Berberis thunbergii 'Rose Glow'

Berberis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Berberis thunbergii 'Rose Glow' is een struik die bekend staat om zijn prachtige bladkleuren en compacte groeiwijze. De bladeren zijn paarsrood met roze en crèmekleurige vlekken, waardoor de plant een opvallende uitstraling heeft. In het voorjaar produceert de 'Rose Glow' kleine gele bloemen, gevolgd door rode bessen in de herfst. Deze plant is winterhard en kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw. Door zijn kleurrijke blad en beperkte onderhoudsbehoefte is de 'Rose Glow' een populaire keuze voor tuinen en borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Berberis thunbergii 'Rose Glow' is niet groenblijvend. Deze tuinplant verliest zijn bladeren in de winter.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Geadviseerd wordt om de plant te mulchen of af te dekken met een beschermhoes.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en voeding nodig en gedijt goed in de meeste bodemsoorten. Regelmatig snoeien bevordert de groei en bloei.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg voor een afstand van ongeveer 80 cm tot 1 meter tussen de planten. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  De Berberis thunbergii 'Rose Glow' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Te veel schaduw kan echter de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de plant op een plek te zetten waar deze voldoende zonlicht krijgt.

  De Berberis thunbergii 'Rose Glow' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de aarde te steken.

  Berberis thunbergii 'Rose Glow' is niet vlinder- en bijenlokkend.

  Ja, Berberis thunbergii 'Rose Glow' trekt bestuivers aan met zijn bloemen en biedt beschutting voor kleine dieren. Zo kan deze plant bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei kan ongeveer 2 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste bij veel zonlicht. Het is belangrijk om voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Het blad van de plant kan verkleuren bij te veel schaduw.

  Nee, de bessen van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor mensen en dieren. Het wordt daarom aanbevolen om geen delen van deze plant te consumeren. Het is verstandig om kinderen en huisdieren weg te houden van de plant.

  Ja, Berberis thunbergii 'Rose Glow' heeft bladeren en takken die geluid kunnen absorberen en daardoor een beperkte geluidsdempende werking hebben. Echter, de mate van geluidsdemping is niet zo significant als bij speciale geluidsdempende planten. Over het algemeen kunnen alle planten enigszins bijdragen aan het verminderen van omgevingsgeluid.

 • De plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en snoei tot halverwege de struik om een volle en gezonde plant te behouden. Zorg ervoor dat de struik na het snoeien voldoende water en voeding krijgt.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  De Berberis thunbergii 'Rose Glow' gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem neutraal tot licht zuur is. Zorg voor voldoende voedingsstoffen in de bodem voor een gezonde groei.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en geen water blijft staan. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant is winterhard en vereist over het algemeen geen speciale winterbescherming, tenzij in zeer strenge winters. Het kan echter helpen om de plant te mulchen met bladeren of stro om de wortels te beschermen. Snoei eventuele beschadigde takken in het voorjaar weg.

  De plant moet jaarlijks gesnoeid worden om de vorm te behouden en oud hout te verwijderen. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig onkruid rondom de plant om de groei niet te belemmeren.

  Tuinplanten zoals Berberis thunbergii 'Rose Glow' kunnen in het voorjaar bemest worden met organische meststof. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende struiken en heesters. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Het is aanbevolen om Berberis thunbergii 'Rose Glow' in het voorjaar te mulchen om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Het gebruik van organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors als mulch wordt aanbevolen voor een gezonde groei en bloei. Het mulchen van de plant kan ook helpen bij het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen en het bevorderen van een goede luchtcirculatie rond de plant.

  Berberis thunbergii 'Rose Glow' gedijt het beste in een zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig bij te stellen.

  Gebruik bij een insectenplaag op de Berberis thunbergii 'Rose Glow' een milieuvriendelijke insecticide. Houd de plant schoon en verwijder eventueel besmette bladeren. Controleer regelmatig op aanwezigheid van luizen, rupsen en andere plagen.

 • Omschrijving

  De Berberis thunbergii 'Rose Glow' is een struik die bekend staat om zijn prachtige bladkleuren en compacte groeiwijze. De bladeren zijn paarsrood met roze en crèmekleurige vlekken, waardoor de plant een opvallende uitstraling heeft. In het voorjaar produceert de 'Rose Glow' kleine gele bloemen, gevolgd door rode bessen in de herfst. Deze plant is winterhard en kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw. Door zijn kleurrijke blad en beperkte onderhoudsbehoefte is de 'Rose Glow' een populaire keuze voor tuinen en borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.