Berberis x media 'Red Jewel'

Berberis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Berberis x media 'Red Jewel' is een opvallende sierheester met doornige takken en glanzende, donkerrode bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met heldergele bloemen die een mooi contrast vormen met het donkere blad. Na de bloei ontwikkelen zich rode bessen die vogels aantrekken. 'Red Jewel' is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw. Deze heester wordt vaak gebruikt als solitaire plant in de tuin, maar kan ook in een haag worden geplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt, maar vermijd te veel water geven. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  De Berberis x media 'Red Jewel' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten en objecten om te voorkomen dat de groei belemmerd wordt. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het bepalen van de plantlocatie.

  De Berberis x media 'Red Jewel' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei mogelijk vertragen en kunnen er minder bloemen en bessen worden geproduceerd. Het is daarom aan te raden om de plant in een zonnige of licht beschaduwde plek te planten.

  Tuinplanten zoals Berberis x media 'Red Jewel' hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Houd de grond vochtig maar niet te nat. In de zomermaanden kan vaker water gegeven worden, vooral bij droog weer.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en bloemen die het produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Ja, de Berberis x media 'Red Jewel' trekt nuttige insecten aan en biedt beschutting aan kleine dieren. Het is een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal zelfs het beste gedijen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. De plant kan ook goed tegen verschillende grondsoorten.

  Nee, de bessen van deze plant zijn giftig voor mensen en dieren. Het consumeren ervan kan leiden tot maagklachten en braken. Het wordt daarom afgeraden om de bessen van deze plant te eten.

  Ja, deze plant heeft een dichte groeiwijze en kan geluid enigszins dempen. Echter, het is niet primair bedoeld als geluidsdempende plant. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant.

 • Berberis x media 'Red Jewel' moet na de bloei worden teruggesnoeid om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode, beschadigde of kruisende takken. Gebruik handschoenen vanwege de doornige stekels.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Voor een Tuinplant als deze is het belangrijk om te planten in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond geen water vasthoudt, maar wel vochtig blijft. Bedek de wortels met potgrond tot net onder het niveau van de plant.

  De Berberis x media 'Red Jewel' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. De bodem dient licht zuur tot neutraal te zijn en mag niet te nat zijn. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen door mulch rond de wortels aan te brengen en de takken af te dekken met een vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat in de winter om vorstschade te voorkomen. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te planten om hem te beschermen tegen koude wind.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en is winterhard. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en verwijder dode takken. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Deze plant heeft in het voorjaar en de zomer behoefte aan een gematigde bemesting met organische mest. Gebruik bij voorkeur een meststof speciaal geschikt voor tuinplanten. Geef de plant niet te veel mest om schade te voorkomen.

  Mulch rondom de plant zorgt voor vochtbehoud en onderdrukt onkruidgroei. Gebruik een laag van 5-7 cm mulch en breng dit aan in het voorjaar. Houd de mulch minstens 5 cm van de stam van de plant om rotting te voorkomen.

  De Berberis x media 'Red Jewel' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem voldoende zuur is om de plant gezond te houden en optimale groei te bevorderen. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem kan helpen om de juiste omstandigheden voor de plant te behouden.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze plant is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels te inspecteren op tekenen van insecten. Natuurlijke, milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen zoals zeepwater of neemolie kunnen helpen bij het bestrijden van ongedierte zonder de plant te beschadigen. Het is ook raadzaam om de planten niet te dicht op elkaar te planten om een goede luchtcirculatie te bevorderen en zo de kans op schimmelinfecties te verminderen.

 • Omschrijving

  Berberis x media 'Red Jewel' is een opvallende sierheester met doornige takken en glanzende, donkerrode bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met heldergele bloemen die een mooi contrast vormen met het donkere blad. Na de bloei ontwikkelen zich rode bessen die vogels aantrekken. 'Red Jewel' is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw. Deze heester wordt vaak gebruikt als solitaire plant in de tuin, maar kan ook in een haag worden geplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.