Aucuba japonica 'Variegata'

Aucuba japonica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aucuba japonica 'Variegata' er en stedsegrøn busk med iøjnefaldende marmorerede blade. Bladene er mørkegrønne med creme til gule pletter og kanter. Det er en langsomt voksende plante, der forbliver kompakt og kan blive ca. 2 meter høj. Om foråret blomstrer planten med ubemærkelsesværdige lyserøde blomster. Aucuba japonica 'Variegata' trives godt i halvskygge og kan plantes både i jorden og i potter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne og beholder sine blade året rundt. Dette giver farve og interesse i haven, selv om vinteren. Det er et populært valg som havplante på grund af sine dekorative egenskaber.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod streng frost. Det er en stærk haveplante, der er modstandsdygtig over for kolde temperaturer.

  Ja, planten er meget nemme at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er en stærk plante, der trives godt i forskellige jordtyper og placeringer. Regelmæssig beskæring er nok til at holde planten sund.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads til at kunne udvikle sig fuldt ud og vokse. Sørg for, at der er tilstrækkelig afstand til andre planter og forhindringer. Tag højde for plantens voksne størrelse.

  Ja, Aucuba japonica 'Variegata' trives godt i skyggen. Denne plante kan trives godt på steder med lidt sollys og bevarer sit markante blade. Det er en passende havplante til skyggefulde haver.

  Denne plante har brug for vand cirka en gang om ugen, afhængigt af forholdene som temperatur og luftfugtighed. Det er vigtigt at kontrollere, om jorden er let fugtig, inden du giver vand igen. At give for meget vand kan føre til rådne rødder.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle med de blomster, den producerer. Blomsterne kan også tiltrække bier på grund af deres nektar. Det er et smukt tilføjelse til enhver have, der er kendt for sin tiltrækningskraft for bestøvende insekter.

  'Aucuba japonica 'Variegata'' er en populær havplante, der primært bruges til dekoration og ikke tilføjer meget til biodiversiteten. Som en stedsegrøn plante giver den dog ly for små dyr som fugle hele året rundt. Sørg for en varieret have med forskellige plantearter for at fremme biodiversiteten.

  Planten blomstrer normalt i april og maj måneder. Blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 uger.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys og foretrækker et sted med lidt mere skygge. For meget direkte sollys kan forårsage skade på bladene. Det er derfor bedst at placere planten et sted med lidt mere læ.

  Nej, Aucuba japonica 'Variegata' er ikke spiselig og kan endda være giftig ved indtagelse. Det anbefales ikke at spise dele af denne plante. Det er bedst at undgå at bruge denne plante til forbrug.

  Ja, denne plante har egenskaben at dæmpe lyd ved hjælp af bladene og den tætte vækst. Det kan hjælpe med at reducere omgivende lyde. Dog er det ikke den mest effektive plante til lyddæmpning i forhold til nogle andre planter.

 • Beskæring af denne plante bør bedst udføres om foråret, før væksten begynder. Fjern døde, beskadigede eller uønskede grene for at fremme plantens form og sundhed. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand og næring efter beskæringen.

  Giv regelmæssigt vand til planten, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv helst vand ved plantens base for at forhindre skimmel dannelse.

  Aucuba japonica 'Variegata' trives godt i veldrænet pottemuld til haveplanter. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding, men sørg for at planten ikke står med rødderne i vand. Tilsæt lejlighedsvis lidt gødning for at fremme væksten.

  Jordkvaliteten for denne plante skal være veldrænet og let sur til neutral. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Tilføj organisk materiale for at forbedre jordens struktur og frugtbarhed.

  Aucuba japonica 'Variegata' trives bedst på en placering med halvskygge til skygge. Sørg for, at planten er beskyttet mod skarpt sollys. Denne plante kan også trives i jord med en let surhedsgrad.

  De Aucuba japonica 'Variegata' har brug for beskyttelse mod hård frost om vinteren, især hvis planten står i en potte. Det anbefales at pakke planten ind om vinteren med f.eks. jute eller bobleplast for at undgå frostskader. Sørg også for, at planten holdes fri for sne for at undgå, at bladene beskadiges.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og kan trives godt både i sol og skygge. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere for sygdomme og skadedyr og behandle planten om nødvendigt. Fjern regelmæssigt døde blade og beskær om ønsket om foråret for at bevare plantens form og størrelse.

  Have brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en afbalanceret gødning til stedsegrønne planter om foråret og sommeren. Følg den anbefalede dosis på emballagen for at undgå overgødning.

  Mulching omkring planten kan hjælpe med at holde på fugt og reducere ukrudtvækst. Brug organisk materiale såsom barkflis eller kompost som mulch. Sørg for at mulchlaget ikke placeres direkte op mod plantens stam.

  Aucuba japonica 'Variegata' trives bedst i en sur til neutral jord. Det er vigtigt, at jordens pH-værdi ligger mellem 5,5 og 6,5 for optimal vækst og sundhed hos planten. At regelmæssigt kontrollere og justere jordens pH-værdi kan hjælpe planten med at trives godt.

  Spray planten med en opløsning af vand og sæbe for at bekæmpe bladlus og spindemider. Placer mariehøns i nærheden af planten for at bekæmpe bladlus. Tjek regelmæssigt for tegn på skadedyr og behandl om nødvendigt.

 • Beskrivelse

  Aucuba japonica 'Variegata' er en stedsegrøn busk med iøjnefaldende marmorerede blade. Bladene er mørkegrønne med creme til gule pletter og kanter. Det er en langsomt voksende plante, der forbliver kompakt og kan blive ca. 2 meter høj. Om foråret blomstrer planten med ubemærkelsesværdige lyserøde blomster. Aucuba japonica 'Variegata' trives godt i halvskygge og kan plantes både i jorden og i potter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.