Berberis thunbergii 'Green Carpet'

Berberis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Berberis thunbergii 'Green Carpet' is een laagblijvende en compacte cultivar van de bekende Japanse berberis. Het heeft frisgroene bladeren die in de herfst naar warme tinten verkleuren. De struik bloeit in het voorjaar met gele bloemen, gevolgd door rode bessen in de zomer. 'Green Carpet' is zeer geschikt als bodembedekker in de tuin en is gemakkelijk te onderhouden. Deze plant is winterhard en kan goed tegen droge omstandigheden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, 'Green Carpet' is niet groenblijvend en zal zijn blad verliezen in de winter. Het is een bladverliezende plant die in het voorjaar opnieuw blad krijgt. Het is daarom aan te raden om te overwegen hoe de tuin er in de winter uit zal zien.

  De Berberis thunbergii 'Green Carpet' is winterhard tot ongeveer -20°C. Deze plant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor in de tuin tijdens de wintermaanden. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het vergt minimale verzorging om goed te gedijen in de tuin. Snoeien kan nodig zijn om de vorm en grootte te behouden.

  De Berberis thunbergii 'Green Carpet' heeft een gemiddelde ruimte nodig van ongeveer 50-100 cm in de breedte en 30-50 cm in de hoogte. Het is een bodembedekkende plant die zich goed verspreidt, dus houd rekening met voldoende ruimte voor groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en vocht krijgt voor een gezonde ontwikkeling.

  Berberis thunbergii 'Green Carpet' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zullen de groei en bloei van de plant verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht krijgt.

  De Berberis thunbergii 'Green Carpet' heeft 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de wortels niet te nat worden. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de frequentie van water geven variëren.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en het stuifmeel dat ze produceren. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivers.

  Berberis thunbergii 'Green Carpet' is gunstig voor biodiversiteit omdat het kleine bloemen heeft die insecten aantrekken. Daarnaast biedt het dichte bladerdek schuilplaatsen voor kleine dieren. Let op: sommige soorten berberis kunnen invasief zijn in bepaalde gebieden.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en verdraagt hitte. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het liefst staat de plant op een zonnige plek in de tuin.

  Nee, Berberis thunbergii 'Green Carpet' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor zijn bladkleur en vorm. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, de Berberis thunbergii 'Green Carpet' heeft de natuurlijke eigenschap om geluid te dempen vanwege de dichte groei van de bladeren en stelen. Dit zorgt voor een geluidsabsorberend effect in de tuin. Het kan daarom een goede keuze zijn voor het verminderen van geluidsoverlast in de buitenruimte.

 • Berberis thunbergii 'Green Carpet' kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden, voordat de plant begint uit te lopen. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken en houd de vorm compact en netjes. Gebruik altijd scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens drogere periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd ook dat de wortels te nat komen te staan. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en pas de watergift hierop aan.

  De plant heeft graag goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg voor regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen.

  De Berberis thunbergii 'Green Carpet' gedijt het best in goed doorlatende, vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Deze plant kan goed groeien in zowel zure als neutrale bodem.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Het is raadzaam om een dikke laag mulch of bladeren rond de plant aan te brengen voordat de winter begint. Snoei beschadigde of dode takken weg in het voorjaar om de plant gezond te houden. In strenge winters kunt u overwegen om de plant af te dekken met een speciale winterbeschermingsdoek.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en is winterhard. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden.

  Voor een goede groei en bloei van deze tuinplant is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen. Gebruik bijvoorbeeld compost of meststoffen speciaal voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een gezonde ontwikkeling.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, onderdrukt onkruidgroei en verbetert de bodemstructuur. Gebruik organische mulch, zoals compost of houtsnippers, en breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rondom de plant maar laat ruimte rond de stam vrij om verstikking te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale resultaten.

  De Berberis thunbergii 'Green Carpet' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem voldoende zuur is voor een optimale groei en bloei van de plant.umières pour une croissance et une floraison optimales de la plante.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen ingezet worden. Daarnaast kunnen plantenextracten zoals knoflook of brandnetel gebruikt worden als natuurlijk insecticide. Regelmatig controleren op ongedierte en zieke plantendelen verwijderen kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  Berberis thunbergii 'Green Carpet' is een laagblijvende en compacte cultivar van de bekende Japanse berberis. Het heeft frisgroene bladeren die in de herfst naar warme tinten verkleuren. De struik bloeit in het voorjaar met gele bloemen, gevolgd door rode bessen in de zomer. 'Green Carpet' is zeer geschikt als bodembedekker in de tuin en is gemakkelijk te onderhouden. Deze plant is winterhard en kan goed tegen droge omstandigheden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.