Berberis thunbergii 'Dart's Red Lady'

Berberis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Berberis thunbergii 'Dart's Red Lady' is een compacte, bladverliezende struik met opvallende rode bladeren. De struik heeft stekelige takken en bloeit in het voorjaar met kleine geeloranje bloemen die gevolgd worden door rode bessen in de herfst. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw. 'Dart's Red Lady' is een decoratieve plant die als solitaire struik of als haag geplant kan worden. De rode bladeren zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin gedurende het hele seizoen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Berberis thunbergii 'Dart's Red Lady' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter.

  De plant is winterhard tot -20 graden Celsius. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, de Berberis thunbergii 'Dart's Red Lady' is makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig verzorging nodig en is redelijk tolerant tegen droogte. Het is een sterke en gezonde tuinplant.

  De Berberis thunbergii 'Dart's Red Lady' heeft voldoende ruimte nodig om zich te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg voor ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte tussen de planten om te voorkomen dat ze elkaar gaan belemmeren in hun groei. Houd er rekening mee dat de plant ook in de breedte kan groeien, zorg dus voor voldoende ruimte in alle richtingen.

  Berberis thunbergii 'Dart's Red Lady' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de mate van droogte in de bodem. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten licht vochtig te houden. Te veel water kan leiden tot wortelrot, terwijl te weinig water de groei van de plant kan remmen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze nuttige insecten aan te trekken.

  Ja, de plant Berberis thunbergii 'Dart's Red Lady' is goed voor biodiversiteit omdat het vogels aantrekt met zijn bessen. Het biedt ook schuilplaatsen en voedsel voor insecten. Het draagt zo bij aan een gevarieerde en gezonde tuinomgeving.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer twee weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een goede groei en bloei. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn giftig om te eten. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Let altijd op bij het plukken van wilde planten en eet enkel wat veilig is.

  Ja, Berberis thunbergii 'Dart's Red Lady' heeft de mogelijkheid om geluid te absorberen en dempen dankzij zijn bladeren en takken. Het kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen in de tuin of binnenplaats. Deze eigenschap maakt het een goede keuze voor geluidsgevoelige locaties.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste gedaan worden in het voorjaar of na de bloei. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip de overige takken terug tot de gewenste vorm. Draag handschoenen tijdens het snoeien, want de plant heeft stekels.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnatheid om ziektes te voorkomen.

  De plant vereist goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudt, maar niet te nat is. Gebruik een pot met gaten in de bodem voor een goede afvoer van overtollig water.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur is en voldoende vocht vasthoudt. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een licht zure tot neutrale pH-waarde.

  De Berberis thunbergii 'Dart's Red Lady' gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in de halfschaduw worden geplaatst. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om schade aan de bladeren te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst en harde wind. Dit kan door mulch rond de plant te leggen en eventueel af te dekken met vliesdoek. Ook is het belangrijk om de plant goed water te geven voordat de vorstperiode begint.

  De plant moet jaarlijks worden gesnoeid om een compacte vorm te behouden en om oud hout te verwijderen. Geef regelmatig water tijdens droge periodes en voeg mulch toe om vocht vast te houden. Controleer regelmatig op plagen en ziekten en behandel indien nodig.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan een bemesting in het voorjaar met organische meststoffen. Het is belangrijk om de juiste voedingsstoffen te gebruiken die specifiek zijn voor tuinplanten. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch deze plant in het voorjaar met organisch materiaal zoals compost of boomschors om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant komt, om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag indien nodig elk jaar in het voorjaar.

  De bodem moet voor deze plant zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat. Het toevoegen van organisch materiaal kan de zuurgraad van de bodem helpen verbeteren.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten kan je natuurlijke vijanden van het ongedierte introduceren, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kan je regelmatig de plant inspecteren op tekenen van ongedierte en deze indien nodig handmatig verwijderen. Tot slot kan je preventieve maatregelen nemen door de plant gezond te houden en de omgeving schoon te houden.

 • Omschrijving

  Berberis thunbergii 'Dart's Red Lady' is een compacte, bladverliezende struik met opvallende rode bladeren. De struik heeft stekelige takken en bloeit in het voorjaar met kleine geeloranje bloemen die gevolgd worden door rode bessen in de herfst. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw. 'Dart's Red Lady' is een decoratieve plant die als solitaire struik of als haag geplant kan worden. De rode bladeren zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin gedurende het hele seizoen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.