen en reflecteren. Het kan helpen om het geluid van passerend verkeer of andere storende geluiden te verminderen in een groene omgeving. Het is echter niet zo effectief als specifieke geluidsdempende materialen.

 • De plant kan in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en licht inkorten om de plant compact te houden. Zorg voor scherpe snoeischaar om schade te voorkomen.

  De Aralia elata 'Silver Umbrella' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Aralia elata 'Silver Umbrella' heeft vochtige potgrond nodig en moet regelmatig worden bewaterd. Zorg ervoor dat de potgrond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om af en toe voeding aan de potgrond toe te voegen om de plant gezond te houden.

  De plant gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een licht zure pH heeft. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan de groei van de plant remmen.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind. Houd de grond goed vochtig, maar niet te nat.

  Voor een goede winterbescherming is het aan te raden om de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Daarnaast kunt u de plant beschermen tegen strenge vorst door een vliesdoek of speciale beschermhoes te gebruiken. Zorg er ook voor dat de plant goed is ingepakt om de wortels te beschermen tegen bevriezing.

  Deze plant dient regelmatig bewaterd te worden, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en verwijder kruisende takken om een gezonde groei te bevorderen. Bemest de plant elke lente met organische meststoffen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen geen speciale bemesting nodig. Het is voldoende om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen en de plant regelmatig water te geven. Het is belangrijk om de instructies op de meststofverpakking op te volgen voor de beste resultaten.

  Het is aan te raden om bij het planten van deze tuinplant een laag mulch aan te brengen rondom de basis van de plant. Mulch helpt de grond vochtig te houden, beschermt de wortels tegen vorst en onkruidgroei en voegt voedingsstoffen toe aan de bodem. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om schimmelvorming te voorkomen.

  De Aralia elata 'Silver Umbrella' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.5. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig de pH-waarde aan te passen.

  Voor deze plant kan preventieve maatregelen worden genomen tegen ongedierte, zoals regelmatig inspecteren op eventueel ongedierte en het verwijderen van aangetaste bladeren. Ook kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen worden ingezet, zoals bijvoorbeeld neemolie of roofmijten. Het is belangrijk om de plant gezond te houden door te zorgen voor voldoende licht, water en voeding.

 • Omschrijving

  De Aralia elata 'Silver Umbrella' is een opvallende en elegante heester met zilverachtige, getande bladeren die lijken op een paraplu. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 3 meter en heeft een opgaande groeiwijze. In de zomer produceert de 'Silver Umbrella' kleine witte bloemen die gevolgd worden door decoratieve zwarte bessen. Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. De 'Silver Umbrella' is een prachtige toevoeging aan een border of siertuin en trekt met zijn unieke bladstructuur en bessen zeker de aandacht.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.