Bignonia capreolata

Overig klimplanten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Bignonia capreolata, også kendt som klatrende blåregn, er en klatreplante oprindeligt fra Nordamerika. Den har mørkegrønne blade og producerer om foråret og sommeren lange hængende klaser af trumpetformede blomster i forskellige nuancer af lyserød, lilla og rød. Denne plante er perfekt til at dække hegn, mure eller pergolaer og tiltrækker sommerfugle og kolibrier. Den trives bedst i fuld sol til halvskygge og kræver regelmæssig vanding. Bignonia capreolata er et elegant tilføjelse til enhver have og giver en smuk lodret dimension.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn. Den taber sit løv om vinteren. Denne plante tilhører kategorien haveplanter.

  Denne plante er hårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård frost om vinteren. I milde vintre kan denne plante overleve udendørs.

  Denne plante er relativt nem at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det er vigtigt at beskære regelmæssigt og sørge for tilstrækkeligt sollys og fugtig jord. Generelt vil planten trives godt uden meget ekstra opmærksomhed.

  Planten har brug for plads til at klatre og kan til sidst nå en højde på cirka 6-9 meter. Sørg for tilstrækkelig plads omkring planten, så den kan udvikle sig godt og sprede sig. Det er en klatreplante, så sørg for en solid støtte, som planten kan binde sig til.

  Ja, denne plante trives godt i skyggefulde omgivelser. Den trives godt i delvis skygge og kan endda blomstre i skygge. Det er et fremragende valg til haver med begrænset sollys.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder, cirka 1 til 2 gange om ugen. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Det er vigtigt ikke at overvande planten for at undgå rådne rødder.

  Ja, denne plante er kendt for sin tiltrækningskraft på sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster. Det er et populært valg for haveejere, der gerne vil tiltrække insekter til deres have.

  Ja, "Bignonia capreolata" er god for biodiversiteten, fordi den leverer nektar og pollen til bestøvere som bier og sommerfugle. Derudover giver den også ly og mad til små dyr som fugle og insekter. Den bidrager til mangfoldigheden i haven og fremmer et sundere økosystem.

  Denne plante blomstrer normalt fra maj til juli, og blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, denne plante kan godt lide fuld sol. Det er en solelskende plante, der trives bedst på en solrig placering i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt vand i tørre perioder.

  Nej, planten Bignonia capreolata er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage dele af denne plante, da den kan indeholde giftige stoffer. Det er sikrest at bruge denne plante kun som en dekorativ haveplante.

  Ja, planten er kendt for sit tætte løvtag, der kan absorbere lyd og dermed fungere støjreducerende i haven. Det kan hjælpe med at reducere omgivende støj og skabe en rolig stemning. Det kan være et godt valg for at skabe et roligt og afslappende miljø i haven.

 • Planten skal beskæres om foråret for at fjerne døde eller beskadigede grene og bevare formen og størrelsen. Fjern også eventuelle overlappende grene for at forbedre luftcirkulationen og forebygge sygdomme. Brug beskæresaks til at klippe grenene lige over rodkraven.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især under vækstperioden om foråret og sommeren. Sørg for, at jorden aldrig tørrer helt ud, men heller ikke bliver alt for vandet. Vand planten helst om morgenen, så eventuelt overskydende vand kan fordampe i løbet af dagen.

  For denne plante er det vigtigt at bruge veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for fugtig for at undgå rådne rødder. Brug helst en blanding specielt sammensat til haveplanter.

  Bignonia capreolata trives godt i godt drænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. En jord med en let sur til neutral pH er ideel til denne plantesort. Sørg for tilstrækkelig organisk materiale i jorden for optimal vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst på et solrigt sted eller i delvis skygge. Sørg for en veldrænet jord og beskyt planten mod hård vind. Det er også muligt at lade planten vokse som en klatrende plante mod et hegn eller en pergola.

  For at beskytte planten om vinteren anbefales det at lægge et tykt lag muld omkring basen. Derudover kan der lægges et vinterhårdført stof eller folie over planten ved hård frost. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand inden vinterperioden.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær døde eller beskadigede grene om foråret og tilføj organisk gødning om foråret. Sørg for tilstrækkeligt sollys og giver planten en solid støtte til at klatre.

  Sørg for at jorden er rig på næringsstoffer ved regelmæssigt at tilføje organisk gødning. Brug en gødning specielt til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Overgødskning bør undgås for at forhindre skade på planten.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring planten for at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale som kompost, træflis eller blade. Sørg for, at muldlaget ikke lægges direkte op ad plantens stam for at undgå råd.

  Bignonia capreolata trives bedst i en sur til neutral jord med en pH mellem 5,0 og 7,0. Det er vigtigt at teste jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere pH-værdien for optimal vækst og blomstring.

  Stor manuel bekæmpelse af skadedyr og svampe er normalt nødvendig for at opretholde plantens sundhed. Regelmæssig kontrol og fjernelse af skadedyr som spindemider og bladlus er afgørende for optimal vækst. Brug af naturlige fjender som mariehøns kan også hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Bignonia capreolata, også kendt som klatrende blåregn, er en klatreplante oprindeligt fra Nordamerika. Den har mørkegrønne blade og producerer om foråret og sommeren lange hængende klaser af trumpetformede blomster i forskellige nuancer af lyserød, lilla og rød. Denne plante er perfekt til at dække hegn, mure eller pergolaer og tiltrækker sommerfugle og kolibrier. Den trives bedst i fuld sol til halvskygge og kræver regelmæssig vanding. Bignonia capreolata er et elegant tilføjelse til enhver have og giver en smuk lodret dimension.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.