Berberis verruculosa

Berberis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Berberis verruculosa is een struik die behoort tot de Berberidaceae familie en afkomstig is uit China. Het heeft stekelige takken met donkergroene bladeren die in de herfst verkleuren naar rood en paars. In het voorjaar produceert deze plant heldergele bloemen die later veranderen in blauwzwarte bessen. Berberis verruculosa gedijt het beste in goed doorlatende grond en zonnige tot halfschaduwrijke locaties. Deze plant wordt vaak gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en natuurlijke afscherming.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de wintermaanden wanneer andere planten hun bladeren verliezen. Het zorgt voor kleur en structuur in de tuin, zelfs als de temperaturen dalen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tijdens extreme vorstperiodes. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Tuinplanten zijn over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant af en toe te bemesten. Sommige planten hebben ook af en toe snoeien nodig voor een gezonde groei.

  Berberis verruculosa heeft een gemiddelde groeibreedte van 1-1,5 meter en een maximale hoogte van 1-2 meter. Om deze plant voldoende ruimte te geven, wordt een plantafstand van 50-100 cm aanbevolen. Hou hier rekening mee bij het planten in de tuin.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduwrijke omgeving. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Regelmatig snoeien bevordert de groei en gezondheid van de plant.

  Berberis verruculosa heeft doorgaans maar één keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt, maar vermijd dat de wortels constant nat blijven.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de felle bloemen die nectar bevatten. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin.

  Ja, Berberis verruculosa is een uitstekende plant voor biodiversiteit vanwege zijn bloemen en bessen die insecten en vogels aantrekken. Het biedt voedsel en beschutting voor verschillende soorten dieren. Het kan helpen bij het bevorderen van een gezonde en evenwichtige tuin-ecosysteem.

  De Berberis verruculosa bloeit van mei tot juni en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Deze plant kan goed groeien in verschillende soorten bodem, waaronder zand/lemig zand, leem, veen en zavel, maar vermijd te natte grond.

  Nee, de bessen van deze plant zijn niet eetbaar. Ze bevatten giftige stoffen en kunnen maagklachten veroorzaken bij consumptie. Het wordt daarom afgeraden om de bessen te eten.

  Nee, de Berberis verruculosa plant staat er niet bekend om geluidsdempend te zijn. Het is voornamelijk een decoratieve struik die wordt gewaardeerd om zijn kleurrijke bladeren en bloemen.

 • De plant mag gesnoeid worden in het voorjaar om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Snoei tot net boven een knop of zijtak om nieuwe groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant niet te veel gesnoeid wordt om bloei te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed kan afwateren om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de grond te lang droog blijft.

  Voor tuinplanten zoals "Berberis verruculosa" is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond en vitaal te houden.

  Berberis verruculosa gedijt het beste in goed doorlatende grond die niet te nat is. De bodem moet neutraal tot licht zuur zijn. Deze plant kan goed tegen droogte en verdraagt ook lichte zoute omstandigheden.

  Berberis verruculosa gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten en de plant voldoende water te geven.

  Om de winterbescherming van deze plant te garanderen, is het belangrijk om hem te mulchen met bladeren of stro voor extra isolatie. Daarnaast kan een beschermhoes gebruikt worden om de plant te beschermen tegen de koude winterwind. Het is ook aan te raden om de plant in potten te plaatsen en deze binnen te zetten tijdens strenge vorstperiodes.

  De plant vereist weinig onderhoud en kan goed tegen verschillende bodemsoorten. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij organische mest in het voorjaar en de zomer. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is gunstig om de plant te mulchen met organisch materiaal zoals boomschors of compost om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te remmen. Mulchen in het voorjaar kan helpen bij het behouden van vocht en het beschermen van de wortels tegen temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en de stam of takken van de plant niet bedekt.

  De plant gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde van 5,5 tot 6,5. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld compost.

  Wanneer de plant last heeft van ongedierte, zoals bladluizen of spint, kan dit worden bestreden met een speciale insecticide die veilig is voor tuinplanten. Het regelmatig controleren van de plant en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van plagen. Natuurlijke vijanden van de ongedierte, zoals lieveheersbeestjes, kunnen ook worden ingezet voor biologische bestrijding.

 • Omschrijving

  Berberis verruculosa is een struik die behoort tot de Berberidaceae familie en afkomstig is uit China. Het heeft stekelige takken met donkergroene bladeren die in de herfst verkleuren naar rood en paars. In het voorjaar produceert deze plant heldergele bloemen die later veranderen in blauwzwarte bessen. Berberis verruculosa gedijt het beste in goed doorlatende grond en zonnige tot halfschaduwrijke locaties. Deze plant wordt vaak gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en natuurlijke afscherming.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.