Betula pendula 'Laciniata'

Betula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Betula pendula 'Laciniata' er et elegant træ med fint skårne blade, der ligner blonder. Bladene er grønne og skifter til en smuk gul farve om efteråret. Træets stamme har en hvid bark, der skaller af og danner en iøjnefaldende syn i haven. Det er et langsomt voksende træ, der til sidst kan nå en højde på omkring 6-8 meter. Betula pendula 'Laciniata' trives bedst på en solrig til let skygget placering og trives på fugtig, veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Betula pendula 'Laciniata' er en løvfældende plante, hvilket betyder at bladene vil falde om efteråret. Det er ikke en stedsegrøn plante.

  Planten er vinterhårdfør ned til cirka -20 grader Celsius. Den er velegnet til vores klima i Holland og kan godt tåle frost. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod streng frost.

  Betula pendula 'Laciniata' er generelt nem at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der trives godt under de fleste haveforhold. Regelmæssig beskæring og vanding er tilstrækkeligt for at holde planten sund.

  Planten har brug for plads til at sprede sig, så et åbent sted med tilstrækkeligt lys og luft er ideelt. Husk på, at træet kan vokse over årene, så tilstrækkelig plads til rødder og grene er vigtigt. Sørg for, at der ikke er andre buske eller træer for tæt på for at undgå konkurrence om vand og næringsstoffer.

  Denne plante trives generelt bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan væksten være begrænset, og bladene kan have mindre udfordrende former. Sørg for tilstrækkeligt lys for optimal vækst og udvikling.

  Planten har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordstrukturen. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, men heller ikke tørrer ud. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere, om planten får tilstrækkelig fugt.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer nektar og er attraktive for disse insekter. Dette gør planten til en værdifuld tilføjelse til haven og fremmer biodiversiteten.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet på grund af dens blade, som giver mad og skjulesteder til insekter og små dyr. Derudover tiltrækker den også fugle, der leder efter mad eller redepladser. At plante denne art i haven kan fremme den overordnede biodiversitet.

  Denne plante blomstrer i april og maj måneder. Blomstringsperioden varer cirka 2-3 uger.

  Ja, Betula pendula 'Laciniata' kan godt tåle fuld sol. Det er en stærk haveplante, der trives godt under solrige forhold. Sørg dog for tilstrækkeligt med vand i længere perioder med varme.

  Nej, bladene, barken og frøene fra denne plante er ikke spiselige og kan endda være giftige for mennesker og dyr. Det frarådes derfor at indtage dele af denne plante. Den er primært beregnet som dekorativ haveplante.

  Ja, træer har generelt evnen til at dæmpe lyd med deres blade og grene. Gennem træets løv kan lydbølger absorberes og dæmpes. Dette kan dog variere afhængigt af træarten.

 • Beskær planten sent på efteråret eller tidligt om vinteren for at opretholde formen og forhindre, at grenene bliver for lange. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær grene, der krydser hinanden. Sørg for at bruge skarpe beskæresakse for at lave et rent snit.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt fugtig, men ikke gennemblødt. Undgå, at rødderne står for længe tørre.

  Det er vigtigt for denne plante at vokse i godt drænet pottemuld. Sørg for, at jorden er let syrlig og holder tilstrækkeligt på fugt. Brug af speciel pottemuld til haveplanter kan hjælpe med en sund vækst og blomstring.

  Jordkvaliteten bør være god gennemtrængelig og fugtig for optimal vækst af denne plante. Sørg for, at jorden er rig på humus og indeholder tilstrækkelige næringsstoffer. Undgå tung lerjord og sørg for god dræning for at undgå vandoversvømmelse.

  Denne plante trives bedst på en solrig til halvskygget placering i fugtig, veldrænet jord. Den er tolerant over for let salte forhold, men undgå våde eller meget tørre jordbunde. Placer den helst beskyttet mod kraftig vind.

  Om vinteren har denne plante brug for ekstra beskyttelse mod frost og kold vind. Ved at dække rodklumpen med et tykt lag muld og binde grenene sammen, kan planten beskyttes bedre. Det anbefales også at placere planten på et beskyttet sted i haven.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær døde eller beskadigede grene om foråret og fjern regelmæssigt ukrudt omkring planten. Giv planten organisk gødning om foråret for en sund vækst.

  For haveplanter er det vigtigt at tilføje organisk gødning om foråret for at stimulere væksten. Brug helst en gødning med et højere indhold af kvælstof for en overdådig bladevækst. Overdrevet gødskning kan medføre skade på planten, så vær forsigtig med mængden af gødning.

  Mulch kan bruges omkring basen af denne plante for at holde på fugt og undertrykke ukrudtsvækst. Det hjælper også med at beskytte rødderne mod ekstreme temperaturer og forbedrer jordens struktur. Sørg for, at mulchlaget ikke bliver lagt for tæt på stammen for at undgå at kvæle planten.

  Betula pendula 'Laciniata' trives bedst i en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,5 er ideel for denne plante. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt forbedre jorden med f.eks. tørv.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan naturlige fjender som marihøns bruges. Derudover kan planter plantes, der skræmmer skadedyr væk, såsom hvidløg eller morgenfruer. Derudover er regelmæssig inspektion og fjernelse af angrebne dele af planten vigtig for at forebygge skadedyrsangreb.

 • Beskrivelse

  Betula pendula 'Laciniata' er et elegant træ med fint skårne blade, der ligner blonder. Bladene er grønne og skifter til en smuk gul farve om efteråret. Træets stamme har en hvid bark, der skaller af og danner en iøjnefaldende syn i haven. Det er et langsomt voksende træ, der til sidst kan nå en højde på omkring 6-8 meter. Betula pendula 'Laciniata' trives bedst på en solrig til let skygget placering og trives på fugtig, veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.