Aucuba japonica 'Golden King'

Aucuba japonica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aucuba japonica 'Golden King' is een groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren die goudgele vlekken hebben. Deze plant kan uitgroeien tot een compacte struik van ongeveer 1,5 meter hoog en breed. In het voorjaar produceert de 'Golden King' kleine, onopvallende bloemen gevolgd door felrode bessen in de herfst. Het is een sterke plant die goed gedijt in de schaduw en droge grond, waardoor het een populaire keuze is voor tuinen met weinig zonlicht. De 'Golden King' voegt een vleugje kleur en exotisch tintje toe aan elke tuin of border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door aan de plant blijven zitten en hun kleur behouden. Het is een mooie toevoeging aan tuinen, vooral in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten tijdens strenge vorst. Het is ook mogelijk om de plant in een pot te planten en deze tijdens de winter naar binnen te halen.

  Ja, deze tuinplant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in verschillende omstandigheden en weinig problemen ondervindt. Regelmatig water geven en af en toe snoeien is voldoende om deze plant gezond te houden.

  De plant heeft ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden voor luchtcirculatie en zonlicht. Zorg ervoor dat andere planten niet te dichtbij worden geplant om concurrentie voor voedingsstoffen en water te voorkomen.

  Deze plant groeit goed in de schaduw en is zeer geschikt voor tuinen met weinig zonlicht. Het kan zelfs gedijen in volledige schaduwrijke gebieden. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water.

  De plant heeft een gemiddelde waterbehoefte en moet ongeveer 1 keer per week water krijgen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen de gietbeurten door.

  Nee, de plant trekt geen vlinders en bijen aan vanwege het gebrek aan bloemen die nectar produceren. Het blad van de plant is echter decoratief en biedt beschutting voor kleine dieren. De plant staat voornamelijk bekend om zijn opvallende geelbonte bladeren.

  Aucuba japonica 'Golden King' trekt bijen aan met zijn bloemen, die een voedselbron vormen. De besjes die de plant produceert worden gegeten door vogels, wat bijdraagt aan de biodiversiteit. De dichte bladeren bieden schuilplaatsen voor kleine dieren zoals insecten.

  Deze plant bloeit van maart tot april en de bloei kan ongeveer 2 weken duren.

  De plant verdraagt gedeeltelijke schaduw tot schaduw, maar kan verbranden in felle zon. Het beste is om de plant te plaatsen op een locatie met ochtend- of avondzon en bescherming tegen de middagzon.

  Nee, de vruchten van de Aucuba japonica 'Golden King' zijn giftig bij consumptie. Het wordt sterk afgeraden om de plant te eten. Het is geen eetbare plant.

  Ja, veel tuinplanten hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun dikke bladeren en takken die geluidsgolven absorberen en reflecteren. Het is mogelijk dat deze plant bijdraagt aan het verminderen van geluid in uw tuin of omgeving. Het is echter niet de meest effectieve plant voor geluidsdemping, dus het is aan te raden om ook andere maatregelen te nemen.

 • Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Knip de takken tot op het gewenste hoogte terug. Pas op met snoeien in de herfst of winter, omdat de plant dan minder goed herstelt.

  Aucuba japonica 'Golden King' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnat om schimmelziekten te voorkomen.

  De Aucuba japonica 'Golden King' geeft de voorkeur aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een mix van potgrond en scherp zand kan de drainage verbeteren.

  De plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH in de bodem. Vermijd extreem zware of droge grond.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle zon en harde wind. Een vochtige, goed doorlatende grond is ideaal voor deze plant.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of tuinvlies te gebruiken. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan harde wind. Het is tevens raadzaam om de plant regelmatig te controleren op schade door vorst en indien nodig bij te snoeien.

  Geef de plant een plekje in de halfschaduw tot schaduw en zorg voor voldoende vochtige grond. Snoei dode of beschadigde takken regelmatig en bemest de plant in het voorjaar voor een goede groei.

  Deze plant heeft weinig bemesting nodig, één keer per jaar kun je organische mest geven in het voorjaar. Het is belangrijk om de juiste meststoffen te gebruiken die speciaal zijn ontwikkeld voor tuinplanten. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus houd je aan de aanbevolen dosering.

  Mulch de grond rondom deze plant in het voorjaar met organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt en breng een laag van ongeveer 5-7 cm aan. Verwijder oude mulchlaag in het najaar en voeg indien nodig nieuwe toe.

  De zuurgraad van de bodem moet neutraal tot licht alkalisch zijn voor optimale groei. pH-waarden van 6,5 tot 7,5 zijn ideaal voor deze plant. Zure bodems kunnen de groei belemmeren en voedingsstoffenblokkades veroorzaken.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, spint en wolluizen. Bij een ernstige plaag kan men insecticiden gebruiken die specifiek bedoeld zijn voor de bestrijding van ongedierte op tuinplanten. Het is ook raadzaam om de plant regelmatig te besproeien met water om ongedierte weg te spoelen.

 • Omschrijving

  De Aucuba japonica 'Golden King' is een groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren die goudgele vlekken hebben. Deze plant kan uitgroeien tot een compacte struik van ongeveer 1,5 meter hoog en breed. In het voorjaar produceert de 'Golden King' kleine, onopvallende bloemen gevolgd door felrode bessen in de herfst. Het is een sterke plant die goed gedijt in de schaduw en droge grond, waardoor het een populaire keuze is voor tuinen met weinig zonlicht. De 'Golden King' voegt een vleugje kleur en exotisch tintje toe aan elke tuin of border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.