Berberis thunbergii 'Red Chief'

Berberis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Berberis thunbergii 'Red Chief' is een struik met opvallende rode bladeren die in de herfst verkleuren naar felrood. De plant heeft stekelige takken en groeit compact en dicht, waardoor hij goed geschikt is als haagplant. In het voorjaar bloeit de 'Red Chief' met kleine gele bloemen die gevolgd worden door rode bessen in de zomer. Deze plant is winterhard en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw geplant worden. Berberis thunbergii 'Red Chief' trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn kleurrijke bladeren en bessen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Berberis thunbergii 'Red Chief' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius, waardoor hij geschikt is voor de meeste tuinen in Nederland. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Planten in potten kunnen beter naar binnen worden gehaald tijdens de koude maanden.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en winterharde struik die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig snoeien en bemesten zal de gezondheid en bloei van de plant bevorderen.

  De plant heeft ongeveer 1,5 meter ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om hem voldoende ruimte te geven, zodat hij niet overwoekerd raakt door andere planten. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  Tuinplanten zoals "Berberis thunbergii 'Red Chief'" groeien het beste in de volle zon of gedeeltelijke zon. In de schaduw kan de plant langzamer groeien en minder bloemen produceren. Overweeg om de plant op een plek te planten waar hij voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei.

  De plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en laat de bovenste laag indrogen voordat je opnieuw water geeft. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze als je een vlinder- en bijenvriendelijke tuin wilt creëren.

  Berberis thunbergii 'Red Chief' is geliefd bij bestuivers zoals bijen en vlinders. De bloemen en bessen bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten. Het toevoegen van deze plant kan dus een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig is, vooral tijdens droge periodes. Het is een sterke en robuuste plant die goed bestand is tegen zonnige omstandigheden.

  Nee, de bessen van deze plant zijn niet eetbaar. Het is beter om deze plant niet te consumeren. Planten in de Berberis familie bevatten stoffen die giftig kunnen zijn voor mens en dier.

  Berberis thunbergii 'Red Chief' is een plant die niet specifiek bekend staat om zijn geluidsdempende eigenschappen. Over het algemeen hebben tuinplanten een beperkt geluidsdempend vermogen. Het is daarom niet de beste keuze als je op zoek bent naar een plant die geluid dempt.

 • Berberis thunbergii 'Red Chief' kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en dun de plant uit om licht en luchtcirculatie te bevorderen. Gebruik altijd scherp gereedschap om schade aan de plant te voorkomen.

  De Tuinplant Berberis thunbergii 'Red Chief' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Verpot de plant indien nodig om de kwaliteit van de potgrond te behouden.

  Berberis thunbergii 'Red Chief' houdt van goed doorlatende grond en doet het goed in zowel zure als neutrale bodems. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,5 voor optimale groei en bloei. Overmatig natte grond kan leiden tot wortelrot, dus zorg voor een goede drainage.

  Deze plant staat het liefst op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat wordt. Een beschutte standplaats is aan te raden om de plant te beschermen tegen harde wind.

  In de winterperiode is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch rond de basis aan te brengen. Ook kan het helpen om de plant in te pakken met jute of een speciale winterbeschermingsdoek. Zorg er daarnaast voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is winterhard. Snoei in het voorjaar om de vorm te behouden en verwijder dode of beschadigde takken. Geef in droge periodes voldoende water.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan bemesting voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een organische meststof in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan schade aanrichten, dus houdt het bij de aanbevolen hoeveelheid.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruid. Het beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen en voegt organisch materiaal toe aan de bodem. Het is belangrijk om de mulchlaag elk jaar te vernieuwen voor optimale groei van de plant.

  De Berberis thunbergii 'Red Chief' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de zuurgraad te verbeteren.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op mogelijke plagen zoals bladluizen en rupsen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen helpen bij de bestrijding van ongedierte. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet.

 • Omschrijving

  De Berberis thunbergii 'Red Chief' is een struik met opvallende rode bladeren die in de herfst verkleuren naar felrood. De plant heeft stekelige takken en groeit compact en dicht, waardoor hij goed geschikt is als haagplant. In het voorjaar bloeit de 'Red Chief' met kleine gele bloemen die gevolgd worden door rode bessen in de zomer. Deze plant is winterhard en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw geplant worden. Berberis thunbergii 'Red Chief' trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn kleurrijke bladeren en bessen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.