Berberis buxifolia 'Nana'

Berberis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Berberis buxifolia 'Nana' is een kleine, groenblijvende struik met dicht op elkaar groeiende takken en bladeren. Deze plant heeft doornige takken en ovale, glanzende bladeren die een mooie donkergroene kleur hebben. In het voorjaar produceert de Berberis buxifolia 'Nana' kleine gele bloemen die gevolgd worden door decoratieve rode bessen in de herfst. Deze plant is zeer geschikt voor gebruik als lage haag, bodembedekker of accentplant in de tuin. Berberis buxifolia 'Nana' gedijt goed in de volle zon of halfschaduw en verlangt een goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Berberis buxifolia 'Nana' is groenblijvend. Deze plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een populaire keuze als tuinplant vanwege zijn wintergroene eigenschappen.

  Berberis buxifolia 'Nana' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze Tuinplanten kunnen dus goed tegen koude temperaturen en zijn geschikt voor ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist slechts af en toe snoeien. Hij gedijt goed in de meeste bodemsoorten en heeft weinig water nodig. Zorg voor voldoende zonlicht en de plant zal langdurig gezond blijven.

  De plant heeft ongeveer 50 tot 100 centimeter ruimte nodig in de volle grond. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten en objecten in de tuin. Houd rekening met de maximale breedte en hoogte van de plant bij het planten.

  De plant Berberis buxifolia 'Nana' groeit het best op een zonnige plek, maar kan ook redelijk goed groeien in de halfschaduw. In de volle schaduw zal de groei echter belemmerd worden en zal de plant minder goed gedijen. Het is dus aan te raden om de plant op een plek te planten waar deze wel voldoende licht krijgt, maar ook enige beschutting. Het kan dus zijn dat de groei in de schaduw minder optimaal is dan in de zon of halfschaduw.

  Tuinplanten hebben over het algemeen wekelijks water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het kan een mooie toevoeging zijn aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, Berberis buxifolia 'Nana' is goed voor biodiversiteit omdat het een bron van voedsel en beschutting kan bieden voor verschillende insecten en vogels. Ook trekken de bloemen van de plant bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is daarom een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt meestal 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Over het algemeen gedijen Tuinplanten goed in de volle zon.

  Nee, de bessen van deze plant zijn giftig bij consumptie. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten. Het is beter om de bessen te vermijden en contact met de plant te vermijden, aangezien deze ook giftig is bij aanraking.

  Ja, de Berberis buxifolia 'Nana' heeft een dichte groei en kan geluid enigszins dempen. Perfect voor een rustige tuinomgeving.

 • Knip in het voorjaar de uitgebloeide takken weg en verwijder dode of beschadigde takken. Probeer de vorm en grootte van de struik te behouden door regelmatig te snoeien. Let op eventuele doornen tijdens het snoeien.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Voorkom echter dat de plant met zijn wortels in het water staat, aangezien dit schade kan veroorzaken. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warmere temperaturen.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken om wortelrot te voorkomen. Kies een potgrond die geschikt is voor zuurminnende planten voor een optimale groei en gezondheid. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een goede ontwikkeling van de plant.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende en vochtige grond. Een bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid wordt aanbevolen. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  Voor de winterbescherming van deze tuinplant is het aan te raden om een mulchlaag van bladeren of stro rond de basis van de plant aan te brengen en de plant in te pakken met een jute zak of fleece doek. Op die manier wordt de plant beschermd tegen vorstschade tijdens koude temperaturen. Vergeet niet om de bescherming in het voorjaar te verwijderen.

  De plant dient jaarlijks gesnoeid te worden om de vorm compact te houden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken. Geef de plant in het voorjaar en de zomer voldoende water.

  De plant heeft weinig bemesting nodig en kan goed gedijen in arme grond. Het is aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen. Te veel bemesting kan leiden tot een slechte groei en bloei.

  Mulchen rondom de plant kan helpen om vocht vast te houden en de grond te beschermen tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors voor de beste resultaten. Pas op dat je de mulch niet tegen de stam van de plant legt om schimmelgroei te voorkomen.

  De bodem voor deze plant moet zuur tot neutraal zijn, met een pH tussen 5,5 en 7. Een te zure of te alkalische bodem kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te testen en eventueel bij te stellen met toevoegingen zoals turf of kalk.

  Buxushaagmot kan een veelvoorkomend probleem zijn bij dit type tuinplanten. Het regelmatig controleren en verwijderen van aangetaste bladeren kan helpen bij het beheersen van de plaag. In ernstigere gevallen kunnen biologische of chemische bestrijdingsmiddelen nodig zijn.

 • Omschrijving

  Berberis buxifolia 'Nana' is een kleine, groenblijvende struik met dicht op elkaar groeiende takken en bladeren. Deze plant heeft doornige takken en ovale, glanzende bladeren die een mooie donkergroene kleur hebben. In het voorjaar produceert de Berberis buxifolia 'Nana' kleine gele bloemen die gevolgd worden door decoratieve rode bessen in de herfst. Deze plant is zeer geschikt voor gebruik als lage haag, bodembedekker of accentplant in de tuin. Berberis buxifolia 'Nana' gedijt goed in de volle zon of halfschaduw en verlangt een goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.