Aucuba japonica 'Rozannie'

Aucuba japonica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aucuba japonica 'Rozannie' is een wintergroene plant met glanzende, donkergroene bladeren die een prachtige aanvulling vormen in de tuin. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle zon als in de schaduw groeien. In het voorjaar produceert de 'Rozannie' kleine, onopvallende bloemen gevolgd door rode bessen in de herfst die vogels aantrekken. Deze cultivar is zelfbestuivend en heeft geen mannelijke plant nodig om vruchten te produceren. De Aucuba japonica 'Rozannie' is een veelzijdige en gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in verschillende tuinomstandigheden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend, wat betekent dat de bladeren het hele jaar door groen zullen blijven. Dit maakt hem een mooie aanvulling op de tuin, vooral tijdens de koudere maanden wanneer andere planten hun bladeren verliezen. Als groenblijvende plant zal hij ook kleur en structuur toevoegen aan de tuin, ongeacht het seizoen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15°C. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Hij gedijt goed in zowel de schaduw als halfschaduw en kan zowel in de volle grond als in een pot worden geplant. Deze plant heeft ook weinig last van ziektes en plagen.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende luchtstroom en zonlicht toe te laten om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen breiden en te groeien.

  Ja, Tuinplanten kunnen over het algemeen goed groeien in de schaduw. Het is belangrijk dat ze wel voldoende indirect licht krijgen om te kunnen groeien en bloeien. Zorg ook voor goede waterafvoer en geef regelmatig water.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond altijd licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de plant niet te lang droog staat tussen de gietbeurten door.

  Aucuba japonica 'Rozannie' is een bladverliezende heester met aantrekkelijke rode bessen die vogels aantrekken. Het staat bekend om zijn wintergroene bladeren en is een populaire keuze voor schaduwrijke tuinen. Deze plant trekt geen vlinders en bijen aan vanwege zijn onopvallende bloemen.

  Ja, Aucuba japonica 'Rozannie' kan bijdragen aan biodiversiteit door het bieden van voedsel en schuilplaatsen voor kleine dieren zoals vogels en insecten. De plant trekt ook bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat de diversiteit in de tuin kan verhogen. Echter, het is belangrijk om te kiezen voor inheemse planten om de biodiversiteit optimaal te ondersteunen.

  De plant bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer 2 tot 4 weken.

  Tuinplanten zoals Aucuba japonica 'Rozannie' kunnen goed tegen volle zon, maar het wordt aangeraden om de plant te beschermen tegen felle middagzon in de zomer. Plaats de plant op een plek met voldoende beschutting tegen de hete zonnestralen om verbranding te voorkomen.

  Nee, de bessen van deze plant zijn giftig bij consumptie. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten. Zorg ervoor dat kinderen en huisdieren er niet van eten.

  Ja, deze plant heeft dichte bladeren die geluid kunnen dempen. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen, vooral als de plant dichtbij een raam of muur staat. Het effect zal echter beperkt zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • De Aucuba japonica 'Rozannie' moet worden gesnoeid in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de struik uit om de luchtstroom te bevorderen. Gebruik scherpe snoeischaar om een nauwkeurige snit te maken.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd ook dat de wortels te nat worden. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de grond te steken.

  Aucuba japonica 'Rozannie' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  De Tuinplanten heeft een voorkeur voor goed doorlatende en humusrijke bodem. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd bodems die te zwaar en compact zijn.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw of schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd te veel direct zonlicht. Een beschutte plek is ideaal voor deze plant.

  Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen sterke vorst, vooral in de wintermaanden. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met stro of bladeren. Zorg er ook voor dat de plant goed beschermd is tegen harde wind.

  De plant vereist weinig onderhoud en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en snoei indien nodig in het voorjaar. Geef regelmatig water tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor heesters in het voorjaar en/of najaar volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus houd de juiste dosering aan.

  Het is raadzaam om de grond rondom de plant te voorzien van een laag mulch om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organische materialen zoals boomschors of compost voor een goede isolatie. Mulch beschermt de wortels tegen vorst en zorgt voor een gezonde groei van de plant.

  De plant gedijt het beste in zure tot neutrale grond. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met organisch materiaal of speciale meststoffen. Een goede zuurgraad zorgt voor gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen insecticiden worden gebruikt, zoals neemolie of pyrethrum. Daarnaast kunnen roofdieren zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen worden ingezet om plagen te bestrijden. Het is belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op ongedierte en indien nodig actie te ondernemen.

 • Omschrijving

  De Aucuba japonica 'Rozannie' is een wintergroene plant met glanzende, donkergroene bladeren die een prachtige aanvulling vormen in de tuin. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle zon als in de schaduw groeien. In het voorjaar produceert de 'Rozannie' kleine, onopvallende bloemen gevolgd door rode bessen in de herfst die vogels aantrekken. Deze cultivar is zelfbestuivend en heeft geen mannelijke plant nodig om vruchten te produceren. De Aucuba japonica 'Rozannie' is een veelzijdige en gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in verschillende tuinomstandigheden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.