Aucuba japonica 'Picturata'

Aucuba japonica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aucuba japonica 'Picturata' er en stedsegrøn busk med bemærkelsesværdige gyldne pletter på bladene. Planten kan nå en højde på cirka 1,5 meter og har en kompakt vækstform. Om foråret blomstrer planten med ubemærkelsesværdige blomster, efterfulgt af røde bær om efteråret. Aucuba japonica 'Picturata' er en stærk og nem at vedligeholde plante, der trives godt i halvskygge eller skyggefulde områder i haven. Det er en smuk og dekorativ plante, der tilføjer farve og interesse til haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sine blade hele året. Dette giver et smukt og fyldigt udseende i haven, selv i vintermånederne.

  Planten er vinterhårdfør ned til -10 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt ved temperaturer under dette punkt. Det bedste er at dække planten med f.eks. fiberdug.

  Planten er generelt meget let at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Den trives godt i de fleste jordtyper og er modstandsdygtig over for forskellige vejrforhold. Regelmæssig beskæring er nok til at holde planten sund.

  Aucuba japonica 'Picturata' har generelt brug for omkring 1,5 til 2 meter plads i bredden og højden. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads, så planten kan udvikle sig godt og modtage tilstrækkeligt med lys. Husk også på plantens størrelse og form, når du planter den i haven.

  Denne plante trives godt i skyggen og har ikke brug for meget direkte sollys for at vokse. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand og næringsstoffer. Det er en ideel plante til mørke hjørner i haven.

  Aucuba japonica 'Picturata' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængig af de omgivende forhold. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke overvande den. Lad det øverste lag af jorden tørre lidt ud mellem vandingen.

  Ja, Aucuba japonica 'Picturata' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de iøjnefaldende blomster, den producerer. Denne plante tiltrækker bestøvere på grund af den tilgængelige nektar og pollen. Det er derfor et attraktivt valg for haver, der ønsker at fremme biodiversitet.

  Aucuba japonica 'Picturata' tiltrækker fugle på grund af bærrene, der vises om efteråret. Planten tilbyder skjulesteder for små dyr og insekter. Det er en værdifuld tilføjelse til biodiversiteten i haven.

  Aucuba japonica 'Picturata' blomstrer i månederne april og maj. Blomstringsperioden for denne plante varer cirka 2 til 4 uger.

  Denne plante bør placeres bedst på et sted med halvskygge til skygge. Direkte sollys kan forårsage skade på bladene. Det er derfor bedst at beskytte planten mod for meget sollys.

  Nej, frugterne fra denne plante er giftige og ikke spiselige. Det anbefales derfor at undgå at indtage dele af denne plante. Det er vigtigt at holde børn og kæledyr væk fra planten.

  Ja, Aucuba japonica 'Picturata' har tætte og skinnende blade, der kan absorbere lyd. Dette kan hjælpe med at dæmpe lyden i det miljø, hvor planten er placeret.

 • Beskær planten om foråret ved at fjerne døde, beskadigede eller uønskede grene. Klip grenene lige over en knop eller sideskud. Brug en skarp beskæresaks for at undgå at lave revner i grenene.

  Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Lad jorden tørre let mellem vanding for at undgå rodrod. Undgå stillestående vand i potten eller i jorden.

  Denne plante trives bedst i veldrænet, næringsrig pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står for længe i vand. Giv regelmæssigt planteernæring for at stimulere vækst og blomstring.

  Aucuba japonica 'Picturata' trives bedst i veldrænet, fugtig jord. Jorden skal være neutral til let sur og rig på organisk materiale. Sørg for god dræning for at undgå rådne rødder.

  Aucuba japonica 'Picturata' trives bedst på en placering i halvskygge til skygge. Sørg for, at planten er beskyttet mod skarp sol og hård vind. En fugtig og veldrænet jord er ideel for denne plante.

  Haveplanter har generelt brug for ekstra beskyttelse i løbet af vintermånederne. Det er vigtigt at beskytte planterne mod stærk vind og frost ved f.eks. at tilføje ekstra muld. Sørg også for, at planterne har tilstrækkelig fugt og ikke udtørrer i den kolde periode.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt både i sol og skygge. Sørg for tilstrækkelig vand og næring i vækstsæsonen. Fjern regelmæssigt døde blade og beskær om nødvendigt om foråret.

  Have afgrøder som Aucuba japonica 'Picturata' har brug for regelmæssig gødning for at holde sig sundt og vokse. Brug en afbalanceret gødning til haveplanter om foråret og sommeren i henhold til den anbefalede dosering på emballagen. For meget gødning kan føre til forbrænding af rødderne, så vær forsigtig med mængden.

  Mulch hjælper med at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale som barkflis eller blade. Påfør et lag på cirka 5-7 cm omkring plantens base, men undgå direkte kontakt med stammen.

  Aucuba japonica 'Picturata' trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. have-tørv. Planter i en for sur eller for basisk jord kan have svært ved at optage næringsstoffer.

  Planter kan lide af forskellige slags skadedyr, såsom lus, spindemider og bladlus. For at bekæmpe skadedyr kan naturlige fjender som mariehøns indsættes eller der kan bruges biologiske bekæmpelsesmidler. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere planten for tegn på skadedyr og om nødvendigt handle for at holde planten sund.

 • Beskrivelse

  Aucuba japonica 'Picturata' er en stedsegrøn busk med bemærkelsesværdige gyldne pletter på bladene. Planten kan nå en højde på cirka 1,5 meter og har en kompakt vækstform. Om foråret blomstrer planten med ubemærkelsesværdige blomster, efterfulgt af røde bær om efteråret. Aucuba japonica 'Picturata' er en stærk og nem at vedligeholde plante, der trives godt i halvskygge eller skyggefulde områder i haven. Det er en smuk og dekorativ plante, der tilføjer farve og interesse til haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.